Det bästa i mitt jobb är alla människor jag möter. Gamla, unga, glada, ledsna, oroliga, rädda, arga och många som är ensamma. Jag finns där och delar deras svåraste stunder i livet. En nära anhörigs död, olycka eller sjukdom som förändrar livet, när livet inte längre orkar levas. Tuffa svåra situationer i livet.

Varför hanterar vi dessa svåra stunder så olika!!!! Att vara ledsen, orolig för framtiden är ju frågor alla dessa människor brottas med. Jag menar hur vi löser problemet hur vi handskas med problemet hur vi mitt i allt elände kan se något som är värt att leva för. En del skyller på sjukvården att det är deras fel och det är det ibland om tumören hade hittats tidigare om faktorn hade lyssnat på mig om det inte hade varit så lång kö till undersökningen , det stämmer tiden är viktig i många aspekter.

När jag pratar med mina kvinnor eller män flest kvinnor är det dock mellan 80-100 år om hur de har levt varför har de blivit gamla??? Ett mönster framkommer; de har rört på sig ! gick till skolan varje dag, lite mat fisk fisk. De har ju inte varit utan motgångar i livet !! cancersjukdomar, ingen mat att äta, föräldrar som dog tidigt, syskon som dog, dåliga arbetsförhållanden, dåliga familjeförhållanden, spriten, tvungna att flytta från deras uppväxtvillkor pga arbetsbrist, krig, flytt från sitt land. Men de har överlevt. De har ofta haft tankar eller matar sin hjärna med tankar som är positiva, att de ska lyckas, att de ska klara det, att det blir bättre, varit tacksamma över det lilla eller stora att de överlevt kriget, att solen skiner blommor blommar.

Det forskars mycket om våra hjärnor . Rörelse/aktivitet den dagliga motionen hur viktig den är både för kroppen och för hjärnan. Vi kan skapa nya tankepår i hjärnan hur viktigt det är att vi är medvetna om våra tankar och vad vi väljer för tanke. Det vi matar vår hjärna med det händer.

Livet ör spännande. Välj att ge din hjärna bra tankar !! Samt rörelse för att optimera din hjärna ännu mer!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det finns mycket vi kan vara tacksamma för i livet. Vet du att det är viktigt att vara tacksam det gör oss gott. Att vi fokuserar på det som är bra. Vi möts av så mycket negativa saker i vår omvärld krig, svält, knark, med mera.

Idag är jag tacksam över att snön är tillbaka det är vitt ute, ljuset är tillbaka. Jag blir väckt kl 04 av vår hund som absolut just nu på stubin måste bli kelad jag smeker honom och bredvid mig ligger min son och sover gott, utanför kommer ljuset och en blå himmel visar sig. Det blir en ny dag en bra dag med nya möjligheter.

Skriv ned vad du är tacksam över i en bok. Det är de små sakerna som är så viktiga att fokusera på. Det goda runtomkring oss. Ha en bra dag.

Likes

Comments

I livet möter vi alltid nya utmaningar. Vissa utmaningar önskar vi att vi hade behövt uppleva. Men när vi har löst det svåra så blir nästa utmaning lättare. Vi blir alltid stärkta av utmaningar i livet. Men kommer det för många samtidigt är det tufft.

Vi kan även välja att utmana oss själva. Det är läskigt roligt och när vi utmanat oss själva mår vi oftast bra får energi och blir lyckliga över vad vi har åstadkommit.

Nu ska jag utmana mig själv!!! Jag ska tillsammans med mina kolleger hålla ett kort föredrag om hälsa. Nu håller vi tummarna att det går bra.


Likes

Comments