Inte en ända dag har kotten stannat hemma👍🏻 Men det har varit mottit... men med flexibelt schema har det gått! Viljan finns hos kotten men motivationen samt orken tryter. Men kotten vet att fixar man inte klassrummet så vet kotten vart man skall gå. Dagarna blir längre i skolan o viljan finns kvar några dagar blir de heldag, andra till 10 eller lunch. Övervägande lunch nu. Imorgon ska vi kottens föräldrar på möte med skolan! Kotten ska oxå vara med, lagom road av de... Men kotten säger vad han tror vi vill höra för kotten vill men kan inte alltid. Men detta kommer att bli bra! Detta ska bli bra👍🏻

Skolan har en övermäktigt situation oxh jag beundrar dem som jobbar under dessa förutsättningarna. Jag tror att skolan står inför en kollaps... sååå många barn som mår så dåligt. PGA. STRESS, press o prestationsångest. Fuck lgr 11

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Med ett special schema för vår unge! Det går bra. Problemet är att komma in i klassrummet... Men tror att det kommer att komma. BUP säger att man skall träna att vara där, så länge att ångesten släpper. Hur lång tid tar de då? Tja bra fråga.

Jag övar på att inte bry mig om de som inte fattar, de som bara säger för fan!!! Det går sådär för mig med det... Men vi har många som bryr sig, många som hejar. Det är skönt! Så varför får då de som skakar på huvudet mig att må så jävla dåligt? Ja du... antagligen för att de får mig att känna mig så misslyckad som Mamma. Hon får ju inte sitt barn att gå i skolan!!! MEN VET NI???? JAG SKITER I ER!!! NI KAN DRA ÅT SKOGEN!!!

Men något måste göras i skolorna... NÅGON måste stå upp för varenda en unge så att ALLA får en dräglig skoltid. Arbetsro och utbildning! Sluta Betyg Hetsa! Beröm de i stället! Säg inte du kan bättre skärp dig osv. Barn idag har helt för mkt i sina huvud redan med stress o press.

Likes

Comments

Är allas blickar runt om som hör vad jag berättar men skakar på huvudet. Det är ju för fan Bara att säga till ugnen att gå till skolan. Blickar som
Säger att vi är dåliga föräldrar, som säger att de måste fan va fel i huvudet på ert barn.

Dom blickarna stressar mig, de gör att jag får ett tryck över bröstet och en panikkänsla i hela kroppen...

De är vuxna människor som tycker att allt ska vara som förr, och dom kan sortera alla intryck och information som kommer emot oss.

Jag gick till en fantastiskt psykolog för några år sedan då skolan haverade första gången. Då i årskurs 2. Ja de är sant! Men då fans det en anledning, en lärar anledning. Som stressade och pressade så till den milda grad att vårt barn inte ville leva längre. Jag dör hellre än att gå till skolan. BUP sa hade vi haft resurser så hade det blivit traumaterapi. Det blev ingen terapi, de blev skolbyte ett lyckat sådant. Men kraven ökar i åk 4, och pressen lika så. Då kom allt åter som en bumerang.

Men vi kämpar och slåss mot alla demoner det finns i skolan. Vår skola kämpar med oss, och det går framåt ska ni veta:) Men det måste få ta tid, det kommer att bli tufft. Det kommer säkert att bli bakslag men vi ska resa oss igen och igen. Ett utbränt barn måste få ta tid på sig. Utan äckliga blickar och suckningar.

Likes

Comments

Glömde visst att stänga av väckarklockan som får oss upp till skolan... Så 06.51 for jag omkring för att leta efter pistolen som får klockan att sluta ringa😂
Ja det är sant. Svår väckt barn vet ni. Så vi har inhandlat ett gökur som man skall skjuta göken tre gånger för att den skall sluta att ringa.

Hur som haver jag hittade pistolen! Sköt göken o föll i sömne igen!

En chill dag idag. Gaming tid står på schemat😊 När man vart duktig så får man spela extra länge. En runda ute har vi med hunnit med.

Imorgon står det loppis på schemat för att samla ihop till en gamingstol👍🏻👍🏻

Likes

Comments

Fy fan vad arg och besviken jag blir på medmänniskor! Trångsinta jävla kärringar rent ut sagt. Jag är öppen med hur vi har det... Att vårt barn inte klarar av att gå i skolan. Då får man kommentarer som Det bestämmer väl inte hon/han? Det är skolplikt i Sverige! Ni får slå näven i bordet!!!

Eeeeh, jaha är det så?? Men tänk det visste jag inte :(
Hur kan man i sin vildaste fantasi tro att vi inte gjort allt från att sätta ner foten till att böna o be! För paniken över skolplikten kväver en förälder. För att inte tala om hur barnet påverkas av den... Vi har fått ringa ambulans pga att vårt älskade troll fick ett krampanfall pga stress. Stress över att ta sig till skolan att vara som alla andra. Över att inte ha panikångest varenda morgon.

Den verkligheten lever vi i.

Hade nu varenda en kommun haft en plan för hur man tar sig an dessa barn så hade inte detta varit vår verklighet så länge... Men nu är det inte så att många kommuner har en sådan plan. Trots att det skulle behövas.
Då agerar skolan istället med att anmäla till soc, trots att föräldrarna jobbar tillsammans med skolan. Detta bara ökar stressen/pressen på familjen :(

Det borde skrivas in i skollagen att varje kommun måste ha ett "hemmasittar" team som arbetar snabbt och proffsig. Som kan det där med bemötande!

Har ni någon gång mått skit själv? Har ni tänkt på i efterhand att ni faktiskt tyckte, tänkte och kände annorlunda då? Jag menar att saker eller rutiner som ni annars bara gör utan att varken tänka eller känna så mkt för blir ett helt företag?

Så är det för barnen/ungdomen som inte mäktar med skolan längre. Det blir ett helt företag att klara av de man tidigare gjort.

Tyvärr så läggs även skulden på barnet/familjen för att de inte kommer till skolan. Skolan ser sällan sin del. Näää men här funkar de när hon/han är här osv. Jaha, men varför funkar de då inte längre?

Nu är det lördag o ledig❤️ Det ska vi njuta av👍🏻

Likes

Comments

Nu så var det tid för skolstart och magont... 10 veckors vila. 10 veckor med glad och lättsamt barn. Men nu var det då dax! Möte med skola/bup/soc två dagar innan skolstart! Toppen tyckte vi, så att allt är riggat och klart inför start.

Mötet var ett bra möte, nätverkssamordnarna förde mötet bra och mycket kom bra saker togs upp. Soc sa åter igen att ingen utredning av familjen öppnas. (Ja det är andra gången vi blir anmälda) OJ tänker ni. Vad är det för familj? Tar föräldrarna droger? Eller är psykiskt sjuka? Alltså nått fel är där väl? Ungen måste minst ha en diagnos om inte fler??

Nä, så är det faktiskt inte. Inga diagnoser, inga konstiga konstaltioner. Vi är två vuxna personer som älskar varandra och vårt älskade barn på 11 år. Som mår skit i skolan, och det finns där en anledning till. Den anledningen är en lärarinna... Men den historian får vi ta en annan gång.
Iallafall om oss föräldrar så arbetar vi båda på bra arbeten och har god ekonomi. Vi har vänner och bekanta och lever ett socialt liv :)

Men vår älskade unge har inte gått en hel dag i skola. Sedan innan sportlovet... och inte alls efter påsklovet :(
Ni kan inte föreställa er stressen som vi föräldrar upplever, SKOLPLIKT har vi faktiskt i Sverige!!!

Jaha... MEN ungarna har faktiskt också rätt till undervisning!!! Som är anpassad. Denna anpassning sitter dock långt in och även om vi ringde skolan direkt och la korten på bordet så hände föga.
Skolvärden står handfallna... Märkligt kan jag tycka då vi har mååååååånga alldeles för många hemmasittare i Sverige.

Denna blogg kommer att bli min ventialtionsventil i vår verklighet. Så ni får ursäkta för lite halv virriga inlägg. Men om någon i samma sits snubblar över denna blogg så håll ut!

Stay strong och sluta aldrig kämpa för ditt barn! Det blir bra när barnet får rätt förutsättning!

Tjingeling på er snart gryr Fredagen❤️

Likes

Comments