På bättringsvägen...

Denna magsjuka önskar jag absolut INGEN!
Jag trodde det var att jag ätit för mycket laktos så min IBS mage ballat ur. Och jag skäms nu att jag ens gick till jobbet.

Kom ju hem med 38,5 graders feber. Jag fortsatte vara dålig och som jag skrev i torsdags resulterade det i ambulans till sjukan.

Prover togs. sänkan var äntligen nedåtgående på fredagen, och jag var piggare men hade fortfarande ont. Men åkte iaf hem efter att en av mina läkare som opererat mig flera gånger varit inne och pratat med mig och jag var trygg. Jag har råkat ut för läkare som vill ge mig läkemedel m.m. och jag har påpekat min känsliga magen och att jag faktist (syns inte numera) är gastric bypass opererats. Och jag har bett att få prata med dom läkarna eller åtminstone rådgjort med dom. Men nya var jag trygg efter att en av "mina" läkare varit inne.
Dock väntade man på att svaret på avföringsprov skulle komma, men jag fick igår samtal om att det man misstänkt från början stämde! Matförgiftning pga campylobakter, vilket orsakade körtelbuk samt en inflammation i en del av min tjocktarm sk Gastroenterit. Det sistnämnda är otäckt, då min far har Ulcerös Colit, vilket är just inflammation i tjocktarmen, fast kronisk. Men kommer kolla upp detta om det kan bli kroniskt om jag nu har anlaget.

Jaja, hursomhelst är jag nu isolerad 1-2 veckor hemma, jag måste vara symtomfri och utan diarré, och eftersom jag har jobb där jag hanterar livsmedel så måste jag va lite extra försiktig och vara hemma lite till. Men jag kommer ha mer eller mindre symtom 1-2 veckor. Och just nu är smärtorna värst! Jag har kramper på 7-8 på VAS-skalan (skalan som sjukvård använder för att hjälpa patienten att uppskatta sin smärta), och sen när det klingar av är det nere på 5-6. Däremellan hanterbart.

Jag får normalt inte äta Ipren eller liknande pga mina operationer. Men igår när läkaren ringde sa han i detta läge är 1 Ipren ok nån gång då och då men inte kontinuerligt. Hade stigande smärta på fm men tog en Ipren och sen har det varit lugnt.

I eftermiddag har jag bara vilat, jag fixade i köket lite innan, men jag var totalt slut sen!!
Pappa kom upp med lite matvaror han handlat (efter order av farmor) jag vill sällan va till lags, men egentligen var det så att han skulle hämta ett paket till mig, jag vann ju en tävling på Instagram, och detta paketet fick han lov att hämta, det låg bara på utlämningen 10dagar till och jag vet ju inte om jag är "ute" tills dess.
Och dessutom kan nog innehållet göra mig lite piggare!! Och det är bra mycket godare än det ser ut!

Pappa handlade som sagt. Lite Proviva, Propud, bananer, skorpor m.m. TACK!

Matcha-Te med Collagen från FoodGeekz.
Dom har massa recept för ett gott och hälsosamt liv.
Jag har aldrig provat Matcha innan, och jag tyckte den gröna färgen såg lite oaptitlig ut. Men det var gott, hade lite mycket vatten i. Smaken var lite som vanligt Earl Grey men med toner av spenat.

Denna innehåller också collagen för att stärka naglar, hår och hud! Matcha Collagen är den första produkten som FoodGeekz lanserat.

Den finns att köpa på Matters.

Nu ska jag fortsätta vila lite, snart har jag sett klart alla säsonger av Rederiet. Sen blir det Netflix. Någon som har tips på bra serier. Jag föredrar svenska serier, men utländska serier funkar också.

Eller har ni filmtips??

Michaela Lejonberg

Gillar

Kommentarer