Adelinas 1 & 2 månaders utveckling

Adelina, Life as a parent, Personligt

La ut på story via Instagram där jag frågade angående vilka som är intresserade av Adelinas utveckling i både bild och text och det va endast en som röstade nej av alla som röstade så därför har jag här nedan slängt ihop ett inlägg om hennes första och andra månad! Jag tänkte jag gör detta inlägg så snabbt som möjligt då månad 3 redan har börjat och hennes utveckling fortsätter vidare!

De ska bli så spännande och se!!

Det som Adelina mest utvecklades i under 1 månads period va mestadels att hon ”formades klart”, blev mer klar i sin blick, blev mer rörlig och började utveckla några få ansiktsuttryck. Adelina va väldigt tidig med att lyfta nacken och tyckte de va väldigt intressant och se världen runtomkring sig när man höll henne över axeln eller la henne på sin egna mage eller på någon annans. Min sambo (hennes pappa) började tidigt sjunga för henne, till och med redan på BB där hon lugnades av han röst. Eftersom han jobbar med musik så ha det alltid varit fullt igång hemma medans Adelina låg i magen och vi började märka under den första månaden att hon reagerar på hans röst och känner igen många låtar. Adelina har sen början varit en väldigt snäll bebis, en bebis som bara gråter när hon är hungrig, sover som hon ska och är lugn i övrigt. Dock utvecklades kolik under den första månaden och då blev gråten mer högre och oftare innan vi bytte ut ersättningen mot en mer sensitiv version som gjorde magen mycket bättre men det utvecklades ännu en gång och då fick hon testa på droppar men dom kom i hennes andra månad. För övrigt så gick den första månaden snabbt och det händer inte så mycket mer än att barnet blir mer klarar i både rörelse och blicken och börjar sakta men säkert bli mer och mer nyfiken. Alla bebisar är olika men seghärdat är hur Adelina va den förstå månaden och helt ärligt flög den förbi så snabbt att jag knappt mins vad som hände mer än att hon sov den mesta tiden och började titta mer o mer på en.

På bilderna ovan så ser ni från vänster den första bilden som är några timmar strax efter hon kommit till världen, den andra bilden är samma dag vi lämnade BB och den tredje bilden är någon vecka hemma.
Den större bilden nedanför är strax innan en månad som jag i ett tidigare inlägg lagt ut där man ser hennes helhet mera. Det är väldigt många ”sovbilder” då de va de mesta hon i princip gjorde under sin första månad.

Under Adelinas andra månad så tog de inte lång tid tills hon började ge ut fler och fler ljud ifrån sig, de va alltifrån små ljud till skratt och gnäll lite då och då. Vi märkte väldigt snabbt att hennes blick fångade upp mer och mer och det tog inte lång tid tills hon började följa med blicken. Vi prövade alltifrån att vifta lätt med händerna, ta leksaker och babblarna (babblarna är små barn program på youtube) fram och tillbaka och såg hur hennes ögon följde med. Vi började prata mer och mer i samband med att vi såg att hon uppfattade oss mer och hon började prata tillbaka och försökte härma oss med skratt och små ljud. Hennes rörelser blev starkare och vid detta laget kan det göra ont o få en liten box i ansiktet eller en spark lite då och då. Både liggandes och i famnen så försöker hon mer och mer ta sig fram och är väldigt stark i sina muskler vilket är super! Ännu en månad har gått och det flyger verkligen förbi och precis som alla andra säger så ta vara på tiden... den kommer inte tillbaka. En kort sammanfattning av den andra månaden som hon avslutade för 2 dagar sedan så ha det blivit en enorm skillnad sen första. Hon ha växt enormt och ha blivit mer vaken, nyfiken, sprallig och som sagt pratar en hel del. Nu är de mer gråt ån bara vid maten då de inte är lika roligt att alltid ligga ner, det ska tas upp i famnen och det ska stirras på allt runtom.

Dessa 3 bilder ovan är i början / mitten av hennes andra månad i ordning som dom är tagna vecka efter vecka.
De två bilderna nedanför med hennes pappa är för ca 2 veckor sedan och där ser man tydligt att hon fångar upp omvärlden med blicken!

Dessa tre bilder är tagna under veckans gång. Här kan jag själv se stor skillnad på henne. Det är oftast väldigt svårt som förälder och se då man är med barnet varje dag men på bilderna så märker jag att hon blivit mer fyllig lite överallt.
Det är så otroligt fint och se och bilder är något man verkligen ska ta vara på. Hennes beteende drömmer jag om varje natt och de ända jag ser framför mig är hennes leende... min fina skatt!

Jag kommer för varje månad läggs ut bilder och jämföra, jag försöker lägga ut så bra bilder som de går för och se hennes utveckling men det är inte alltid man tänker på att ta likadana bilder utan man bara tar.
Jag hoppas detta inlägget va kul och se och roligt och läsa. Som sagt så händer inte mycket mer de första månaderna mer än det jag skrivit så tyvärr kan jag inte skriva mer samt att de så svårt o tänka tillbaka fastän de precis varit... man glömmer så snabbt och är så fast i nuet att man helt enkelt glömmer...

Om ni har åsikter eller frågor angående detta inlägget eller för kommande så lämna gärna en kommentar!

???

??????????????????????????????????????????"Invest in your hair, the crown you always wear"

By yours: Lejlafrisor 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229