Nu har det gået 8 måneder siden vi flyttede til Malaysia. Tiden har bare gået så hurtigt.

Der har sket meget siden sidste indlæg og mange besøgende har kommet og rejst igen. Jeg må spole tiden lidt tilbage i min fortælling.

I oktober var Bente og Camilla på besøg, det var fantastisk at få besøg af en nær veninde og hendes datter. Her hade jeg en lille periode med lidt hjemve så det var dejligt med kært selskab. Vi havde en fantastisk uge med rundt tur i KL, shopping og ren rå hygge. Vi kørte også ud til østkysten og sejlede til en ø som hedder Batu Batu også kaldet Pula Thengah. Det var her et af de svenske Robinson Kruse blev afholdt. Det er en lille ø med kun et resort. Fantastisk sand strand, idylliskt resort og vi nydt hvert øjeblik.Det tog ikke lang tid efter at de havde rejst hjem til DK inden min søster kom. Vi havde 4 dejlige, skønne uger sammen. Det var ren luksus at vi havde mulighed for at rå om hinanden for en så lang tid. Ulrika trængte også til at blive lidt forkælet. Min søster har meget energi og det tog ikke mange sekunder inden hun fik Lars til at måle op poolen. Ja, 12,5 meter lang er den. Hun svømmede ca 80-100 baner hver dag. Sommertider svømmede jeg med hende og det lykkedes mig næsten hver gang at regne banerne lidt for hurtigt. Jeg blev tit færdig før hende trots at hun svømmer hurtigere end mig. Det er ikke dårligt. Vi fik spillet tennis, trænet, gået turer, sightseeing, shopping og en tur til Langkawi. Vi havde mange sjove og tuffe tennis lektioner med vores tennis træner VJ. Min kære søster er meget kendt for sit herlige grin så der var mange sjove episoder og oftest ikke et øje tørt. Hun fik tit hele sin omgivelse med på hendes grin, ja mange ganger grinede de ved siden af uden at vide hvorfor. Hun blev hurtigt kendt på det fitness center jeg går på, Der blev til flere komiske svengelske sætninger som vi grinede til og en af vores træner glade sig hver gang vi kom for at høre hvad Ulrika nu skulle fortælle hende.Vi har også nået at være hjemme på besøg over julen, både i Dk og i Sverige. Dejligt at se alle skønne mennesker igen, familie, venner og arbejds kolleger. Efter sol og varme hverdag var det meget mørkt at komme hjem i december. Vi har vant os meget hurtigt til det dejlig lys. Blevet lift forvente måske😃

Sally hund blev utroligt glad for at se os og vi hende. Det var dejligt at gå turer med henne i vores egen skov. Det føltes som om vi ikke havde været væk. Julius havde en pragtfuld tid i Dk. Gik i skolen og mødtes med sine venner igen. Nåede også at være med til 2 fodboldtrænings pas. Skønt.I januar var vi tilbage i KL og hverdagen. Min niece Linnea rejste med os og vi havde også Sally med. Turen gik fint og det var superskønt at hilse på Sally igen og se at hun var OK efter den lange rejse. Vi fik lov at kæle lidt med hende inden hun skulle videre til karantænen. Hun såg meget skeptisk ud når det var tid til at kravle tilbage i buret for at køre over til karantæne der hun skulle være i en uge. Igen af os havde lyst til at sige farvel. Det var en smule trist og jeg fik feldt en tår.

Vi besøgte hende så meget vi kunde og måtte. Hun var super glad når vi kom og vi fik pysslet om hende og være ude i haven. Det var meget svært at gå fra hende igen, hun peb og hyllede og det gjorde jeg også. Måske ikke peb.


Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

  • 77 Læsere

Likes

Comments

Tiden er gået meget hurtigt og jeg skylder jer at fortælle, hvad som er sket den sidste måned. Hverdagen er stille og roligt begyndt at indfinde sig. Vi har fået lidt rutiner t.o.m jeg. Den bedste tid er om morgenen, når varmen ikke er så slem endnu eller sen eftermiddag, når det bliver køligt igen. Dvs sige under 30 grader😉. Her er meget aktivitet om morgenen. Mange er ude at gå, løbe eller cykle. Om morgenen bruger jeg tiden til at komme ud at gå med nogle veninder eller alene. Vi har en skov/ jungle tæt på, hvor der er fine gangstier at gå på. Der er mange aber i træerne og cikader, som "synger" meget højt. Første gang jeg hørte dem her ved huset tænkte jeg, hvilken generende hyletone er det? Har heldigvis ikke stødt på nogen slange endnu. Det som er så ærgerligt, når man går i skoven er, at alle ikke samler op efter sig. Her kan snildt ligge plastikposer, flasker og andet papir skrald. Her til morgen var Lars og jeg ude og gå i nabolaget og passerede et lille vandbassing med skildpaddder i. Tog ikke noget billede for vandet var meget grønt, men de så meget søde ud.

Vi er begyndt med tennisen igen og det er dejligt. Vi var ude at spille igår. Lige pludseligt begyndte det at regne lidt. Vi tænkte, at det var nok kun en lille byge og gik i dækning. Vi så at alle andre stoppede helt og gik, men ikke vi. Efter nogle minutter, hvor det høvlede ned, så var vi nødt til at løbe til bilen.☔ Det blev ikke til mere tennis.

Jeg er startet til keramik. Lige nu lærer jeg de teknikker, som kan bruges til at lave keramik for hånden uden at bruge dreje bænken. Det ser meget nemt ud, når min lærer viser teknikken og når jeg så overtager, så ligner det noget en 2-årig har lavet. Er ikke helt sikker på, at det kommer til at få en plads i reolen. Det er meget sjovt at prøve, en aktivitet, som kræver øvelse. Måske er min familie heldig at få en keramik gave til jul😄.

Julius har været på skole rejse til Taman Negara og mødt infødte, skudt med pusterør, gået djungel treek, badet i vandfald/ floder og meget mere. Det var en dejlig tur, men han blev syg efter turen med ondt i halsen og øjenbetændelse. Så nu har vi været på vores første lægebesøg. Det var en anderldes oplevelese end når man går til en dansk læge. Vi fik rigtigt meget medicin med hjem. 5 forskelige præparater. Jeg havde ikke lyst til at give ham det hele, så vi havde is i maven og behandlede kun øjet, som genererede meget. Heldigvis så var det virus og gik i sig selv efter nogle dage.

Her i torsdags kom han til skade igen. Det var på fodboldsbanen, hvor han ramte jorden istedet for bolden på et hjørnespark. Det gjorde sindsygt ondt og foden blev meget hævet. Så nu har vi prøvet en anden klinik og 2 andre læger. Det virker, som om det kun er en forstuvning, men han ømmer meget på ledbånden rundt om ankelen. Denne gang fik han krykker og 3 andre "godteposer" med medicin med hjem. Håber, at han har brugt sin kvote på læge besøg for dette år. Nu 3 dage efter med is, smertelindring og hvile har han fået det lidt bedre. Han kan støtte lidt mere på foden. Det er vi meget glade for.

I dag har Lars og Julius været til Formel 1 og set Kevin Magnussen blive kørt ind i bagfra. Ærgerligt, at han var nødt til at udgå så hurtigt efter start, men de har haft en skøn oplevelse. Julius følte, at det var rigtigt fedt. Specielt da de sneg sig ned på racerbanen efter løbet og så pitten og præmieoverrækkelsen. Jeg havde også en dejlig eftermiddag med fodmassage og pedicure.

Vi har også fået nye husdyr, dog ikke frivilligt. Her er mange meget små myrer i køkkenet. De løber fra den ene bordplade til den anden via sofaen. Svært at se, hvor de kommer fra. Ups, der gik en ind i mit tastetur, men heldigvis kravlede den ud igen. Har nu købt myreæsker og håber, at vi med lidt held snart er fri for disse snyltere. Havde også besøg af en lille kakerlak, den måtte Lars tage sig af. Tror aldrig, at jeg vænner mig til disse kryb indenfor.

Både Julius og jeg har haft lidt hjemve. Heldigvis får vi snart besøg af Bente og Camilla fra Danmark. Det skal bllive så dejligt og vi får også nye forsyninger af lakrids. Hvor heldig kan man få lov at være? Derefter kommer min søster og det glæder vi os også meget til. Skønt med besøg.

I sidste uge talte vi også med Lærke og det var så dejligt at høre hendes stemme. Vi savner hende meget, men ved at hun trives og har det meget godt hos familien i Oklahoma.

Likes

Comments

Vi har haft en forlænget weekend på en dejlig ø, Perhentian Island. Utroligt smukt paradis med klart blå vand og hvid sand strand. Vi har fået snorklat på dejlige koralrev og set rev haj, rokker, skildpadde og en masse farveglade fisk. Blå, lille og pink koraller.
Øn ligger på den malaysiske østkyst der største delen er muslimsk. Alkohol er forbudt og der serveredes ikke nogen alkohol på vores resort. Når vi lige er ankommet og sidder i strand baren med en dejlig frugt juice og bare nyder synet af den smukke natur blir vi forstyrret af 6 larmende kinesiske kvinder. De havde haft med sig øl fra et eller andet sted, Øl flasker stod på række og de blev fotograferede med dem en efter en. Det eneste positive her var at de drak det rigtige mærke. 😉

Dagen efter tog vi med på en snorkel tur, dejligt at snorkle på lidt forskellige steder. En del koraller var meget store at de lignede sten. Julius og Lars kom også ud på en kajak tur, de padlede til en strand i bugten ved siden af som var helt øde.

På hjemvejen spiste vi frokost i havnebyen Kuala Besut inden vi tog taxa tilbage flyve pladsen. Det var en kinesisk cafe og der var blandet folkeslag. Lokale og bagbackers. Vi fik plads ved siden af en canadisk pige som blev meget betaget af Julius. Hun syntes at han var very handsome og ville at han skulle kontakte hende om 10 år. Drengen blev både overrasket og genert. Fik en dejlig måltid bestående af stegte nudler med kylling for 16kr.
Taxa turen var en oplevelse, måske ikke på den gode måde. De kør som død og helvede. Laver overhaling uden at der er plads til det, tværbremser og må køre ind til siden igen. Han klarede også at overhale en hel række indenom.

  • 300 Læsere

Likes

Comments

Jeg fik lov at deltage ved en kinesisk velgørenhed indsamling som Carlsberg sponsorerede øl til, Hungry Ghost Festival. Jeg tror vi var mer end 300 personer og der var et VIP bord med politiker, 3 kinesiske/malayer som var i oppositions partiet og en Malay fra parlamentet, Carlsbergs folk og nogle andre betydningsfulde mænd fra regionen. Indsamlingen gik til skoler, forældreløse børn og ældre. Kineserne laver ofte velgørenheds indsamlinger og hjælper hinanden, da de ikke får særligt meget tilskud fra staten. På VIP bordet serveredes det traditionel malaysisk mad mht parlament deltageren, men på alle de andre bord var det kinesisk mad. Der var sang og dans underholdning med deres traditionelle dragekostumer. En sjov oplevelse at få være med til.

  • 298 Læsere

Likes

Comments

Tid til formange ting

Hvor bliver tiden af og hvad skal man fylde sin tid med når man intet "almindeligt arbejde" har i et helt nyt fremmende land? Der er rigtigt mange følelser på spil når man skal forlade sin trygge tilværelse som man har kaldet sit hjem i mange år. Forlade sin base, venner, familie, hund og arbejde. Sende sin smukke, dejlige datter afsted til en helt anden kontinent, uden at fælde alt for mange tårer. Hvordan gør man det? Å ja, ikke at glemme, farvel til min dejlige skov som giver mig så meget ro når livet er lidt for hektisk. 

De første dage var meget intensive med at få hus og mange praktiske ting på plads og også sørge for at Julius fik en god skole start. Der var ikke så meget tid til at tænke efter selv hvordan man havde det. Nogle dage har været svære, frustrerende, glade, gradmilde, dejlige og spænende. Ja, livet byder på mange nyanser.

Første gang jeg skulle køre bilen kunne jeg ikke få fjernet håndbremsen. Julius var klar og jeg havde samlet mod til mig at komme ud at køre. Den startede så fint, men den rørte sig ikke ud af flækken. Parkerings lampen lyste men hvor sat knappen til at fjerne bremsen. Kunne ikke finde den, manualen kom frem, jeg ringede også til Lars. Han prøvede at hjælpe så godt det nu gik via telefonen. Jeg prøvede alt. Men frustrationen og besvigelsen var alt for stor, bilen ville ikke ud at køre. Det var bare at gå ind igen. Det var ingen god dag, stakkels Julius og Lars som var nød til at være sammen med mig. Først dagen efter viste Lars chauffør mig at der var en pedal mer ved siden af bremsen, men den var trykket så meget i bund at jeg ikke hverken så eller mærket den. Helt otroligt, hvor svært kan det være?? Den første tur jeg kørte var så med vores hus agent, en sød hektisk kinesisk pige. Jag bakker ud fra en meget trang p-plads og fik sat bilen i drive. Løsnede parkerings bremsen 😂. Det første hun skreg var go go go go go. Ja var man ikke nervøs og spændt inden så blev man det. Men det går meget godt med at køre bilen, har holdt mig i den rigtige side af vejen. Det som kan være en udfodring er at parkere. De bakker ind da pladserne er meget smalle og udrymmet omkring er meget trangt.

Jeg prøver at lave aftaler med de piger jeg har lært at kende, læse bøger og gå til forskellige træninger som yoga, pillates, gå turer og til boot camp. Det sidste er super sjovt men mega hårdt. Lars og jeg har også fået spillet lidt tennis. Ordner også mange praktiske ting som at samle IKEA senger og køre tilbage til IKEA for at bytte skinder som var i stykker eller kun for at aflevere ting som vi alligevel ikke ville have. En tur i poolen og ligge i sol stolen er der også tid til. Frokost aftaler, kaffe aftaler, skole møder og dansk hygge. En dag var jeg og Julius til hygge med de andre dansker og deres børn som går på skolen. Vi var sammenlagdt 8 voksne og 18 børn. De rå hyggede og det gjorde vi voksne også.


  • 334 Læsere

Likes

Comments

En gang i måneden mødes danskerne i Kuala Lumpur hjemme hos hinanden til kaffe hygge. Min første gang var her i slutningen af August. Vi var ca 30 personer, mest damer men en håndfuld mænd var også med. Det føltes lige som man var hjemme i DK. Der var mange danske godter på bordet. Rugbrød, leverpastej, chokoladepålæg og meget andet. En super hyggelig formiddag og spændende at høre om alles små og store eventyr. Vi lavede en lille personlig præsentation og der var mange, som har været her i flere år. Nogle var lige kommet og en anden pige laver et antropolog studie af dansk familier, som bor i udlandet.

Dansk hygge i Mont Kiara

Likes

Comments

De første uger i Malaysia

Det er et meget anderledes land/ kontinent at komme til. Varmen som slår i mod når du går udenfor døren, nye dufte af alle mulige slags frugter, blomster og krydderier. Ja, også de mindre dejlige - stærke lugte fra affald.. Her er et hav af mad tilbud fra alle mulige kulturer. Vi er i gang med at prøvesmage nye frugter, juicer, teer, nudel retter, fritterede "dansende" fisk og meget andet.

Vi bor i en lille compaund med 6 huse i et lukket område med mure rundt, port og 24 timers nepalesisk vagt, som passer på os. Her er meget frodigt og der er en lille djungel tæt på. Derfor har vi glæde af aber, som kravler på husene og svinger sig i ledningerne, egern, små varaner og masser af fugle. Vi har også fået besked fra vores naboer at her kan være slanger i haven. Urg det er vi ikke meget for og vi har heldigvis ikke oplevet dette, endnu...

Vi har også oplevet dyr på nært hold - en flagermus som har været inde i huset og sat sig godt til rette i vores sovværelse. Vi troede at vi havde fået den ud, men vi havde glæde af den i 4 dage. Måske havde den sin egen indgang, men heldigvis har vi ikke set den siden. Huset skiftede i de dage navn fra Villa Idaman til The Bat Cave. 

Jeg oplever at varmen og fugtigheden er svær at vænne sig til. Føler at jeg går rundt som en våd klud. De første uger har været meget varme og uden regn. Vi har helst villet være inde med aircon på. Luftige, svala/ kølige kjoler er bare guld værd.

De mennesker jeg møder er meget hjælpsomme og venlige. Siger ja til alt selvom at de ikke forstår en dyt. Visse er svære at forstå, deres engelsk kan være meget utydeligt, men jeg bliver vel snart vant til det.

Jeg har mødt nogle andre danske forældre fra skolen, vi har mødtes nogle ganger med børn og andre gange uden. De er meget søde. Har fået mange tips om, hvor der findes dejlige retauranter, stort udvalg i supermarket, markeder og meget andet. Har også mødt Eva, en tjekkisk mor til en dreng på Julius's årgang. Hun har kørt rundt med mig til diverse markeder og butiker. Vi var sammen med hele familien en dag sidste weekend. De tog os med til Chinatown. Vi spiste kinesk/ indisk/ malay brunch og smagte speciel kinesisk kaffe og te. Vi kom også ind i et buddhistisk tempel, hvor Julius gjorde et ønske. En meget hyggelig dag med mange nye indtryk.

Likes

Comments

Julius første skole dag

Før Julius kunne starte skolen var han nødt til at lave nogle test i matematik og i engelsk. Dem var han meget nervøs over at lave, men engelsk læreren Ms Morrison var meget sød så nervøsiteten forsvandt meget hurtigt. Han brugte dog 1 1/2 dag på det. Den sidste dag når han næsten var færdig med all matematik gik computeren i stå og det gik ikke at genfinde hans arbejde. Han var nødt til at lave nogle ekstra øvelser på papir istedet for. Denne dag var meget lang men han klarede det uden alt for meget frustrationer. Svært også at blive sur når han sidder ved siden af en lærere. Julius startede 2 dage efter alle andre børn da han var nød til at tale med en vejleder om hvilke ekstra fag han skulle have. Så om torsdagen var det tid til at starte, skoluniform på, ordne med lås til skab ude på gangen til alle bøger og computerne under armen og så afsted. Heldigvis mødte vi en dansk pige og hendes mor, det viste sige at hun også gik i grade 7. Sofie, hun tog Julius under armen og viste hvor de skulle være. Moren hedder Ann og hun er meget sød og hjælpsom. Fluks så var jeg med i en dansk forældregruppe. Skønt.
​skole uniform og gymnastik uniform

Likes

Comments

​Vi rejste med Thai ari fra København og Pernilla, farmor og farfar kørte os i lufthavn. Vi havde den nette summe af 118kg indchecket bagage og ca 30kg håndbage. Vi var i god tid for at vi også skulle nå taxfree refund. Når vi skal checke ind vores bagage får vi at vide at vi kun måtte have 110kg med. Resten skulle vi betale for. Det måtte vi så gøre. Derefter opstår problem nr 2, Julius og jeg har intet visum i vores pas og det skal man have når man ikke har en retur billet. Vi har på mail en tilfældig godkendelse, dette er ikke nok. Dette havde vi ikke regnet med skulle blive noget problem. Det lange og det korte var at vi var nød til at købe en ny billet ud af Malaysia. Så vi købte en billet til Singapore. Når vi kom tilbage til indcheckningen var SAS manden blevet lidt mildere og syntes nok lidt synd om os med alt postyr, vi checkede ind vores 118 kg uden problem. 

Flyve turen via Bangkok gik uden problemer og med meget lidt turbolens. Mamma var glad men træt.

​Ved ankomst hallen blev vi mødt af Lars chauffør, Dass og hans fætter som kom i sin minivan. Ellers havde vi ikke fået plads med alle vores ting og Lars´s ting fra hans tidligere lejlighed og IKEA køb. Vi tog til huset og afleverede alle de tasker og kufferter som vi ikke skulle have med på hotellet. Vi fik nøgle til huset og det blev gennemgået fra top til tå og der var nogle aftaler mht maling som ikke var overholdt. I løbet af den første uge har vi haft lidt håndværker.  Derefter kørte vi til bilforhandleren og hentede min bil. Jeg var for træt til at køre venstre kørsel så Lars kørte bilen. Vi klarede første turen uden nogle større uheld. Der var også nogle små ting vi skulle købe, en go smart som man bruger for at betale vejeafgifter. det tog sin lille tid, men Dass var meget behjælpelig så det hele gik fint. Aftenen 

Likes

Comments

Her er nogle billeder fra vores ferie i Dk og i Sverige. Afsked med venner og familie. Det er svært at sige farvel til dem man holder af. Men vi siger på gensyn❤️

Her siger vi farvel til Caroline og Nichlas, kære Pernilla, Bente og pigerne og det aller sværest var at sige Hej og på gensyn til min smukke søde datter Lærke. Men man kan ikke andet end blive glad nær hun stråler som en sol☀️❤️.

Vores kære familie i DK. Farmor og farfar, her går vi en dejlig tur i Hareskoven. Søde søde Sally og kære Anders og Karina💛☀️

Mine søde og omtænksom zone venner. Jeg vil savne vores hyggelige stunder sammen med dejlig mad, hygge snak og super skøn behandling. Glæder mig til at være en del af jer igen 💛

Her er nogle af mine kære kolleger og første billedet på mine dejlig roomis. Det har været en fornøjelse at være en del af KFE i disse 10 år. Jeg vil savner jer, men måske vi ses igen på job. Hvem ved?? ❤️💛

​Her er flere nære og kære familie medlemer og venner 

  • 494 Læsere

Likes

Comments