​I helgen var jag och brunchade med tre tjejer jag lärt känna här i Melbourne. Två av dom är från New York och den tredje är från Scotland. Vi var på ett café som ligger i en laneway nära där jag bor. Den senaste trenden här är att äta smashed avocado på toast, känns inte jätte revolutionerande men jag hade det ändå haha...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag joggade jag i Botanical garden och var tvungen att stanna vid "Shrine of remembrance" som byggdes 1934 som ett minnesmärke över de män och kvinnor i Victoria som tjänstgjorde i första världskriget och är nu ett minnesmärke över alla australiensare som tjänstgjorde i kriget. Det är ett område av årliga ceremonier och Remeberence Day (11 november) är en av de största krigsmomenten i Australien.

Likes

Comments

Efter att ha spenderat både fredag och lördag kväll på skolan checkar jag äntligen ut. Imorgon ska jag på brunch med några tjejer som jag lärt känna från New York, det ska bli såå skönt med en ledig morgon (måste nog återgå till skolarbetet på eftermiddagen..) Men det är ändå helt okej att komma hem efter en heldag på skolan när man har denna utsikten. Godnatt! 

Likes

Comments

Förra veckan fick vi i uppgift att bygga en modell i skala 1:50 av "ise jingu shrine" en tempelbyggnad i japan som byggs om på nytt var 20:e år för att hedra gudarna.  Vi fick tre dagar på oss och modellen var tvungen att byggas helt i balsaträ. På kritiken så vara alla tvungna att peka ut vilken modell vi tyckte var bäst, så har det varit varje presentation vi haft här. Detta skiljer sig jättemycket från Sverige där vi aldrig skulle göra så, där är alla lika bra och ingen ska sticka ut mer än någon annan. Jag vet inte om jag tycker det är bra eller dåligt men på något sätt har det ändå fått mig att vilja prestera lite mer inför presentationerna... 

Likes

Comments

Yeey äntligen nyinflyttad och hemmastadd. Så skönt att ha ett eget rum och någonstans att kalla hemma. Här bor jag tillsammans med en tjej Misa från Japan som är super gullig verkligen. Lägenheten ligger 5 minuter från skolan, mitt stan, så jag klagar inte på läget direkt. Den fina byggnaden som man ser från mitt fönster är H&M:s flagship butik och är helt fantastiskt fin även inuti.

Likes

Comments

På Melbournes smågator kan man hitta alla möjliga typer av graffiti.

Likes

Comments

RMIT University  är världsledande inom designforskning, dock är de olika inriktningarna uppdelade på olika campus och anläggningar. Min favorit är RMIT Design Hub, ritad av Sean Godsell och Hayley Franklin och är designad som en box med en fasad utav cirklar gjorda av spegelglas. Inuti skapas ett spännande ljusspel med mycket dagsljus och utsikt utan att byggnaden blir som en glaslåda med insyn från utsidan. The Hub är skapad för att vara basen för textil - och modedesign tillsammans med arkitektur, industriell design, landskapsarkitektur, inredningsarkitektur och stadsplanering. "The Hub" smälter in i staden och anpassar sig till omgivningen och än så länge tror jag att den, i alla fall exteriört, är min favoritbyggnad här. 


Likes

Comments

Äntligen har jag kommit fram till Melbourne! Sen jag kom hit har jag bara gått runt och kollat på alla byggnader. Det är så fint här! Mellan höghusen trängs små längor av viktorianska hus från 1800-talet i olika färger och dekorationer. Jag älskar kontrasten mellan högt och lågt, nytt och gammalt, det ger en helt egen karaktär och gör staden unik.

Likes

Comments

Sista dagen i Seminyak inledde vi med en frukost på café organic, vi åt smoothie bowls i cocosnötter och drack färskpressad juice. Så gott! Nu ska vi gå till Potato head igen för sista gången 😕

Likes

Comments