3 fantastiska frågor du borde ställa till dig själv ibland

Jag har samlat 3 fantastiska frågor som är bra att reflektera över emellanåt, inklusive en som helt förändrade mitt liv.


1. Vilken del av denna situation är under min kontroll?

Detta är en kraftfull fråga eftersom väldigt lite faktiskt är under vår kontroll. Detta inkluderar externa krafter som ekonomin, vädret, politiska frågor och andras beteende.

2. Vad undviker du konstant?

Detta är en konstig paradox: vi undviker vad vi måste göra. Kanske måste du gå till gymmet, äta mer hälsosamt eller börja den meditationspraxis som du har pratat om i åratal. Eller den värsta skyldigheten: att ha svåra samtal med andra. Det är lättare att skjuta fram dessa saker, men de kommer alltid tillbaka för att påminna dig.


3. Om jag säger ja till detta, vad säger jag nej till?

Steve Jobs sa en gång att det bara är genom att säga nej som du kan koncentrera dig på det som faktiskt är viktigt i livet. Jag älskar den här linjen eftersom det hjälpte mig att inse kraften i denna fråga. Det är ganska enkelt egentligen. Oavsett om det är våra relationer med nära och kära, vår karriär eller vår hälsa, måste vi reflektera över vad vi håller mest kärt. Sedan, när vi säger ja till en sak, vet vi att vi inte säger nej till något som är viktigare.

Håller du med?

Gillar

Kommentarer