søndagsbog: Deborah Harkness - All souls trilogy

Jeg elsker gode fantasy-bøger, gerne over i det paranormale og gerne med en god spandfuld romantik oveni. Det er min guilty pleasure. Det kan være alt fra sjove og snarky bøger, a la Molly Harper, til bøger som dem tv-serien True Blood er basseret på, nemlig The Southern Vampire Mysteries af Charlaine Harris.
En af mine yndlings serier inden for denne genre, må uden tivivl være Deborah Harkness' trilogi All Souls.


Dette er en bog-serie jeg har hørt som lydbog via Audible og jeg har hørt den flere gange, så begejstret er jeg for den.

Bogen handler om hekse, vampyrer og demoner der alle prøver at finde ud af, hvordan deres oprindelse er startet.

Man følger heksen Diana, der har fortrængt sine kundskaber og vampyren Matthew der har brugt flere 100 år på at finde ud af, hvordan de paranormale væsner er blevet til.

Det lyder måske egentligt ret fjollet, men bøgerne er slet ikke skrevet i sjov. På mange områder, kan man drage paralleller til mange af de debatter der er i verdenen i dag, med hvem har ret til at være hvor for hvorfor.


Der er selvfølgelig det her paranormale univers, med væsner der lever side om side med menneskerne, uden at vide det. Der er også en fantastisk kærlighedshistorie om forbudt kærlighed. Lidt a la Romeo og Julie. Der er tidsrejsen og møde med historiske figurer, som jeg synes bliver beskrevet så fint og levende. Men det er altså også en historie om at finde ud af hvor og hvad man kommer fra, at finde sig selv og bestemt også om at tro på kærligheden, selvom andre sætter sig imod.

Efter at have læst meget paranormalt chick lit, var jeg virkelig glad da jeg faldt over Harkness og denne trilogi. Jeg havde svært ved at slippe bøgerne og jeg var virkelig ærgelig, da jeg var blevet færdig med den sidste bog.

Jeg synes jeg har svært ved at finde seriøs fantasy, som siger mig noget. Jeg har planer om at komme igennem noget Anne Rice i løbet af året. Jeg har også en bog der hedder The Witches of New York, som jeg er spændt på.

Hvad læser du helst? "Seriøs" litteratur eller vil du gerne underholdes (ikke at disse to parametre udelukker hinanden)?

Tak fordi du læste med!

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229