gyoza for nybegyndere

Jeg har længe gerne ville prøve kræfter med dumplings, men har bare aldrig fået kastet mig ud i det.
I weekenden tog jeg mod til! Det blev til den japanske udgave: gyoza.

Jeg ledte efter en bambus steamer, men fandt ikke en. Heldigvis er internettet fuld af hacks og der fandt jeg dette hack:

Tag en stor gryde.
Lav tre store kugler staniol og læg dem i bunden.
Fyld omkring 5-8 cm vand i gryden og læg en tallerken ovenpå staniolkuglerne. Der skal være lidt luft ud til grydens kant, så dampen kan komme op og tallerkenen skal ligge jævn.
Smør tallerkenen med lidt olie og du er good to go!
Skide smart, at man ikke skal have en ekstra køkken-dims til at fylde i skabene.

Jeg fandt gyoza skins på frost, i et asiatisk supermarked.


Fyldet til de lækre gyozas:

- 400 g kyllingfars
- 1 æg
- 1-2 chilier (efter smag), hakket
- 1 fed hvidløg, hakket
- 3 cm ingefær, revet
- 6 stengler koriander, hakket
- 4 stengler forårsløg, hakket
- spsk soya

Bland det hele og så er du faktisk klar.

Når vandet koger, skal du skrue ned på middelvarme. Jeg penslede tallerkenen i gryden med lidt jordnøddeolie.
Tag en gyoza-skin og fugt kanten. Jeg brugt et sammepisket æg, men kan se at man også kan bruge vand.
Nu bliver det en smule teknisk, så jeg vil næsten anbefale at du googler "gyoza folding technique" og finder den teknik det er lettest for dig.

Jeg lagde en tallerkenfuld foldet gyoza'er ned i gryden, på den oliesmurte tallerken og lagde låg på igen og lod dem dampe i 7 minutter.

Det er lidt tidskrævende, men så absolut tiden værd! Et dyb ned i soya og så har du en himmelsk mundfuld! Til fik vi en salat lavet på kål, peberfrugt, agurk, chili og mango. Dressingen var lavet af lime, soya, sriracha, fishsauce og lidt peanutbutter. Det hele fik et drys sorte sesamfrø.

Det er virkelig ikke sidste gang vi får disse banditter!

Synes godt om

Kommentarer