DIY: hjemmelavet hundekiks

Jeg er en ægte crazy dog mom. Sådan er det bare. Carmen er vores lille pelsbaby. 
Derfor skulle hun også have nogle hjemmelavede treats, som blev disse fine hundekiks. 

Disse er  nemme at lave og kræver kun tre ingredienser: havregryn, banan og peanutbutter. 
 
Du skal bruge
3 1/2 dl havregryn

1 stor banan, eller 2 små bananer 

1 dl med top af usødet peanutbutter
Fremgangsmåde
  • Tænd ovnen på 175 varmluft. 
  • Blend havregrynene til mel. 
  • Mos bananen og bland de andre ingredienser sammen med bananen. Blandingen skal have en alm. småkage-dej konsistens. Hvis den bliver for tør, så tilføj mere peanutbutter, bliver den får fugtig, tilføj mere havregryn-mel. 
  • Drys lidt havregryn-mel på bordet og rul dejen ud. Du kan vælge hvilken som helst form du har lyst til, eller bare skære dejen ud. Sidste sommer købte jeg en sød cookiecutter i kødbens-form i Berlin, som jeg ikke har prøvet af og dette var den perfekte lejlighed.
  • Læg dine hundekiks på en bageplade med bagepapir på. 
  • Bag kiksene i ca. 17 minutter, til de er gyldne. 

Hundekiksene kan holde sig omkring en uges tid, i en lufttæt beholder. Hvis din hund er lige så tosset med godbidder som Carmen, bliver det nok ikke noget problem. 

Det er selvfølgelig ikke en helse snack og man skal være opmærksom på, om ens hund har nogen form for allergier, hvor disse ingredienser kan give problemer, før man giver sig i kast med denne opskrift. 

Jeg fandt mine små kikse-bogstaver, som jeg for 100 år siden havde købt på eBay, så Carmens navn kunne blive trykt i godbidderne. Hunden er uden tvivl skide ligeglad, men jeg synes de blev  fine! 

Hundekiksene blev rigtig godt taget imod, af den lille dame, at jeg overvejer at lave en portion mere snart. Mennesker kan også sagtens spise dem, de er dog ikke særligt søde og smager en smule sunde.

Laver du hjemmelavet godbidder til dit kæledyr?

Tak fordi du læste med!

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229