Butter chicken i Crockpot

Crockpot eller slowcooker, er nok mest noget der hører de kolde måneder til, men her forleden dag, fik jeg prøvet at lave butter chicken for første gang og det blev i min crockpot.

Forberedelserne starter dagen før, men det er egentlig en ret der bare passer sig selv.
Denne opskrift er til 4 personer.


Dagen før:

Du skal bruge:

- 4-5 kyllingbryst
Marinade:
- 2,5 dl yoghurt natural
- 1/2 presset citron
- 2 tsk stødt kommen
- 1 tsk kanel
- 1 tsk cayennepeber
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk peber
- 1 tsk salt

Skær kyllingen i tern og smid dem i en pose. Rør alle krydderierne i yoghurten, sammen med citron og hæld det over kyllingen. Lad det trække natten over.

Næste dag:

Du skal bruge:

- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 stor gulerod, finthakket
- 1-2 chilier, finthakket
- 100 g tomatpure
- 2 dl yoghurt natural
- 2 1/2 dl fløde
- 100 g smør
- 2 spsk karry
- 1 spsk cayennepeber
- 2 spsk paprika
- 1 tsk sukker
- 2 spsk garam masala
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- kyllingen fra dagen før

Fisk kyllingen op fra yoghurten der har ligget i fra dagen før. Den yoghurtblanding skal ikke bruges.
Læg kylling og grøntsager i crockpotten. Bland krydderier i yoghurten, sammen med tomatpureen og fløden og hæld det i crockpotten. Rør det hele rundt og tilsæt til sidst smørret.
Sæt låget på og tænd for crockpotten på low i 6 timer.

Til herligheden fik vi ris, naanbrød, lidt creme fraiche og frisk koriander.

Det er måske ikke autentisk butter chicken, men det smager meget a la Meyers udgave.
Jeg glæder mig allerede til at vi skal have det igen! Næste gang laver jeg dobbeltportion, så der er nem mad i fryseren.

Tak fordi du læste med! 

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Related posts