5 andre piger og jeg har lavet denne video om Frøslevlejren i Padborg. Tjek den gerne ud! ;)

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Dannevirke er kendt for at være Nordens største forsvarsværk og er næsten 850 år gammel. Det blev bygget omkring 800-tallet og har en stor rolle i Danmarks historie. Det består af volde og mure med en længde på ca. 4 km mod vest, som skulle sikre grænsen mod syd og rakte tværs over Jylland mellem fjorden Slien og floden Trenen.


Kong Godfred volden

Kong Godfreds volden blev bygget på tværs af Jylland fra Østersalt til Vesterhav på Dannevirke i 808 af Kong Godfred, som regerede fra 804-810.

Hovedvolden

I 737 blev der bygget det voldanlæg, som vi kalder for Hovedvolden i dag. Den dannede centrum for hele Danevirke og blev flere gange udbygget og forstærket. Den udgjorde det første civilforsvar mod fjender, der kom sydfra, så de ikke kunne trænge ind.

Halvkredsvolden

Halvkredsvolden, med en højde på 8,5 meter, blev etableret omkring Hedeby og er nu nævnt som den mest imponerende del af Dannevirke på grund af ’det gamle Hedeby’ ved de mange gravninger.

Forbindelsesvolden

I 965 påkrævede Harald Blåtand en ’oprustning’ af Dannevirke, fordi at det allerede fra begyndelsen af 900-tallet var ret forfaldent. Harald Blåtand havde erobret Sydslesvig og Hedeby. Han ville derfor lave en forbedring af Halvkredsvolden, som lå omkring Hedeby, og etablerede Forbindelsesvolden mellem Hovedvolden og Halvkredsvolden.

Valdemars Volden

Valdemar Den Store, den danske konge i 1147-1157, byggede Valdemars Volden for at forny Dannevirke endnu engang. Han byggede et stort forsvarsværk foran hovedvolden af mursten, som blev det helt nye byggemateriale.


1864

Under den Sydslesvigske krig i 1864 blev Dannevirke rømmet og opgivet uden kamp. Danskernes forsvarsanlægs store styrke var udbredt i den danske befolkning, og folk håbede på at kunne stoppe enhver fjende ved Dannevirke – ’Et urealistisk håb’ siger man i dag –. Da de første soldater ankom til Dannevirkestillingen var indkvarteringen ikke bygget, forbindelsesveje ikke anlagt og forhindringerne foran stillingerne ikke begyndt. Danskerne havde allerede her en hård kamp foran sig. - Efter de første kampe vidste Danskerne, at stillingen ikke kunne holdes og opgav efter et 5 timers intenst møde Dannevirkestillingen.

Likes

Comments

I dag har vi været ude at klatre! Vi har alle overskredet en masse grænser, nogen flere end andre, og har haft det skide sjovt oppe i træerne <3 Super fed dag. 

Likes

Comments

Vadehavets naturfænomener bliver der absolut ikke sat skjul på i nationalparkens informationscenter, Multimar Wattforum, i Tønning i Nordfrisland. Det nye oplevelsescenter er fyldt med smukke akvarier og udstillinger, som viser det store spektakulære dyreliv.

Det første syn der gik mig i møde, var et hav af mennesker, der stod i kø til at komme tættere på livet under vandet. Jeg, og alle de mange andre mennesker, så ikke bare frem til meget mere viden om både biologiske og kulturelle ting fra vadehavet, men også de store akvarier, som gik fra gulv til loft, i flere forskelige forme og de mange udstillinger som også kunne leges med.

Glæden af dette sjove og lærerige informationscenter kunne tydeligt ses på de mange mennesker, der kom og gik. ”Jeg kan godt lide at man måtte pille, rode og rave ved tingene. Det er lidt sjovere end bare at kigge.” Lød det fra Jakob Andersen, som også var begejstret over stedet.

Jeg husker, at jeg kom ind i et rum til et akvarium, der var, jeg ved ikke hvor stort. Kæmpe var det i hvert fald. Her kunne man både sidde flere rækker tilbage eller stille sig helt tæt på og nyde et så smukt syn af de mange forskellige arter af fisk, der svømmede rundt. – Inde i rummet ved siden af hang der en 17,5 meter lang kaskelothval, som strandede ved Rømø i 1997. Her kom man helt tæt på og lærte alt om hvaler og deres liv. Man kunne bl.a. høre de forskelige arters sange – Jeg mindes også et sted, hvor man kunne finde ud af hvilket dyr, man var lige så hurtigt som, ved at cykle på en cykel. Dette var et stort hit blandt de mange børn.

Multimar Wattforum er klart et sted, man skal tage til og udforske, hvis man vil tættere på de livet under vandet i Vadehavet. Det er et sted for både store og små, som ønsker sjov og spændende læring.


Likes

Comments

Hey Bloggen.


Jeg startede dagen op med min sædvanlige morgenrutine uden opfattelse om, at i dag var dagen, vi skulle afsted. Jeg pakkede, efter min mening, min alt for store taske færdig og sikrede, at jeg ikke manglede noget. Jeg havde det lidt pinligt med at skulle medbringe den kuffert, jeg syntes var alt for stor, lige indtil jeg mødte op på skolen kl 9.45 som planlagt og så, at jeg nok var en af dem, der havde pakket mindst. Alle stod med et kæmpe smil i ansigtet og var lige så spændt på turen som jeg. Da alle var ankommet, steg vi ind i den dobbeltdækkerbus, som skulle transportere os rundt hele ugen. Allerede helt fra start af, var der højt humør i hele bussen. Folk hyggede sig med musik, søde sager og menneskerne omkring. Allerede der vidste jeg, at dette ville blive en vildt hyggelig tur med mange nye venskaber.

Første stop var ved Dybbøl museum, hvor vi skulle være i ca. 3 1/2 time og lære omkring krigen i 1864. Vi startede ud med at lære og prøve nogen ting, som de lavede på små lejre dengang. Vi lavede bl.a. vores egen kugle til et gevær, skrev med blæk og lavede pandekager over bål. Derefter så vi en kort film omkring krigen og fik også en lille rundvisning på stedet. Vi så, hvilket tøj de gik i, hvor de sov, lærte om forskellige våben og hvordan man går march. Til sidst afsluttede vi med endnu en kort film omkring krigen og skulle derefter køre videre mod Slesvig. Busturen var endnu engang fyldt med musik og højt humør.

Da vi ankom til lejrskolen, Christianslyst, kunne det ikke gå hurtigt nok med at komme ind. Vi fik en masse informationer og regler at vide, som selvfølgelig skulle overholdes. Jeg havde - ligesom mange andre – ikke regnet med at stedet var så rent og ordentligt, som det var. Udover det, så var det et rigtig fint sted med mange forskellige og sjove aktiviteter. Så heldig som jeg er, fik jeg lov til at dele værelse med nogen af mine tætteste veninder, hvilket gør turen en lille tand bedre fra min side af. Vi pakkede ud og efter spisetid, kl 18, skulle vi side i en time og skrive på vores blog. Herefter brugte vi alle resten af aftenen på de mange forskellige aktiviteter og udforskede stedet, Christianslyst, lidt. Da klokken slog 22 skulle alle være på sit eget værelse, hvor vi inde på vores værelse gennemgik det sædvanlige pige-hygge-fnidder og snakkede om denne første dag på lejrtur, og hvad dagen i morgen mon bød på.


Jeg ser virkelig frem til de næste par dage med hele årgangen. Jeg håber, I vil følge med på hele turen.

Tak fordi I læste med!

xx – Leah Itiuna Andersen

Likes

Comments

​Hey Bloggen.

Her d. 15 maj skal jeg på lejrtur med min klasse og resten af ottende årgang. Denne opsigtsvækkende - og forhåbentlig uforglemmelige - tur, vil jeg gerne dele med jer, mine søde læsere. Turen, den går til Sydslesvig, hvor vi skal bo på lejrskolen, Christianslyst.

Lejrtur er noget, som mange ottende årgange rundt i landet skal på. Det er noget, som man har set frem til lige siden, man gik i de helt små klasser. Det gjorde jeg i hvert fald. Nu står jeg så her, 2 uger før vi skal afsted, og glæder mig ufatteligt meget. Tanken om at skulle bo og tilbringe tid sammen med hele årgangen i en uge og få nye minder sammen, gør mig glad. Når man er sammen uden for skoletiden, synes jeg nemlig ikke, det er det samme, som når man er sammen i skoletiden. Derfor ser jeg meget frem til at snakke med personer fra årgangen, som jeg ikke har snakket med før, og se nye sider af folk.

Det at skulle sove på værelse med nogen af ens bedste veninder, er virkelig en piges drøm. De lange nætter, hvor vi bliver bedt om at gå i seng, men ligger og snakker om alt mellem himmel og jord til langt ud på natten, og sikkert bliver opdaget i sidste ende, og morgensnakkende om dagligdagens problemer, tøjkrise og hvad dagen byder på, er virkelig noget jeg ser frem til. – Noget andet, som jeg også håber bliver fedt er, når vi har fritidsrum på lejrskolen. Det er et ret stort sted, som byder på et stort og flot udendørsareal og en opvarmet swimmingpool. Der er så mange forskellige aktiviteter, vi kan lave, som jeg håber kan skubbe klasserne lidt sammen, så vi knytter bedre bånd til hinanden.

Udover at skal bo sammen med årgangen, så skal vi også lave mange forskellige ting sammen og se en masse. Der er blevet planlagt en del og lavet et program over turen, hvor vi bl.a. skal besøge Dybbøl Museum, Vikingemuseet, Frøslevlejren, Slesvig by og domkirke, og en af dagene byder også på træklatring i Eckernförde. – Alt sammen lyder måske ikke voldsomt sjovt, men man kan jo heller ikke regne med en badeferie. På lejrturen skal vi stadig lære noget, men på en lidt sjovere og hyggeligere måde.

Alt i alt, så tror, jeg det bliver en vildt fed tur, som byder på mange forskellige oplevelser og hyggelige stunder.

Jeg håber, I vil følge med!

xx – Leah Itiuna 

Likes

Comments

Hey Bloggen.


Her de sidste 3-4 måneder er der sket en KÆMPE forandring i mit liv, som jeg gerne vil dele med jer, mine søde læsere. I følger jo med i mit liv og støtter mig hver dag, så derfor vil jeg også kind of hjælpe jer og give jer gode råd og tips på mine egne erfaringer, hvis I nu selv kommer i samme situation.


Ikke nok med at jeg er stoppet til fodbold, begyndt i Fitness og har fået et arbejde, så har jeg også skiftet skole. Det skete meget spontant og kom lige så meget bag på mig, som det nok også gør på jer. Det er en lang og indviklet forklaring, som jeg meget gerne vil fortælle jer om, men det må blive en anden dag. I dag har jeg tænkt mig at give jer gode råd og tips til, hvordan man kommer godt fra start på en ny skole.


At starte på en ny skole, kan være utroligt svært alt efter, hvordan man havde det på sin gamle skole, og grunden til man valgte at skifte skole. Jeg valgte f.eks at skifte skole for bedre læring og for at støtte min søster. Socialt, havde jeg det helt igennem fantastisk på min gamle skole, hvilket gjorde det meget svært ligepludselig at skifte skole. Jeg har personligt lært, hvordan man skal gribe sådan en situation an. Jeg har lært, hvilke ting der er gode at gøre, og hvilke ting der er knap så gode at gøre, når man starter på en ny skole. Derfor vil jeg gerne dele min oplevelse med jer og give jer en masse gode råd.• Vær åben og imødekommende - Det er virkelig vigtigt, at du er imødekommende og åben overfor det at møde nye mennesker. Personligt vil jeg selv mene, at det er det aller vigtigste. Du kommer ingen vegne, hvis ikke du åbner dig op og snakker med folk omkring dig. Du er jo trods alt ny og har brug for at skabe nye venskaber. Du må ikke tro, at du bare lige kan falde til med det samme, for sådan er det langt fra. Du er den nye, så du må tage det første skridt.


• Giv et godt førstehåndindtryk - Når du starter på en ny skole med nye personer, eller når du bare generelt skal møde ny mennesker, spiller førstehåndsindtrykket en meget stor rolle. Det er SÅ vigtigt, at du giver dem et godt indtryk af dig selv. Tal med folk, giv et smil og vis positivitet, charme og stil. Efter det er du på rette spor.


• Prioritering - Det hele handler om at prioritere din tid ordentligt. Hvis ikke du gør det, kan der hurtigt gå rod i det. Planlæg og hav styr på hvad du skal hen af dagene. Der er i visse situationer, hvor du må prioritere det ene frem for det andet.


• Du skal ikke dømme andre, før du kender dem - Der er mange nye ansigter, og der kommer sikkert mange flere. Du kan hurtigt selv komme til at dømme dem på udseende og væremåde, hvilket er det dummeste. Lær dem at kende først, og derefter kan du finde ud af, om det ikke lige er dem, du skal hænge ud med. Der er kun én måde at finde ud af det på, og det er ved at prøve sig frem.


• Følg med fagligt - Selvom du er ny og lige skal falde til, så er det utroligt vigtigt, at du følger med fagligt helt fra starten. Du bliver sat ind i et helt nyt system og en ny læremåde. Du skal ikke tænke, at du skal have tid til at være ‘den nye elev’, for sådan er det langt fra. Her skal du både kunne styre det fagligt og socialt.


• Glem og kom videre - I stedet for at blive ved med at tænke på din gamle skole, og hvordan det plejede at være der, så må du fokusere på din nye skole og respektere forholdene der. Du kan ikke regne med, at det kommer til at være som på din gamle skole, men i stedet tage de nye ting til dig. Selvom det er 100% forståeligt, at du savner din gamle skole, så er det dumt at sammenligne dem. Måske viser det sig faktisk at være godt?


• Se positivt på tingene - Som sagt før, så må du ikke sammenligne skolerne. Du må her i stedet kigge på alle de positive ting ved din nye skole og respektere dem. Jeg er sikker på, at hvis du virkelig ligger noget i det, skal det nok blive godt.


• Hold kontakt - Selvom du har skiftet skole, betyder det ikke, at du skal cutte kontakten til dine venner fra din gamle skole. Du skal faktisk gøre det præcis modsatte. Hvis det virkelig er noget, der betyder noget for dig, skal I nok holde kontakten, det er jeg sikker på. Du finder hurtigt ud af, hvem der er dine rigtige og tætteste venner på den måde.Det var så nogle tips og råd, som efter min mening og oplevelse, jeg virkelig har haft brug for. Jeg håber, I kan bruge dem til noget, og at jeg måske bare hjalp jer en lille smule.


Tusind tak fordi I læste med, vi ses næste gang! Knusss

Likes

Comments