Vad hände?

Jaa hörrni, vad hände?! Från att jag skröt om min "fria fredag" sist, till att det idag är onsdag. Hmmm..... Låt oss ta det från början.

Som jag nämnde i förra inlägget så skulle jag åka till Uppsala på fredagen. And so I did. När jag kom fram till centralstationen i Uppsala var Mathilda inte riktigt klar i skolan så jag promenerade ensam mot caféet med Victor Leksell's 'Svag' på högsta volym i lurarna. Pirrig över att det var fredag och att jag snart skulle få träffa min Mathilda.


Vi slog oss ner på ett mysigt café och där satt vi i många, många timmar. När vi kollade på klockan nästa gång så var den betydligt mer än vad vi båda trodde. Mitt nästa tåg till Gävle skulle gå om mer än 1h så vi bestämde spontant att äta middag också.

Efter lite velande så gick vi till slut till nyöppnade Klang, delade på lite smårätter, drack bubbel och kaffedrinkar och fortsatte alla samtalsämnen vi än inte var klara med. Av respekt mot Emil som skulle hämta mig vid stationen på kvällen så fick jag till slut ta ett tåg från Uppsala vid tio. Men jag hade kunnat sitta kvar där på Klang i så, så många timmar till. Känner mig fortfarande helt lycklig över den eftermiddagen/kvällen jag och Mathilda fick ihop. Lycklig över att få ha en vän som är så klok som henne, som förstår mig nästan bättre än vad jag förstår mig själv och som jag kan prata med om precis allt och ingenting.

På lördagen vaknade jag upp med huvudvärk, men jag behövde ändå ta mig till skolan. Det var lite 'nu eller aldrig' som jag behövde börja avsluta min tentis. Martina hade tipsat om ett mysigt ställe i en källare i en av skolans alla byggnader så jag gick dit och satte mig. Och wow! Precis lika lugnt, skönt och fridfullt som hon hade beskrivit. Jag satt helt själv i korridoren, hela dagen och det kändes lite som hemma - fast någon annanstans.

Vid 18 ungefär dividerade jag med mig själv ifall jag skulle åka hemåt eller inte. Jag var helt slut i huvudet, men hade kanske egentligen behövt fixa med texten lite till. Fast när Emil sa att Victor hade räknat med mig på kvällens middag så hjälpte det mig att ta ett beslut - det var dags för hemgång. Jag dividerade ännu en gång med mig själv om jag skulle följa med på middagen eller ha en lördagskväll i soffan... Men som ni ser på den suddiga bilden häröver så blev det middag, trots allt. Middag och dessutom en spontan utgång. Det var en otroligt rolig och framförallt stökig kväll och det märktes på mitt mående på söndagen. Jag fick en sån där bakfylla som jag inte ens önskar min värsta fiende...Haha:(... Jag var inte levande från morgon till att jag somnade på kvällen, och allt det där jag behövde fixa på tentan, fixades inte. Mitt första oansvariga beslut som student. Men vi får se. Det kanske blir bra ändå.

Måndag och tisdag denna vecka har sett nästan precis likadana ut. I måndags var det introduktion 13-15 inför kursen vi börjat nu (strategisk kommunikation, inriktning miljö). Sen tog jag och Martina en promenad hem i solnedgången. När jag kom hem storstädade jag hela lägenheten och sen var kvällen lugn. Igår, tisdag, var det workshop 13-15 och sen skulle jag egentligen träffa Thea men hon mådde inte så bra så vi sköt på den dejten till någon annan dag. Det gjorde inte mig så mycket för då kunde jag bara vara hemma och ta det lugnt istället. Eller ja, jag åkte en sväng till Ikea, Mio och Jysk, pratade en timme i telefon med Malin och klädde om vår sänggavel... Men SEN tog jag det lugnt. Haha.

Och det är helt enkelt vad som har hänt sen sist. Nu är vi i fas, vänner.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229