De sista dagarna i juli så åkte jag spontant ner till SKÅNE<3!! Äntligen, äntligen skulle jag få träffa Moa igen! Moa, aka hon som jag av en slump hamnade bredvid på planet från Sverige-Australien. Som jag sen flyttade in i samma rum som, umgicks med varje dag och i princip satt ihop med. Vi har inte inte setts någon gång sen vi båda kom hem till Sverige... Men nu så!

... Jag tänkte först åka tåg ner till Skåne, men jag sparade mycket tid och pengar på att flyga. Så jag flög till Malmö där Moa och hennes lillasyster Cajsa hämtade upp mig.

Sen åkte vi mot Åhus! Det tog ungefär 1h och det var en väldigt rolig biltur. Jag och Moa skrattade högt åt roliga, tråkiga och sjuka minnen från vår tid i Sydney. (Stackars Cajsa hehe...).

Vi droppade av mina grejer hemma hos dem och sen hoppade vi in i bilen igen och åkte till ett vattenfall. Av någon anledning har jag 0 bilder på själva vattenfallet, utan bara på vägen dit. Som iförsi var minst lika fint.

Sen på kvällen åt vi grillat och tog det bara lugnt. Efter maten, när resten av familjen gått och lagt sig, satt jag och Moa uppe några timmar till och delade på en flaska vin. Härligt, härligt.

Jag vaknade upp dagen efter av att en hundarna slickade mig i ansiktet. Haha! När jag sen gled ner från övervåningen hade Moa dukat fram frukost. Vi hade hoppats på en dag på stranden egentligen och det var faktiskt väldigt varmt ute men tyvärr mulet.

Så vi hoppade in i bilen och åkte istället mot Simrishamn! Moa visste något bra lunchställe där och ja, jag är ju en sucker för bra mat så jag var inte svårövertalad. Hela vägen dit var väldigt, väldigt fin och det var, av någon anledning, otroligt harmoniskt att åka i det landskapet bland bland åkrar och kullar.

Simrishamn var superfint. Väldigt likt Visby med kullerstenen och de färglada husen!

Och jeeeeeeesus christ vad gott det var! Ska googla vad restaurangen heter IFALL någon av er har svängarna förbi (inte så troligt kanske). Yep, found it! Gårdens vedugn heter det. Jag tog en rätt som hette "Caprese sallad" om jag inte minns helt fel. Otroligt gott och framförallt med en iskall Peroni till. Jäklar vad jag mådde bra där och då.

Sen åkte vi vidare mot Ystad Saltsjöbad. Ni vet det där hotellet som alla influencers får gratis-nätter på? Japp, det. Vi vart lite besvikna på stranden och själva stället och kom överrens om att ifall man någon gång skulle spendera en natt på hotellet så skulle det vara på hösten. När stranden inte är smockad och turisterna inte är överallt.

Jaja. Vidare! Dags för glass-stopp och kaffe-stopp.

Vi satte oss ner i hamnen och avnjöt det innan vi vandrade upp för en riktigt oskön backe...

...Mot Ales stenar!

Av alla platser vi såg så var nog det här min favorit. Vi satte oss ner vid stupet som ni ser på bilden, och bara satt där i flera timmar. Pratade. Saknade Australien. Njöt. Lyssnade på vågorna. :((( Blir lite ledsen när jag tänker på det... Att den stunden bara är borta. För evigt. För alltid kvar i hjärtat - absolut. Men det var så fint och jag vill uppleva det lugnet och den känslan igen och igen.

Sen åkte vi iallafall hemåt. Åt mat med hennes mamma och pappa, bytte om till myskläder och åkte sen iväg igen. Vi svängde förbi affären och köpte lite godis innan vi åkte till stranden och slog oss ner där. Samma här: pratade och njöt.

Sista dagen på min snabbvisit åkte vi till Kristianstad och strosade runt i lite butiker. Åt en god lunch och sen skjutsade Moa mig till flygplatsen i Malmö.

Jag vart lite ledsen när jag åkte hem från Skåne. Jag har sagt det tretusen gånger muntligt till isch ALLA mina kompisar och min familj och säkerligen har jag nämnt det någon gång här... Men att jag åkte hem från Sydney är mitt livs största misstag. På samma plats på listan som att hoppa från ett tak och mörda foten (haha). Jag vet ju att jag inte var där så värst länge och att jag kommer att bo där en dag igen. Men jag är helt förälskad i den staden. Och för mig är Moa en stor del av den upplevelsen, den förälskelsen. Så att träffa henne och prata om allt det fina vi fått uppleva tillsammans gjorde mig känslig, helt enkelt! MEN en härlig grej i det tråkiga är att Moa nu har bestämt sig för att flytta tillbaka. Ytterligare en anledning för mig att åka dit.

Tack, tack, tack Skåne för tre fina dygn och TACK Moa för att jag fick komma. Du är en klart lysande stjärna.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229