Det där med stjärntecken… Tror ni på det? Vet att halva jordens befolkning tycker det är fjantigt, men inte jag. På gymnasiet brukade vi tjejer sitta i caffis på måndagen och läsa högt från tidningen om vad som ””skulle hända”” under veckan som väntade. Och jag kan utan några problem räkna upp aAAaalla mina närmsta vänners stjärntecken.

Inför detta har jag valt att ta fakta från lite olika sidor. Men här kan ni läsa om mitt stjärntecken, oxen:
”Oxens bra egenskaper -
Varmhjärtad
Ställer alltid upp
Generös
Skicklig i affärer
Tålmodig och pålitlig
Realistisk
Praktisk
Stabil

Oxens mindre bra egenskaper -
Kan vara en tråkmåns
Envis
Kompromisslös
Njutningslysten
Bitter
Girig
Bekväm
Kan bli fruktansvärt arg


Oxen är jordnära och hemmet är oxens borg. Det kan gott sägas att oxen är det mest typiska jordtecknet. Oxen älskar allt som är vackert och njutningsfullt såsom god mat och dryck, konst och musik, blommor, dofter, erotik, komfort och skönhet i alla dess former. När oxen mår som bäst i livet är den en kärleksfull och lojal vän som trivs bra under sin korkek, gärna med god mat och dryck. (TRUE!!)

Oxar arbetar hårt och med stor uthållighet. De är principfasta, envisa, stabila och självmedvetna men vill inte gärna ta några risker utan är i regel nöjd som det är. Humöret är lugnt och välbalanserat förutsatt att Oxen inte blir tillräckligt retad förstås. Då kan de bli riktigt arga och de är dessutom ganska långsinta så det tar tid innan de glömmer. I grund och botten är dock Oxen tolerant och pålitlig och de försöker alltid att se de goda sidorna hos sina vänner.

Med sin känsliga, jordnära personlighet är Oxarna ofta estetiskt lagda och kreativa. Den älskande Oxen är trogen sin partner och är beskyddande och ömsint om än något svartsjuk. De ogillar förändringar, speciellt sådana som är påtvingade, och de kan vara ganska konservativa och moralistiska. Oxar älskar att koppla av i en behaglig miljö och har en speciell närhet och längtan till allt som har med naturen att göra, även om de bor mitt i en stad”.
_________________________

Så… Vad säger jag om det här då?Jag tycker ärligt talat att det mesta stämmer. Jag har en kompis som inte alls tycker att jag matchar med mitt stjärntecken, men jag förstår inte varför. Jag tycker att den längre beskrivningen passar in på mig, likaså de bra och de dåliga egenskaperna. Kort och gott är jag väldigt lojal och ställer alltid upp, är nog även en rätt stabil människa och vän. Kan absolut ibland vara en tråkmåns och är faktiskt rätt envis. Däremot skulle jag inte hålla med om tillexempel att jag är skicklig i affärer eller kompromisslös…? Och inte heller långsint? Hehe jobbigt om mina vänner ba ”mmmhm jodå”. Jag minns att jag förr skulle ha allting på mitt sätt och var nog lite kompromisslös, men skulle ändå säga att det är någonting jag växt ifrån. Och ogillar jag ett beslut så håller jag det för mig själv. Tror inte heller jag har så lätt för att bli ”fruktansvärt arg”, men det är kanske svårt att avgöra själv haha. Fråga Emil eller mina killkompisar ;-)

Men i den löpande texten så beskriver de olika sidorna jag tagit fakta ifrån att oxen är bekväm, hemmakär och gillar trygghet - and that’s me for sure. Sen går jag ju utanför min comfort zone ibland, absolut. Men förändringar är någonting jag egentligen har rätt svårt för. I det första stycket beskrivs ju typ en livsnjutare… och det vet ni väl om att jag är? Well well. Slutsats: JA, jag tycker att mitt stjärntecken passar in på mig. Vad tycker ni mina kompizar?

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229