Jaha. Det var det. Där var ännu en till fotbollssäsong på Gutavallen över. Och hur klyschigt det än låter så känns det som att det var igår man såg på killarnas träningsmatcher, i snöstorm på Rävhagen. Men det var trots allt bara början. Början på en väldigt, väldigt speciell säsong.

För nu såhär i efterhand, när den sista hemmamatchen är spelad, så ska dessa killar ha en stor eloge. Det var mitt under säsongens gång som de och vi blev en färre. En spelare mindre på laguppställning, en röst som tystnade i omklädningsrummet och det blev en kompis mindre att high fivea i med och i motgång. Nummer 5. Tanken på honom finns alltid där.

"Timmar dagar veckor går, men sorgen efter dig den består. Timmar dagar veckor går och minnena efter dig sliter ständigt upp mina sår. För kommer jag någonsin att förstå att det aldrig mer kommer finnas något nu eller sen, bara ett då? För kommer jag någonsin förstå, att när jag skriker att jag vill ha dig tillbaka så "bara är det så".

Och hur reser man sig upp efter ett sådant nederlag? Hur orkar man någonsin ställa sig upp igen efter att livet dragit ner en på botten, totalt? Citatet "ensam stark, tillsammans oslagbara" har aldrig fått ett så tydligt fysiskt bevis som under den här säsongen. Förutom att spelarna i laget ska ha en eloge, ska tränarna, föräldrarna, klubben, supportrarna och alla människor runt omkring... ha en eloge.

Men jag önskar att jag slapp skriva att detta varit en väldigt speciell säsong.
Jag önskar jag kunde spola tillbaka tiden till de där träningsmatcherna i snöstormen.
Jag önskar att nummer fem fortfarande fanns kvar.
För Alex, vi saknar dig.

It's been a long day without you, my friend
And I'll tell you all about it when I see you again

Gillar

Kommentarer

Ann-Britt Carlsson
Ann-Britt Carlsson,
Sån fint skrivet Linnéa direkt från ditt goda hjärta. Kram
Britt Marie Backeus
Britt Marie Backeus,
❤️❤️❤️ Fina och Sanna tankar.
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229