Egentligen skulle vi vara 3/4 roomies hemma i lägenheten den här helgen, då den fjärde skulle iväg på Surf Camp med skolan. Men ena Alice(D) lyckades få en biljett dit i sista sekund och tackade ja till den. Så det blev en hel helg tillsammans med Alice.B, som ni ser på bilden här under. Jag hade ändå aldrig kunnat åkt på Surf Camp eftersom min fot inte tillåter det. Har knappt något balanssinne kvar och foten är alldeles för svag för såna aktiviteter. Jag hoppas att jag får ett annat tillfälle(/läger) att umgås med alla kompisar från skolan. Men jag är så glad över att jag fått haft en hel helg tillsammans med Alice(B) istället.

I fredags mötte jag upp henne efter skolan och vi gick promenad bort till ett område som ligger på andra sidan bron. Mitt under promenaden började det ösregna och tyvärr är vi trotsungar och har ännu inte köpt ett paraply. Så vi gick springa till bion för att inte bli helt dyngsura. Där köpte vi iallafall biobiljetter till en film som just vi två velat se ett tag och efter det sprang vi sen runt och runt för att leta efter en bra restaurang att slå sig ner på. Fun fact om Sydney är att 9/10 restauranger på gatorna är asiatiska. Sushi finns öööverallt! Och den kvällen var vi sugna på att äta något annat. Till sist hittade vi en hamburgerkedja som Alice ätit på förut.

Filmen vi såg hette "A simple favor" och den var faktiskt riktigt bra. Recommend recommend.

Dagen efter skrev vi äntligen på vårt hyreskontrakt. Det tog längre tid än vad vi trodde så vi har hungriga när mötet var över... Då gick vi och åt vi lunch på mitt absoluta favoritställe (hitintills)!! Gud vill bara visa upp det här stället för hela världen. Typ. Första gången jag åt här var jag helt blown away; av maten, priset och servicen. Den här gången tog jag en Crab Taco och det var verkligen de drömmigaste smakerna. Till de drack jag ett stort glas av White Chocolate Mocha som jag är helt säker på att jag kommer att ta varje gång.

Efter lunchen så gick vi till stan och strosade runt bland butikerna i flera timmar.

Köpte äntligen de där skorna som jag suktat efter! "Nu slipper vi höra ditt tjat" - sa Alice efter att jag hade köpt dem. Hehe. Rent prismässigt kostar skor här samma som i Sverige! Kläder tycker jag däremot är litelite billigare. Men inget överdrivet. Köpte också 2 hårband (2 för 95kr), en jacka på rean (159kr) och en sen hängde jag med i trenden och köpte en sån där nätväska (30kr). Ändå nöjd med min shopping men nästa gång vi går på stan måste jag införskaffa mig mer tröjor eftersom jag knappt har med mig någon alls och det ännu är kallt här.

På kvällen åt vi tacos, såg en film om Utöya och sen sprang vi ner till Darling Harbour och såg fyrverkerierna. Några kompisar från swe skrev till mig och frågade vad vi firade, men det är bara en hederlig lördagstradition här. Festligt va?

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229