En, två, tre, fyra, fem dagar sen det förra inlägget. Livet kommer emellan ibland. Men det vet ni ju vid det här laget. Livet de senaste dagarna har betytt plugg, galamiddag, en bakis-söndag, besök från Gotland, fotbollsmatch, myskväll och känslor som: ångest, stress, panikkänslor - men också glädje, tacksamhet och lugn.

Vi tar det från början. Fredagen sprang förbi. "Vad gjorde jag ens då?" ekar i mitt huvud just nu. När jag tittar i mitt fotoalbum kan jag bara komma fram till ynka 2 händelser. 1: jag gjorde mina naglar för absolut första gången och 2: jag somnade i soffan klockan 20.00 och vaknade aldrig igen.

Naglar... How come? På lördag väntade den där galan som jag vi pratat om och längtat till en hel sommar. Jag skulle ha en klänning jag haft förut och trivs i. Mitt hår skulle vara lockigt, utsläppt och... som vanligt. Jag ville göra någonting. Jag har alltid bitit på mina naglar (äckligt, jag vet) men framförallt när jag känner mig bekymrad. Så innan jag valde att gå till en salong och betala trehundra kronor för att få nya, starka och fina naglar så blödde det från mina nagelband och som ni ser på bilden till vänster: de mådde inte så bra. Det tog många timmar för "min" nageltjej att ordna upp det. Men det blev fint iallafall och jag är glad över att jag testade!

Lördag. Jag vaknade utvilad eftersom jag, som skrivet, somnade redan vid 20 kvällen innan (förlåt Emil). Tog mig till stan en snabbis på förmiddagen för att köpa strumpbyxor, springa på systemet och under tiden hata mig själv för jag inte gjort allt det dagen innan. Sen SNABBT hem, duscha och sminka mig precis likadant som jag sminkar mig varje dag. När jag var hemma hos Amanda kunde jag äntligen andas ut efter en start på dagen som blev onödigt stressig. Jag tog den första cidern och skrattade med tjejerna. Huset började fyllas och vid 18 rörde vi oss mot Gasklockorna. Kvällen kan egentligen summeras med två ord: FIN och KÄNSLOSAM. Det där med "säsongsarbete" gör någonting med en... Man kliver in i en sån stark bubbla så fort säsongen sätter igång. En vi-mot-världen-känsla. Sen poff är det slut. Men dagen efter var allting glömt. Då går mitt och alla andras liv vidare som vanligt. Och det är okej. Vi kanske ses nästa sommar igen.

Söndagen. Jag vaknade mycket piggare än vad jag brukar göra när jag druckit. Jag vet inte om det hade att göra med mitt rejäla fyllemål på natten eller att jag inte drack ett enda glas vin kvällen innan (blir alltid ett eller flera annars). Emils farmor och farfar var på besök så vi åt hotellfrukost på deras hotell, åkte en sväng till Högbo Bruk, såg på Emils fotbollsmatch och avslutade dagen i soffan hemma hos oss.

I måndags mådde jag inte så bra. Hade en panikkänsla inombords av någon anledning. Försökte lugna ner mig själv med att läsa. Både för att jag ville, men också för att vi hade ett par hundra sidor att läsa inför seminariet på tisdagen. Vid lunchtid pausade jag och vi lunch på Ikea med Emils farmor och farfar. Strosade runt i lite butiker och sa sen hejdå runt 16 då de åkte mot båten hem till Gotland, Emil till träning och jag hemåt.

Igår, tisdag var det skola från 10-15. Just nu handlar föreläsningarna om mediehistoria och det är både ASintressant och AStråkigt. Det är, som alltid med historia, svårt med alla årtal och information om hur det var förr. Men också intressant att få höra hur pass mycket alla medier (tidning, tv, radio osv) utvecklats.

På kvällen igår bjöd jag Emma, Amanda och Ida på middag och sen såg vi Idol tillsammans och spelade några omgångar Songpop på tv:n. Så fort de stängde dörren och åkte hem somnade jag. Trött tjej som kanske inte mår hundraprocent bra just nu. Och just därför är denna lediga dag guldvärd och jag ska försöka nyttja den till fullo.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229