Godmorgon på er. Gissa vart jag är? Jag är hemma!!! I min värld har jag iförsi flera hem å tryggheter. Mitt senaste var i lägenheten i Pyrmont, Sydney. Men den har jag fått vinka hejdå till nu. Sydney-äventyret är slut för den här gången och jag ligger i sängen i mitt barndomshem på Gotland.

För ett tag sen skrev jag här att flygbiljetten till Sverige bokats och där och då hade jag alltså tvingats ta ett rätt snabbt beslut: vill jag hem till jul vs vill jag inte hem alls? Flygbiljetterna blev bara dyrare och dyrare för varje dag som gick och just den där dagen i oktober kände jag ”äsch, jag åker hem och får åka tillbaka isåfall”. Jag minns hur underligt det kändes direkt när jag väl hade bestämt mig. Shit vad det snurrade i mitt huvud. Var det rätt? Var det fel? Hmmm…. Däremot värmde tanken av att jag skulle få komma hem till alla jultraditioner. 14e december tog min kurs slut och 17e december gick första flyget. Så det klaffade ju ändå rätt bra. Men jag skulle ljuga om jag inte skrev att jag några dagar efteråt ringde upp mamma - helt desperat och bekymrad. Jag vill/e ju vara kvar? Jag älskar ju Sydney? Lägenheten? Skolan? Livet? Vi försökte pussla ihop det men det blev allt för komplicerat.

Men det här är alltså varför jag inte har skrivit här på ett tag. Det här är varför jag tjatat om att jag varit ledsen för jag ska hem ”snart”, för mitt snart var supersupersnart. Jag har senaste veckan packat, umgåtts med alla vänner en ”sista” gång, pluggat inför test, fått högsta betyg på skolans ”graduation test” (woho!) och jag har kramat farväl. Det var minst lika jobbigt att lämna mitt nya hem som det var när jag stod på Brommas flygplats för 3 månader sen och grät över att behöva åka dit.

Jag är så extremt j*vla glad över att jag spontant kastade mig in i det här äventyret. Jag är så stolt över att jag stannade kvar och inte åkte hem även om det inte var en dans på rosor till en början. Vad hade mitt liv varit utan alla vännerna jag funnit nu? Utan den här erfarenheten? Det var som att hela den här perioden, och allt vad den innehöll, var en liten pusselbit som alltid fattats.

Gillar

Kommentarer

Terese
Terese,
Jag är så stolt över dig, på alla sätt och vis! Jag är också så himla himla tacksam över att det var just nu som plingade på min dörr i Onsdags. Hjärtat är helt igen!! <3
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229