Den 25e februari 2017 förändrades hela mitt liv. Då, nu och för all framtid. Från och med det datumet så var det inte bara den psykiska smärtan som jag ständigt behövde fightas med, utan också den fysiska. Imorgon är det faktiskt hela två år sedan jag skadade min fot vilket betyder att jag varje dag i två år har behövt kämpat med att klara av den ibland outhärdliga smärtan. Jag är starkare idag och har inte alls lika ont som jag hade det första året efter händelsen… Men än idag kan jag inte gå 1km promenad utan att behöva ta flera tabletter efteråt. Jag kan inte vara ute och dansa en hel kväll utan att ligga i sängen hela dagen efteråt. Jag kan bara stå på tå om jag lägger all vikt på vänster fot. Jag kan inte gå i klackar (inga skor förutom sneakers). Jag kan inte springa. Jag kan fortfarande inte träna på samma sätt som förut och därför är även min motivation på noll.

”Jag klarar mig” brukar jag svara när vänner frågar hur det ligger till med foten. Alternativt ”det är lugnt” då jag försöker trycka in i hjärnan att jag blir starkare fysiskt om jag accepterar situationen inombords. Jag har blivit så van med att ständigt känna smärta att jag ibland glömmer bort att det är okej att erkänna sig svag. Tror det grundar sig i en rädsla för att verka tjatig, en börda för någon annan eller för att inte tas på allvar.

Bilden här uppe till vänster är tagen en timme efter jag hoppade ifrån taket. Jag hade stått uppe på ett tak, en högre höjd och filmat en fotbollsmatch i 90minuter. När jag sedan skulle klättra ner så var jag just den stunden lat och tänkte att det gick snabbare och va smidigare om jag hoppade istället - vilket slutade med att jag landade fel med min högra fot. Jag kunde inte gå på den, men tänkte att det bara var en kraftig stukning. Så fel jag hade. Jag blev inlagd flera dagar och fick opereras. Jag har gått vid olika sjukgymnaster och fått samma svar varje gång - att det bara är såhär. Men en dag ska jag springa som de andra barnen. En dag ska jag leva en hel dag utan smärta!

Gillar

Kommentarer

teresewerkelin
,
Du är starkare idag, trotts den smärtan du fått stå ut med och står ut med så skiner du var dag. Även de dagar du själv inte ser det.
Du är modigare än du vet, starkere än du tror och klokare än du förstår. För trotts allt detta, så klättar du var dag lite längre upp. <3
nouw.com/teresewerkelin
lcp
,
<3 <3 <3 Med dig vid min sida klarar jag allt. Jag älskar dig!nouw.com/lcp
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229