Mina vänner vet om det vid det här laget, men jag är ett film freak utan dess like. Om jag sett en film jag tycker om så älskar jag att ingående forska om den efteråt. Hur länge den spelats in, vart inspelningen ägt rum, om skådespelarna, misstag i filmen, trivia och så vidare. Egentligen har jag ingen specifik genre som tilltalar mig mer än någon annan… Men jag har sett alla filmer under kategorin ”romantik” på Netflix och komedi skulle jag i princip aldrig slå på frivilligt.

En av mina favoritfilmer är ”A Star Is Born”. Unikt va? Det är liksom jag och resten av världen som tycker om den filmen. Den är allt på en och samma gång. Extremt tung och känslosam. Ärlig och äkta. Vacker och ful. Det här är en av två filmer jag sett på bio 3 gånger och det är inte för att jag går ut från biosalongen och känner mig…hel. Snarare tvärtom. För varje gång jag har sett den så har jag hittat nya detaljer som får hjärtat att brista. Men den detaljen jag brinner mest för är karaktärernas oövervinneliga kärlek. Jag vill absolut inte avslöja någonting för er som ännu inte sett filmen. Men när ni ser eller för er som sett och ska se en gång till: Kom ihåg att alla uppträdanden är live och på riktigt. Lady Gaga vägrade vara med om de inte sjöng live så Bradley Cooper fick gå på många, många sånglektioner. Det här är första gången Bradley Cooper är regissör och inte bara skådespelare. Lady Gaga, som spelar en av huvudrollerna, vet ju om varför manuset är skrivet på just det där sättet och hon vet om hur hemsk filmen egentligen är - så det tog henne många gånger innan hon kunde se utan att gråta igenom hela och gå på den offentliga premiären. Och glöm absolut inte att lyssna noggrant på låtarnas texter och uppskatta det fina bildmanuset.

Så… Vilken är då den andra filmen jag betalat bio för 3 gånger? Mamma Mia 2!!! Haha. Kontraster va? Här finns det inte lika mycket att berätta om. Jag tycker kort och gott att det är en feel good-film och det är dessutom nostalgi för mig då jag hade Mamma Mia 1 som nattsaga när jag var yngre. Älskar musiken (Abba), älskar miljön de är i (Grekland) och skådespelarna (framförallt Amanda Seyfried och Meryl Streep).

Jag nämnde häröver att jag gillar romantiska filmer och absolut alla filmer med en berättelse skapad av Nicholas Sparks är mina favoriter. Han är en författare som skrivit romaner som sedan blivit till film. The Notebook, A Walk to Remember, Dear John, The Choice, Safe Haven, The Last Song… är bara några exempel. Vill ni se en mysig, härlig och precis tillräckligt jobbig film så sök bara på hans namn så är ert letande klart.

Och sist men inte minst: Nothing Hill och The Shawshank Redemption. Japp. Ska inte tjata mer.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229