HEeeY!!! Vi fick nyss veta att vi kan flytta in redan idag, istället för imorgon. Så vi bestämde oss för att dra en sväng till Ikea och handla galgar så vi äntligen kan få upp våra kläder från resväskorna... Passade också på att äta en lunch där. E är och jobbar, så jag ska börja städa den här lägenheten och packa ihop mina grejer. Kanske ringer upp någon kompis samtidigt (har verkligen terrat alla sen jag flyttade heh). Exciting!!!

Gillar

Kommentarer

Mina vänner vet om det vid det här laget, men jag är ett film freak utan dess like. Om jag sett en film jag tycker om så älskar jag att ingående forska om den efteråt. Hur länge den spelats in, vart inspelningen ägt rum, om skådespelarna, misstag i filmen, trivia och så vidare. Egentligen har jag ingen specifik genre som tilltalar mig mer än någon annan… Men jag har sett alla filmer under kategorin ”romantik” på Netflix och komedi skulle jag i princip aldrig slå på frivilligt.

En av mina favoritfilmer är ”A Star Is Born”. Unikt va? Det är liksom jag och resten av världen som tycker om den filmen. Den är allt på en och samma gång. Extremt tung och känslosam. Ärlig och äkta. Vacker och ful. Det här är en av två filmer jag sett på bio 3 gånger och det är inte för att jag går ut från biosalongen och känner mig…hel. Snarare tvärtom. För varje gång jag har sett den så har jag hittat nya detaljer som får hjärtat att brista. Men den detaljen jag brinner mest för är karaktärernas oövervinneliga kärlek. Jag vill absolut inte avslöja någonting för er som ännu inte sett filmen. Men när ni ser eller för er som sett och ska se en gång till: Kom ihåg att alla uppträdanden är live och på riktigt. Lady Gaga vägrade vara med om de inte sjöng live så Bradley Cooper fick gå på många, många sånglektioner. Det här är första gången Bradley Cooper är regissör och inte bara skådespelare. Lady Gaga, som spelar en av huvudrollerna, vet ju om varför manuset är skrivet på just det där sättet och hon vet om hur hemsk filmen egentligen är - så det tog henne många gånger innan hon kunde se utan att gråta igenom hela och gå på den offentliga premiären. Och glöm absolut inte att lyssna noggrant på låtarnas texter och uppskatta det fina bildmanuset.

Så… Vilken är då den andra filmen jag betalat bio för 3 gånger? Mamma Mia 2!!! Haha. Kontraster va? Här finns det inte lika mycket att berätta om. Jag tycker kort och gott att det är en feel good-film och det är dessutom nostalgi för mig då jag hade Mamma Mia 1 som nattsaga när jag var yngre. Älskar musiken (Abba), älskar miljön de är i (Grekland) och skådespelarna (framförallt Amanda Seyfried och Meryl Streep).

Jag nämnde häröver att jag gillar romantiska filmer och absolut alla filmer med en berättelse skapad av Nicholas Sparks är mina favoriter. Han är en författare som skrivit romaner som sedan blivit till film. The Notebook, A Walk to Remember, Dear John, The Choice, Safe Haven, The Last Song… är bara några exempel. Vill ni se en mysig, härlig och precis tillräckligt jobbig film så sök bara på hans namn så är ert letande klart.

Och sist men inte minst: Nothing Hill och The Shawshank Redemption. Japp. Ska inte tjata mer.

Gillar

Kommentarer

Helluuu. Idag har jag gjort i princip ingenting. Tagit en lång dusch, gått på en promenad, sökt lite jobb och förberett inför flytten och helgen. Imorgon är det vår sista natt i den här lägenheten. Trodde att det skulle vara värre att bo såhär än vad det har varit, men ser såklart fram emot att få komma till "vårt" hem. Så torsdag morgon flyttar vi in och sen antar jag att det blir fix resten av dagen. På fredag förmiddag rör jag mig först och främst mot Täby och lämnar mina grejer hos moster med familj och senare möter jag upp tjejerna inne i stan. Vi ska äta middag någonstans (överlåtit det valet till stockholmstjejerna Clara och Cassandra) och sen ska vi till Globen för att se Post Malone. Har jag ens berättat det??? Cassandra hörde iallafall av sig när jag var i Sydney och frågade om jag ville köpa en biljett till hans konsert. "Visst" svarade jag då och sa väl egentligen mest ja för att få ha en kul kväll med tjejerna. Men nu är vi nära och jag har haft hans låtar i hörlurarna de senaste dagarna och taggat igång lite mer. Det ska bli riktigt roligt nu! Jag tycker egentligen det är trist att gå på konsert när jag inte kan sjunga med till låtarna och jag ser det ärligt talat det som ett omöjligt fall att lära mig alla hans texter... Så jag får väl bara dansa och mima lite ha-ha. Efter åker jag ut till Täby och sover där och så får vi se hur länge jag stannar hos dem innan jag åker tillbaka till Gävle. Ja. Eftersom listan på vad jag har gjort idag inte var så lång så fick ni helt enkelt veta veckans planer hehe.

(Btw!!! Serietips från mig till dig: The Fall på Netflix. Sett 5 avsnitt igårkväll/natt och idag)

Gillar

Kommentarer