Wok med fläskkarré, chili & limeblad

Dagens middag. Var så sugen på wok och hade en bit fläskkarré hemma så varför inte göra något med den :)

Detta blev jättegott - och enkelt att göra! Jag köper torkade limeblad i orientbutiken - stark rekommendation och har ni thaibasilika hemma kan du slänga i det också. Jag har ingen wokpanna hemma men det går så bra så ändå. För att öka fettmängden i maträtten så serverade jag smörstekt blomkålsris till.

  • 800 gram fläskkarré
  • 1 -2 st chili
  • 5 st limeblad
  • 3 msk soja
  • 3 msk olja
  • 3 msk ostronsås
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 burk bambuskott
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 gul lök

    Gör såhär: skiva fläskkarrén och strimla i mindre bitar. Hetta upp oljan och stek hackad chili och vitlök. Lägg i en större kastrull. I med lite olja i stekpannan och stek köttet i omgångar på hög värme - köttet behöver inte bli helt klart. Lägg köttet i kastrullen och lägg i alla ingredienser förutom paprikan. Låt puttra i några minuter innan du till sist lägger i strimlad paprika. Servera gärna med blomkålsris eller stekt vitkål.

Gillar

Kommentarer