Kebab (gyros) i salladsblad med kebabsås

Här har ni något jag kan äta varje dag. Kebab - i detta fall hemmagjord gjord på fläskkarré. Övriga familjen åt med pommes och eller libabröd och jag körde i isbergssallad - så himla gott och enkelt! Grönsakerna till går att variera enligt eget tycke - vi körde med tomat, röd paprika, rödlök och gurka. Tips: Smula över lite fetaost, blir succé!

För 4 port (ca)

Kebab:

  • ca 600 gram fläskkarré
  • olja att steka i
  • Kebabkrydda
  • Oregano
  • salt/peppar

Strimla köttet i tunna skivor och stek i omgångar på hög värme så köttet får rikligt med färg. Lägg i en ugnsfast form och krydda köttet rejält, det är svårt att säga en exakt mängd men snåla inte med kryddan - smaka :) Jag kryddar i detta fall köttet efter jag stekt då kryddan annars lätt bränns i stekpannan. In i ugnen på 150 grader medans du gör såsen och skär grönsaker så håller sig köttet varmt.

Kebabsås:

  • 2 dl créme fraiche eller fet yogurt
  • 1 dl majonäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm chili flakes och eller cayennepeppar (ta mer om du vill ha starkare sås)
  • 2 msk chilisås
  • ca 1 msk kebabkrydda
  • salt/peppar

Blanda samman samtliga ingredienser i en skål. Smaka av.

Gillar

Kommentarer

evelinajosefines
Carrostyle
Carrostyle,

MEN FY va trevligt!!!

nouw.com/carrostyle
Livetikokosnoten
Livetikokosnoten,
Låter så gott!! Hemlagat slår allt 👌🏻
nouw.com/livetikokosnoten