Helstekt fläskfilé med smörstekta grönsaker och pepparsås

Ni var en del som önskade recept på gårdagens middag så här kommer den :) Angående de stekta grönsakerna så tog jag det som fanns hemma - välj era favorit grönsaker så blir det succé!


Ni behöver:

  • Smör att steka i
  • 1 fläskfilé
  • Salt/peppar
  • Grönsaker (jag hade Morot, paprika, champinjoner, blomkål, salladslök och rödlök)
  • 4 dl grädde
  • Ev 1 msk kalvfond
  • Svartpeppar (svårt med mängden här men snåla inte - minst 1 msk skulle jag tro)

Gör såhär: Ställ ugnen på 200 grader. Putsa fläskfilén och bryn i stekpanna. Salta och peppra. Lägg filén i en ugnsform och ställ i ugnen i ca 20 minuter eller tills köttet når 70 grader i innertemperatur.

Grönsaker: Skär grönsakerna och stek på medelvärme i smör i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Sås: Mitt tips för att såsen ska bli så god som möjligt är att använda sig utav köttsaften från fläskfilén. Nu har köttet fått stå i ugnen ett tag och om du kikar i formen så har den släppt av sig vätska. Häll allt i en stekpanna - medelvärme. I med svartpeppar och låt koka i någon minut. Slå på gräden och vispa. Efter ca 7-10 min på medelvärme har såsen reducerat ner till en god konsistens. Smaka av med salt och peppar och ev lite kalvfond.

Ta ut köttet och låt vila i några minuter innan du skivar upp filén. Servera med en god sallad till. Smaklig måltid!


Gillar

Kommentarer