Fläskfilé i het sås toppat med knaperstekt bacon
Dagens middag får 10/10 påäng!! Så gott och enkelt - ni måste testa detta! Vi snackar fläskfilé i en het sås toppad med knaperstekt bacon samt blomkålsris som jag stekt i baconfettet = succé!
- 1 fläskfilé
- 1 paket bacon
- 1 burk cremé fraiche smaksatt med chili och paprika (från Arla)
- 1 msk kalvfond
- 1 dl grädde
- 1 tsk sambal oelek
- Salt & peppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 220 grader. Putsa fläskfilén, skär centimeter tjocka skivor och stek i en het panna. Lägg köttet i en ugnsfast form och häll i fond, cremé fraiche, grädde och sambal i stekpannan. Låt koka upp och smaka av med kryddor. Häll såsen över köttet och in i ungnen i ca 20 minuter. Stek bacon knaprigt i mindre bitar. När köttet är klart avslutar du med att lägga baconet på.


Gillar
Jeffans, HandlaSmart och gillar detta
Lät enkelt och gott 😊
Perfekt novembermiddag. Bra tips 😊
Så gott det låter! Måste testa 😃
Blev verkligen så inspirerad av alla dina recept, måste prova på några!! 😊