Fish ´n chips lowcarb style

Vi snackar panerad fisk med ugnsrostad morot, palsternacka och en riktig succé sås. Japp - där har vi gårdagens middag. 10 av 10 poäng helt klart!

  • 4 st torskfileér eller annan lämplig vit fisk
  • 2 ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 dl riven parmesanost
  • salt/peppar
  • olja att steka i
  • 5-6 st morötter
  • 3-4 palsternackor
  • 2 dl cremé fraiche
  • 3 dl majonäs
  • 1/2-1st röd lök
  • 2-3 msk kapris
  • 1/2 dl hackad smörgåsgurka
  • salt/peppar
  • citronjuice
  • Ev flingsalt


Gör såhär.

Skiva morot och palsternacka i stavar. lägg på en plåt, ringla olja över samt samt och lite peppar. In i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. Rör runt grönsakerna då och då så de inte bränns.

Vispa ägg i en djup tallrik med lite salt och peppar. Blanda mandelmjöl och parmesanost i en annan skål och ha även där i lite salt och peppar.

Sås: Blanda cremé fraiche och majonäs i en skål. Fin hacka smörgåsgurka, röd lök och kapris och lägg i såsen. I med lite citronjuice. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan

Doppa fisken i mjölblandningen och sedan i äggen och avsluta med mjölblandningen igen.

Häll rikligt med olja i stekpannan - oljan skall täcka hela botten någon mm. Plattan bör vara på rätt hög värme - jag kör 7/9 :)

Lägg i fisken när oljan är varm. OBS! Här är det viktigt att "rucka" på fisken rätt ofta då parmesanosten annars kan ha en tendens att fasta i stekpannan (Blir gott ändå så är inte hela världen) Stek ca 3 minuter per sida beroende på tjocklek. Ha gärna lite flingsalt på fisken vid servering.



Glöm inte att trycka på gilla-knappen :) // Camilla

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229