Cashew chicken

Här har ni ett enkelt och underbart gott recept på en asiatisk-inspirerad kycklingrätt. Jag serverar denna med smörstekt strimlad vikål (blir som nudlar) Eller med blomkålsris. Vill man ej ha nötter i så blir det gott ändå ;)

  • Du behöver:
  • Olja/smör att steka i
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 bukett broccoli
  • 1 burk bambuskott
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 1 gul paprika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1-2 morötter
  • 1 dl ostronsås
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1-2 dl vatten (beroende på hur mycket sås man vill ha)
  • 1 msk kycklingfond
  • 1/2 dl sweet chili sås - jag köper den med mindre socker från Santa Maria
  • lime
  • En näve cashewnötter
  • salt/peppar/chiliflakes
  • Färsk chili

Gör såhär:

Strimla kycklingen och stek i panna på hög värme. Skär grönsakerna i önskad storlek. När kycklingen fått färg - tillsätt alla grönsaker och låt fräsa en stund. Pressa i limejuice från 1/4 lime. I med alla ingredienser och låt puttra ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och eventuell chiliflakes beroende på hur starkt man vill ha det. Toppa med färsk persilja/koriander, färsk chili, limeklyfta och lite nötter.

// Camilla

Gillar

Kommentarer