Camillas nötfria bröd


Då vad dagen här kompisar. Efter över fyra år där man testat de flesta ”lchf” bröd man hittat och besvikelsen har varit total varje gång. Väntan är äntligen över! Inga mer bröd som smakar ägg, inga mer bröd som smakar kokos/mandel. Det perfekta brödet att göra en god toast eller rosta till perfektion för godaste frukosten. Och det bästa av allt- helt nötfritt är det också !

Du behöver:

6 dl ost (jag river alltid själv och använder oftast Gouda) Färdigriven ost i påse innehåller oftast onödiga tillsatser.
2 msk Philadelphiaost (Fungerar fint att utesluta eller ta Cremé fraiche istället)
6 st ägg
2 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
8 msk pofiber
1/2 tsk salt

Topping: Sesam/vallmofrön

Smör/olja till formen

Gör såhär:

Ställ ugnen på 180 grader
Vispa äggen i en bunke. Blanda i resterande ingredienser.
Smöra och "bröda" (jag använder pofiber) en brödform och häll i smeten. Toppa med något gott :) så som vallmofrön eller sesamfrön.
In i ugnen 35 minuter i mitten av ugnen. Tag ut och låt svalna. Skiva upp och njut

​Glöm inte att trycka på gilla-knappen // Camilla

  • Bröd
  • Nära Höstvädersgatan , Göteborg

Gillar

Kommentarer

Camilla Olofsson
,
Hej jag tänkte prova att baka brödet men kan man köpa pofiber i vanlig ICA affär ?
Blir det 1 bröd av denna satsen ?
Mvh Camilla
Lchfmedcamilla
Lchfmedcamilla,
Hej Camilla. Du hittar pofiber i vanlig affär - brukar ligga vid den glutenfria hyllan. Det blir en sats bröd. Ca 18 små skivor bröd // Camilla
nouw.com/lchfmedcamilla
Lovisen
,
Hej, upplevs detta bröd svampigt som annat lchf bröd?☺️
Nellie
,
hej! Har du pofibret i smeten och till att "bröda" formen ☺️ Eller bara till att bröda?
Sarah
,
Hur förvarar man det bäst? I kyl eller skafferi? 😊
Lchfmedcamilla
Lchfmedcamilla,
Skiva upp brödet när det svalnat och frys in 😊 // Camilla
nouw.com/lchfmedcamilla
Anneli
,
Är det 8 msk pofiber i smeten samt att du har det i formen
Lchfmedcamilla
Lchfmedcamilla,
Ja precis. 8 msk i smeten och sen lite extra för att bröa formen // Camilla
nouw.com/lchfmedcamilla
Angelica
,

Ska äggen vispas "hårt" och vanlig eller varmluft? 😊

Lchfmedcamilla
Lchfmedcamilla,

Bara vispa ihop gulan och vitan 🙌🏼 Jag använder varmluft // Camilla

nouw.com/lchfmedcamilla
Jennifer
,

Alltså herrejösses! Har också provat en hel del lchf-bröd med enbart besvikelse som resultat tidigare. Men det här brödet var helt och hållet i min smak! Tusen tack, detta kommer göra min lchf-resa tusen gånger lättare! 🙌

Lillan78A,

Hej! Brödet är fantastiskt gott 🤩👏🏼 Men vet du hur mycket kolhydrater per skiva det blir?

Lchfmedcamilla
Lchfmedcamilla,

Hej. Det är strax under 1gr per skiva beroende på hur breda skivor du skär 😊 // Camilla

nouw.com/lchfmedcamilla
TyndeS
,

Jag får det till ca 3gr/skiva om du delar på 18 skivor. Hur räknar du? Tar du med bakpulver, det adderar 6g kolhydrater till satsen? Kan man använda bikarbonat istället, som är utan kolhydrater?

Anna
,

Spännande...... men en dum fråga: vad är pofiber?? 🤔🤭

Therese
,

Finns i gultenfritt-hyllorna i affären.. vad det är... fibrer

Ingrid
,

Hej, vet du kalorier per skiva? Ser gott ut 😊