Det är väl inte så ovanligt att panika över vikten så här i slutet av sommaren. Men sanningen är att jag panikade redan långt innan. När jag läser och letar information på nätet nedslås jag av det faktum att det verkar kört för oss som är plus femtio att få ett enda litet kilo att släppa från kroppen. Med alla galna hormoner eller rättare sagt avsaknaden av dem behagar kroppen med oss skämta aprillo och om jag så mycket som tittar på en godisbit gör våget ett jättehopp uppåt.

Men, jag vet faktiskt hur min kropp funkar och vad den mår bra och mindre bra av. Jag vet att bröd och mjöl i alla former får mig uppblåst och att socker påverkar mitt humör negativt. Jag har läst spaltmeter om hur bra kost på ett positivt sätt påverkar kroppen och att jag får äta mig mätt på råvaror som jag tycker om och som är bra för mig.

MEN VAD ÄR DÅ PROBLEMET?

Jo, jag har en liten rackare som sitter på min axel och lite förment talar om för mig att det ändå inte spelar någon roll hur mycket jag än försöker och hur jag än lägger om min kost till att helt anstå från kolhydrater och socker, det kommer i alla fall inte att fungera bara för att jag råkat fylla 50. Då är det liksom kört. Jag får sitta här med ridbyxlår, stor rumpa och gäddhäng.

Men kanske kan någon vänlig själ tala om för denna lilla rackare att det visst funkar! Om jag bara håller ut och fortsätter (jag mår ju dessutom väldigt bra) med denna livsstilsförändring, för det är vad det är, så kommer jag att i längre och längre perioder kunna avstå från den där mackan som får mig att känna mig som en spärrballong.

Men sådär! Nu har jag gnällt färdigt och kan påbörja mitt nya liv. Och om ingen annan säger åt den lilla skiten som sitter på min axel och skrikerm att att kvinnor över 50 inte kan gå ner i vikt så ska jag själv göra det!


Bjussar på en bild på några av ingredienserna till dagens middag. Alla nyplockade från trädgården tidigare idag.

Middagen bestod av kyckling och bacon som samsades med nedanstående skönheter. Lite champinjoner, lök färska kryddor och en skvätt grädde. Till dettta åts sjögräsnudlar. Gott!

Tyvärr har denna anrättning även fått besök av både glass och Toblerone idag. Det tillhör ovanligheterna då jag eg inte gillar ljus choklad. Men ni fattar, rackare, ingen mening etc, etc

Men nu kör vi ❤️


Likes

Comments