Header

Hello folkens!

Så er vi lige kommet hjem fra en herlig skiferie her i Østrig. Det fjerde år vi sådan rigtig er ude med brædderne under fødderne, så vi er ikke helt vilde endnu- men det går da i den rigtige retning ;)

Vi har før taget afsted en uge, men har altid kunne konkludere at det er for meget altså blev det denne gang kun til fem dage, fra tirsdag til lørdag, med tre dage på ski.

Vi boede på et fint lille hotel lige ved pisten, som havde lige hvad der skal være med lækkert mad og god service, men derudover var det så personligt og hyggeligt.

Nedenunder kan i se nogle billeder fra vores dage, hvor vi desværre ikke var lige heldige med vejret hver dag.

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Hello folkens!

Det er efter hånden et godt stykke tid siden jeg var med min kæreste, hans mor og hendes kæreste til en af mine bedste venners mors og papfars bryllup, men altså better late than never.

I Østrig skal man på kommunen for at blive viet og fejrer for det meste ca en uge senere selve bryllupsfesten. Det var så den jeg var så heldig at være med til hos Armin, som er min kærestes bedste ven og en af mine bedste venner og kommer fra Iran. Hans fantastisk søde mor skulle giftes med en ny mand, hvilket vi fejrede på en persisk restaurant i Wien.

Nu må jeg ærligt sige, at jeg aldrig rigtig har været til et dansk bryllup, men sammenlignet med danske festligheder var denne persiske fest noget helt andet.

Da vi kom ind i lokalet var det første jeg kunne høre den der typiske persiske musik og jeg kunne ikke lade være med at smile lidt. Der var bare sådan en fantastisk stemning. Bryllupsparret sad forrest i rummet ved et bord alene og vi gæster var fordelt på borde i lokalet. Der gik ikke lang tid før folk begyndte at danse og selvom jeg ikke kendte andre end Armins mor og hendes mand var alle ekstremt søde. Min kæreste og jeg fik hurtigt lært nogle persiske danse moves, hvor man f.eks. bare skal lade som om man drejer pærer af og på, hehe. Det var en fantastisk oplevelse og noget af det bedste var helt klart den lille rolle maden spillede i det hele. Der var en super fin og lækker buffet der stod over i hjørnet, men det var ikke sådan at alle bare sidder og spiser hele aftenen, tværtimod var de fleste ude på dansegulvet det meste af tiden. Noget der også var specielt at se, var at tjenerne også bare var med til at danse osv., uden at de kendte hinanden i forvejen, men de er bare allesammen så søde. Som sagt var det en helt fantastisk oplevelse.

Alles Liebe

Likes

Comments

Helloo Folkens!

Da vi var i Danmark i juleferien er jeg rigtig ofte blevet spurgt, om jeg glæder mig til at flytte tilbage til Danmark. Så jeg tænkte, det nok er en meget god ide lige at skrive lidt om, hvordan jeg har det med at flytte fra Wien til Danmark efter at havde boet der i fire år.

Det var jo egentligt planen, at vi allerede skulle være flyttet hjem sidste sommer, men vi fik lov at blive et år mere, denne gang er der dog ingen mulighed for at slippe... og egentligt gør det nok heller ikke noget.

Jeg faldt hurtigt super godt til hernede i Wien og min kærlighed til byen vokser hele tiden. Samtidigt var jeg også hurtig til at finde nye veninder og venner, som jeg stadig har det rigtig godt med i dag. Udover det er der jo også lige kommet en kæreste til, som jeg selvfølgelig absolut ikke har lyst til at bo så langt væk fra.

Men der er alligevel nogle ting i hverdagen, der taler for at tage hjem til Danmark igen. En af de allerstørste er helt klart skolen. Hold nu op, hvor vil jeg bare gerne slippe for den dumme skole. For 3,5 år siden da vi flyttede herned valgte jeg den matematiske linie fremfor den sproglige på grund af at jeg hverken kunne særlig godt tysk eller engelsk og det derfor var meget indlysende af vælge den matematiske. Hvad jeg bare ikke lige vidste var, at det ikke kun var matematik, men også naturvidenskabelige fag som står i centrum. Det vil altså sige at min klasse har flere timer matematik, biologi og fysik end de andre og det er ikke altid lige sjovt...

Udover det glæder jeg mig helt enormt til at kunne tale dansk i skolen og med vennerne igen. Ja, jeg kan sagtens tale flydende tysk, men nogle gange får man bare for meget af sch-lydene og så har man ikke altid lyst til meget mere.

Så er der altid mange der spørger, men hvordan gøre du det så med kæresten? Min indstilling til det tema er bare at lade være med at give op, bare på grund af at det ikke kan lade sig gøre eller noget i den stil. Hvorfor ikke bare give det en chance? Ja, det bliver nok ikke lige så nemt, som det er nu, hvor jeg ser ham næsten hverdag i skolen- men jeg vil bare ikke give op uden at have prøvet. Han er heldigvis enig i det, så sådan bliver det nok.

Alles Liebe

Likes

Comments

Hello folkens!

Dette bliver et lidt anderledes indlæg og måske lidt mere følsomt og ærligt...

Egentligt kan jeg bedst lide når mine weekender, når mine uger og når mit liv er fuldt med planer, jeg har travlt og jeg har masser af ting at lave. Denne weekend er den første i lang tid, hvor jeg overhovedet ikke har nogle lektier eller prøver der skal læses op til, så der var planer om et fotoshoot, en tur i biffen og at komme ud at skøjte. Men af forskellige grunde gik de fleste ting i vasken eller blev forskudt, så for denne weekend var der overhovedet ingen planer.

I fredags da jeg var kommet hjem lå jeg bare i min seng og følte mig nærmest ensom- og det bare fordi jeg ikke havde nogle planer. Jeg kom til at tænke på, hvorfor jeg gerne vil have travlt og jeg må ærligt sige, at jeg tror nogle gange det er noget "udvendigt". Det er ikke fordi jeg altid har mega meget lyst til de ting jeg planlægger, men jeg får det bedre med mig selv når jeg render rundt fra aftale a til aftale b og har følelsen af, at få noget ud af livet... Men er det ikke bare latterligt? Er det virkeligt den måde man får mest ud af livet på? Jeg tror det er vigtigt også at have tid til sig selv...

Jeg har her til morgen været ude i den nye sne og gå tur med Teva, vores hund. Imens jeg gjorde det, hørte jeg en Podcast på Spotify, der handlede om, hvad de vigtigste tanker er, for at få et godt år 2018 og igennem det blev jeg inspireret til at skrive dette indlæg. Det er bare så vigtigt at nyde hver dag... Nu er planen bare at tage resten af dagen med ro og gøre ting for mig selv- Og jeg glæder mig!

Likes

Comments

Hello folkens!

Så sidder jeg igen på mit værelse i Wien, efter at havde været næsten to uger i Danmark på juleferie.
Vi tog direkte afsted efter skole den 22. december. Ankommet den 23. efter en laanngg tur i bilen, tog vi det bare lige med ro og hyggede bare lidt med farmor og farfar, som vi altid bor hos når vi er i Danmark.

Vi fejrede jul den 24. ligesom vi altid gør. Jeg var dog ikke rigtig i julestemning i år, jeg tror bare jeg  har haft en meget stresset decemberfuld af prøver og lektier og var slet ikke rigtig klar over det allerede var den 24...

Dagene mellem jul og nytår gik først og fremmest med at kigge på huse, eftersom vi jo flytter til Danmark til sommer, dog fandt vi ikke lige det perfekte. Udover det var der selvfølgelig nogle julefrokoster og andre familiesamkomster. Som noget helt nyt havde mine forældre meldt os ind i LOOP Fitness, som vi var i alle dage. Det hjalp noget mod det meget julemad og den medfølgende dårlige samvittighed- hehe. Ellers gik der også noget tid med bare at ligge og dovne i sengen, men nu var det jo juleferie ;)

Lige pludseligt var det den 31. og dermed årets sidste dag- sindsygt som det år er gået! Nytår blev som sædvanligt fejret i den by vi boede i før med nogle vennepar. Jeg havde frygtet, denne gang ville blive kedeligt, men heldigvis blev det en rigtig god aften og vi havde et godt "Rutsch" ind i det nye år, som man siger på tysk.

Den 4. januar tog vi hjem til Wien igen, hvilket var rimelig rart. Det er selvfølgelig dejligt at være i Danmark hos familie, men det er nu også meget godt at være her igen.

Alles Liebe

Likes

Comments

Helloo folkens!

I dette indlæg vil jeg lige vise, hvad jeg har været så heldig at få til jul. Jeg ved godt det nok er lidt sent, men altså better late than never. Jeg holdte jul i Danmark sammen med mine bedsteforældre og min faster og hendes familie udover dem har jeg fået gaverne fra min kæreste og hans familie. Jeg er super glad for dem allesammen og kan kun sige tak! :)

Håber i har haft en god jul

Alles Liebe

Likes

Comments

Hej allesammen!

Håber i havde en god aften i går :)

Jeg vil starte mit 2018 ud her på bloggen med lige at sige ordentligt farvel til året 2017.

2017 har været en god blanding af op- og nedture mixet med an masse fantastiske oplevelser og rejser. Det har til at starte med budt mig noget møg med min ekskæreste og hans forældre derefter fulgte et dødsfald i familien, der virkeligt at taget hårdt på mig. Jeg synes selv, jeg har været god til at vende det meste til noget positivt med mit princip, at alt der ikke slår os ihjel, kan gøre os stærkere. Heldigvis blev det hele lidt bedre, da vi kom hen på sommeren. Jeg kom sammen med Matthias, som jeg snart har været kærester med i syv måneder nu, det har helt klart været noget af det bedste der er sket for mig i 2017. Vi har sammen samlet en masse minder, som jeg vil tage med mig i det nye år. Ellers har 2017 været et meget travlt år, skolen er blevet sværere og jeg begyndte at babysitte ved siden af, så der har ikke været meget tid til overs. .

Udover det har 2017 nok været det år, hvor jeg har været allermest rundt i verden og det har været fantastisk! Vi har både været i Barcelona, ved Gardasøen, i Østrig og se Formel 1, i Budapest, i Zauchensee, i Venedig, i Trieste og i Ljubljana. Så har jeg været på to sprogrejser, først med Ef tre uger i Irland og derefter i England med skolen. Som det store highlight gik turen også til USA. Hvor er jeg bare taknemmelig for at må opleve så mange fantastiske ting.

Men nu er 2017 forbi og et nyt år er begyndt. Jeg har flottet mig i år og fundet nogle nytårsforsæt jeg gerne vil prøve at holde.

1. Vil jeg gerne blive bedre til at smile mere bare sådan i det hele taget.

2. Leve mere minimalisktisk.

3. Kun spise slik i weekenden- det er helt klart det sværeste tihi :)

Ellers byder 2018 også på en masse nye udfordringer. Det bliver fx året, hvor vi skal flytte tilbage til Danmark. Men det skal nok blive godt alt sammen og jeg glæder mig lidt til at starte det nye år.

Jeg ønsker jeg alle også en god start i det nye år.

Alles Liebe


Likes

Comments

Efter at have været i Baltimore gik turen videre til New York. Byen der aldrig sover. Og jeg må sige, den levede op til forventningerne.

Da vi kom kørende med tog fra Baltimore og man ligeså stille kunne begynde at ane den berømte skyline i horisonten, kunne jeg godt mærke, hvordan sommerfuglene begyndte at flyve rundt i maven.

Vi boede godt nok ikke på Manhattan, men i New Jersey lige på den anden side af Hudson River med udsigt direkte over på de mange utrolige bygninger. Vores mål med turen var nok mest at komme over og opleve stemningen. Derudover var vi rundt ved de forskellige attraktioner. Ground Zero og One World Trade Center til Wall Street, Times Square, China Town, The High Line, Central Park, Frihedsgudinden og mange flere. Tirsdag den 31. Oktober tog vi turen hen over den smukke smukke Brooklyn Bridge, som absolut kan anbefales. Da vi gik der, lagde vi mærke til de mange udrykningskøretøjer, tanken var i starten at vi jo befinder os i en storby, men da der senere begyndte at poppe beskeder op fra bekymrede venner og familier pga et terroranslag på Manhattan, fandt vi ud af, at vi ikke havde været særlig langt derfra og at alle sirenerne nok havde været på vej derhen. Vi oplevede heldigvis ikke andet dertil. Om aftnen fik vi igen lov at se en amerikansk Halloween parade og denne gang i hjertet af New York. Det var også noget helt specielt, jeg må dog sige at jeg ikke helt kunne lægge tanken om endnu et angreb fra mig ved sådan en kæmpe begivenhed hvor 2 mio mennesker er samlet. Vi kom dog tilbage til hotellet uden nogle problemer.

Nedenunder kan i se en masse billeder fra en fantastisk ferie.

God jul til jer alle!


Likes

Comments

I efterårsferien gik turen for familie Andersen tillllll The United States Of America! Og hold nu op for en oplevelse. Det har altid været lidt en drøm at komme over og bo i New York når jeg bliver ældre og man har altid set film, billeder osv fra alle de store seværdigheder og endelig får man selv lov til at opleve det :)

Grunden til vores rejse, er egentlig at vi har et vennepar som er flyttet til Baltimore, så vi så det som en anledning til at besøge dem.

Vi rejste afsted fra Wien torsdag morgen og ankom om aftenen lokaltid til Washington D. C. hvorfra vi kørte til Towson, som ligger en halv time fra Baltimore. Der boede vi hos vores venner i et kæmpe hus! Det var rigtig amerikaner stil med stor villa, enorm forhave og basketball kurv ved garagen. Hos dem fik vi muligheden for lige at snuse lidt til det american life, hvor der spises vafler til morgenmad og man derefter hentes af den gule skolebus, på en helt anden måde end hvis vi bare havde boet på hotel i byen.

En af dagene tog vi en tur til Washington D.C. Vi gik oppe fra Capitol Hill og ned til Lincoln Memorial, hvor Jenny løber igennem vandet op til Forrest Gump. Vi skulle selvfølgelig også lige over til Det Hvide Hus. Det var lidt sjovt at se alle de der ting man har set i film og på billeder og tænke på hvilke personer, der ellers har været der.


En anden af dagene tog vi allesammen til Baltimore, hvor vi om dagen slumrede lidt rundt i byen. Om aftenen var der et Halloween optog og jeg må ærligt sige, jeg ved ikke virkelig hvad jeg havde forventet, men det var vildt. Den måde jeg kender halloween på, er at børn går rundt fra hus til hus og siger "slik eller ballade" og derefter kommer hjem med lidt ekstra fredagsslik. I USA er det nogle helt andre forhold vi snakker om. Folk havde forberedt sig i jeg ved ikke hvor lang tid til dette optog og det var så sejt! Det var ikke kun de kæmpe store udklædninger, der var mega imponerende. Foran alle de udklædte kom der først nogle trommeslagere med mega trommer og dansere. Udover det var stemningen bare noget for sig!

Efter at have haft nogle gode dage i Towson tog vi videre til New York med toget og da vi kom kørende og man i horisonten kunne se The Skyline of New York- Men det skriver jeg et andet indlæg om :)

​Efter at have haft nogle gode dage i Towson tog vi videre til New York med toget og da vi kom kørende og man i horisonten kunne se The Skyline of New York- Men det skriver jeg et andet indlæg om :)

Likes

Comments

Heeello folkens!

Det er efterhånden noget tid siden jeg har skrevet sidst, men skolen er kommet ordentlig godt igang igen. Så jeg tænkte, jeg lige ville give et update på, hvad der er sket siden sommerferien.

Den 4. September startede skolen igen. Jeg må ærligt sige, at det ikke har været den bedste skolestart. Jeg havde lige fra starten meget svært ved at koncentrere mig og forstå hvad der sker i timerne udover det, har jeg på en eller anden måde ikke den samme glæde ved at gå i skole, som jeg tidligere har haft. Der er mange flere af de dage, hvor jeg bare har lyst til at blive i sengen, selvom jeg egentlig plejer at være den der kommer som en humørbombe om morgenen og lige frisker alle andre op. Det er noget jeg stadig arbejder på med mig selv, og jeg ville også sige at det er blevet bedre.

Fagene har forændret sig en smule og vi er begyndt at koncentrere os meget mere på det naturvidenskabelige. Da vi kom til Østrig for tre år siden, stod valget jo lidt i mellem en "sproglig linie" med fokus på tysk, som var et sprog jeg ikke kunne eller den "matematiske linie", som fokuserer på de naturvidenskabelige fag, som matematik, biologi og fysik. Selve faget matematik var jeg rigtig god til de sidste par år, men på det sidste går det også ned af bakke. Sådan en biologi time er virkelige noget der kan få mit humør helt ned i kuldkælderen, og nu hvor vi både har fysik og biologi tre timer om ugen, kan dagene godt blive lidt lange. Den nemmeste vej at komme igennem det, er bare at prøve at forstå så meget som muligt og virkelige sørge for at man kommer med i undervisningen.

For at komme til den lidt sjovere del, har jeg været endnu en uge på sprogrejse, denne gang til England i starten af Oktober sammen med min klasse. Selve indholdet af turen var meget det samme, som da jeg var i Dublin i sommerferien, derfor valgte jeg ikke at skrive et helt indlæg om det. Det var i hvert fald en god sprogrejse mere til samlingen.

I Oktober begyndte prøverne osv. også lige så stille at komme, så nu er de næste mange uger fyldt med at læse op til alle mulige fag. Min første store prøve havde jeg for et par uger siden. Den var i tysk og nu bliver jeg lige nød til at blærer mig lidt. Jeg fik den anden bedste karakter, som altså svarer til et 10- tal i det danske system. Det vil altså sige, at jeg er bedre end en stor del af mine klassekammeratter, som har tysk som modersmål :)

Noget af det bedste der har været her i efteråret, var vores rejse til USA. Vi tog lige en tur over Atlanten og besøgte nogle venner der bor i Baltimore, i nærheden af Washington D.C., og derefter gik turen videre til New York. Det var en fantastisk ferie, med en masse nye indtryk og oplevelser, som der også snart kommer et indlæg om.

Udover det var jeg til et persisk bryllup sidste weekend ved en af mine bedste venners mor og hold nu op for en oplevelse! Det tror jeg også lige der kommer et ekstra indlæg op om ellers bliver dette for langt ;)

Jeg håber i kunne lide at læse lidt hvordan det går hernede i Wien!

Laura

Likes

Comments