Mitä opin?

...opin, miten paljon muovia tulee ostettua, vaikka sitä kuinka yrittäisi välttää. Mä aloitin muovinkierrätyksen, ja vaikka mulla on kohtuu iso kierrätysastia muoveille, niin sain sen silti vähintään kerran kuukaudessa tyhjentää. Toisaalta, kun ennen vein tavallisia roskia viikoittain, nyt olen vienyt tämän syksyn aikana roskat ehkä kerran.

...kierrätyksen jälkeen aloin myös syynäämään tarkasti pakettien kierrätysohjeita, ja voi miten mua otti päähän, jos en löytänyt, että miten sen paketin voisi kierrättää!

...Mä opin myös, miten turhaa on esimerkiksi talouspaperi, kun kaikkeen voi käyttää rättiä ja että yksittäin muoveihin pakatut, olis sitten jogurttipurkit tai hedelmät, on usein korvattavissa jollain ympäristöystävällisemmälläkin vaihtoehdolla.


PB090055Mitä muuttui?

...muovinkierrätys on tullut jäädäkseen ja lisäksi korvasin muutamia keittiövälineitä. Vaihdoin tiskiharjan puiseen ja tiskirätin pesunkestävään. Lisäksi satuin törmäämään kestoleivinpaperiin, joka lähti matkaan ja vaihdoin saippuan palasaippuaan, joka on pakattu paperiin.

...mun suhtautuminen ostamiseen ja kuluttamiseen on myös muuttunut, nykyään tulee paljon enemmän mietittyä omia ostamisia. Yritän ostaa sellaisia tavaroita, joilla on pidempi käyttöikä ja joita tulee oikeasti käytettyä.


Mistä en pysty luopumaan?

...mun yksi suosikkiherkkuja on risifrutit, jotka ovat valitettavasti pakattu yksittäisiin muovipurkkeihin, eikä niitä löydy isommissa pakkauksissa. Vaikka yritän välttää näitä yksittäinpakattuja tuotteita, niin näistä en pysty luopumaan.

...mä myös kokeilin puista hammasharjaa, mutta suutuntuma oli sen verran epämukava, että vaihdoin aika pian takaisin muoviseen. Ehkä sitten, kun harjakset ovat tehokkaammat ja varsi mukavampi, vaihdan kestävämpään vaihtoehtoon.


PB090054


Mikä jäi mietityttämään?

...mä jäin muovinkierrätyksen suhteen pohtimaan, että kuinka paljon ekologisempaa on sitten oikeasti, jos käyttää paljon vettä muovien pesemiseen, jotta voi ne kierrättää. Mulla ei ole astianpesukonetta, joten muovien pesu tapahtuu mukavasti samalla tiskivedellä muiden astioiden kanssa, mutta sitten kun ostan astianpesukoneen, pitää miettiä tarkemmin, mikä on sitten oikeasti ekologista. Onko teillä kokemusta?

...mun mielestä on kans hyvä muistaa, että tän ei tarvitse olla mitenkään kaikki tai ei mitään -ajattelua. Omaa kuluttamistaan voi parannella pikkuhiljaa ja pienet "mokat" on myös sallittuja. Näihin haasteisiin on helpompi tarttua ja tehdä muutoksia, jos niitä tehdään hyvällä fiiliksellä ja sallitaan pienet kompuroinnit.

Mulla on ajatuksena tehdä vielä kokonainen postaus omasta kuluttamisesta vaatteiden suhteen, koska mulla on siitä noussut aika paljon ajatuksia tässä lähiaikoina, joten jätän ne kokonaan pois tästä postauksesta.

Heräsikö sulle jotain ajatuksia?


Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229