Kotiuduin viime maanantaina Wienin reissultani, joka oli kaikin puolin onnistunut. Oli tosi kiva käydä katsomassa vanhoja kotikulmia ja moikkaamassa vanhaa hostperhettä ja kavereita. Mun saksa oli ruostunut tosi pahasti, mutta muuten kaikki tuntui ihanan tutulta.

 
Matkalla Wieniin muistelin vaan sitä 17-vuotiasta minua, joka oli innosta piukeena pakannut tavaransa laukkuun ja lähtenyt maailmalle - olin ihan varma silloin, että mun elämäntarkoitus olisi maailmalla ja Suomi ei siihen riittäisi. En ajatellut silloin olevani rohkea, koska mua ei jännittänyt tai stressannut matka ollenkaan. Olin siihen aikaan vielä tarpeeksi naiivi ja sinisilmäinen, enkä osannut ajatella, että mikään voisi mennä pieleen, odotin vaan kaikkea, mikä voisi onnistua. Vasta nykyään oon ajatellut enemmän sitä rohkeutta mikä mulla oli: 17-vuotiaana yksin maailmalle, kokonaan vieraaseen ympäristöön, vieraiden ihmisten luokse ja maahan, jossa en ollut koskaan käynyt tai jonka kieltä en puhunut erityisen hyvin. Ei ollut ihan helppo homma.

 Viikonlopun aikana ehdin käymään mun suosikkikahvilassa brunssilla (Ströck nimeltään, jos joskus menette Wieniin), elokuvissa, kaverin kanssa lounaalla, museossa (Wienissä on modernin taiteen museo nimeltä MUMOK joka on ihan mun lemppari) ja synttärijuhlissa. Kävin myös pyörähtämässä keskustassa, josta nappasin nämä muutamat kuvat. Mä todella rakastan Wieniä kaupunkina, sillä vaikka se on suuri kaupunki, kaikkialla on tosi rauhallista ja siistiä. Wienistä tulee mulle aina mieleen kellertävät rakennukset ja seesteinen tunnelma.

Mulla on seuraavat kaksi viikkoa tenttejä (joita on vaan kaksi, joten yritän tosissani suoriutua molemmista kunnialla) ja sitten alkaa uusi periodi. Perjantaina mulle on tulossa vieraita, kun mun Tampereen ystävät tulevat mun luo tupareihin ja oon myöskin menossa ruoka- ja viinimessuille lokakuun lopussa. Kävin Linnanmäen valokarnevaaleilla, joista on kuvapostaus tulossa, ja toivottavasti saisin joskus tästä uudesta kämpästäkin postauksen pihalle.

Kivaa alkavaa viikkoa! Mitä suunnitelmia sulla on loppuviikolle?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Erja Kemppainen
,
Ihanan näköstä <3 Itävalta on yks mun (monista) must see -paikoista ja nää kuvat vain lisäsi sitä intoa!

http://erelkee.blogspot.com/
www.blogger.com/profile/123514749795959040
Laura
,
Kannattaa ehdottomasti käydä, Itävalta tarjoaa kyllä paljon nähtävää! 😊www.blogger.com/profile/037312718420464720
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229