Kirjavalintani kesältä

Kesän aikana tuli luettua jonkun verran kirjojakin, etenkin kun ei ole ollut kouluhommia tehtävänä, niin oli enemmän aikaa ja jaksamista syventyä kirjan pariin. Tässä mun tän kesän  suosikkikirjat.

Jussi Valtonen - He eivät tiedä mitä tekevät
Mun mielestä tää kirja kuvasti hienosti monia ajankohtaisia aiheita, kuten miten teknologia vaikuttaa ihmissuhteisiin ja miten pitkälle saa mennä puolustaakseen omia arvojaan. En saanut täydellistä samaistumista yhteenkään kirjan henkilöistä, mutta samasituin moniin ajatuksiin. Vaikka aiheet olivat paljon yhteiskunnallisia, niin kirjasta löytyi myös aiheina romantiikkaa ja nuoruuden kasvukipuja. Kirja oli ehkä aavistuksen rankempaa luettavaa kuin toinen valitsemistani kirjoista mutta suosittelen jos jossain määrin yhteiskunnalliset aiheet kiinnostavat.

Riikka Pulkkinen - Paras mahdollinen maailma
Olen lukenut Riikka Pulkkisen koko tuotannon, ja rakastunut jokaiseen kirjaan. Pulkkisen kirjoitustyyli on todella runollinen, jossain määrin ehkä vähän yliampuvankin runollinen, mutta pidän silti siitä kokonaisuudessaan. Yhtä runollinen tämä ei silti ollut, verrattuna vaikka aiempaan kirjaan, Vieras. Paras mahdollinen maailma hipaisee vähän historiaa, mutta lähinnä keskittyy käsittelemään ihmisen tunteita rakastumisesta lapsen menettämiseen. Suosittelen ihmiselle, joka syttyy kielikuvilla leikkimisestä, syvällisestä tekstistä ja romantiikasta.

Tykkää-merkinnät

Kommentit