Kesäinen Fiskars

Oon kesäsin aina tykännyt tehdä pieniä kaupunkireissuja täällä Etelä-Suomessa ja tänä kesänä lähdettiinkin Fiskarsin rautaruukille. Oon oikeestaan aiemmin käynyt lähinnä vanhoissa kaupungeissa tutustumassa, joissa tunnelman ovat luoneet värikkäät puutalot, joten ruukkialue toi kivaa vaihtelua. Oon Tampereelta kotoisin ja siksi punainen tiili ja teollisuusalueen tunnelma tuo mut aina kotiin.

Fiskars oli alueena todella viihtyisä ja romanttinen. Tultiin Helsingistä junalla ensin Karjaalle josta kulki pieni shuttle-bussi suoraan juna-asemalta Fiskarsiin, mutta toki myös autolla olisi päässyt. Syötiin Fiskarsilla lounasta Wärdhus-nimisessä ravintolassa/hotellissa ja vaikka ruoka oli hyvää, niin ehkä ihan himpun verran kallista lounaaksi. Käytiin myös hörppimässä oluet Fiskarsin olutpanimolla ja juotiin kahvit ihanassa kesäkahvilassa. Kierretiin myös Fiskarsin ihania putiikkeja ja tutustuttiin museossa Fiskarsin juna-aseman historiaan.

Tuntuu ihan hullulta että kesä on jo puolessa välissä ja kohta alkaa elokuu. Elokuussa mulla on viikon loma (mitä luksusta!) ja ollaan jo suunniteltu että lähdetään silloin Itä-Suomeen pienelle reissulle ja loppukesästä vielä saaristoon pyöräilemään ennen kuin on aika palata opiskeluiden pariin.

Mitä te ootte puhailleet kesällä? Ihanaa heinäkuun loppua!

Tykkää-merkinnät

Kommentit