Kapselivaatekaappi

P1250161

Tein tälle vuodelle konkreettisen lupauksen alkaa toteuttamaan kapselivaatekaappia. Mulla oli jo pitkään ollut hankaluuksia vaatteiden kanssa, kun tuntui että oma tyyli oli hukassa ja samaan aikaan joka puolelta tursusi uusia mallistoja ja trendejä, jotka veivät mukanaan. Viime vuoden keväällä havahduin jo ekaa kertaa omaan sotkuuni vaatteiden suhteen, ja siitä eteenpäin olen yrittänyt kuluttaa vaatteita järkevämmin. Tänä vuonna päätin toteuttaa kapselivaatekaapin, koska halusin kokeilla miten se toimisi.

Kapselivaatekaapin voi toteuttaa monella eri tavalla, mutta pääsääntönä on se, että ajanjaksojen alussa käydään läpi vaatekaappi, valkkaillaan sinne jäävät vaatteet ja loput laitetaan säilöön, pois vaatekaapista. Pyrin itse pitämään kaapissa olevien vaatteiden määrän jossain kolmenkymmenen tienoilla.

Päätin itse lähteä aluksi toteuttamaan vaatekaappia aina vuodenaikojen mukaan ja jaoin ajanjaksot talveen, kevääseen, kesään ja syksyyn. Vuodenaikajaottelu tuntui itselle luonnolliselta, koska ilmojen vaihtuessa myös vaatetarve vaihtuu.

Halusin myös alkaa ostamaan vaatteita fiksummin ja siksi päätin, että jokaista kautta kohti ostan maksimissaan 3 vaattetta (joihin en laske jonkin vaatteen korvaamista, eli jos rikon vaikka mustat farkut, voin ostaa uudet, enkä ota niitä mukaan laskuihin). Mulla ei ole tarvetta isoille investoinneille juuri nyt, joten kolmen vaatteen kohdalla tulee oikeasti miettittyä, että mitä vaatekaappiin haluaa eikä tule turhia hetken mielijohteesta ostettuja vaatteita.

Kapselivaatekaappiin kuuluu myös oleellisesti oman tyylin tunnistaminen, jotta ei tulisi ostettua sellaisia vaatteita, jotka eivät sitten syystä tai toisesta istukaan omaan makuun. Omaa tyyliä voi etsiä monellakin tavalla, mutta itse olen todennut parhaaksi menetelmäksi sen, että etsin tyylejä jotka mua inspiroivat ja sitten vaatekaupoissa kokeilen vaatteita, että istuvatko ne mulle oikeasti. Varmaan jokainen voi myöntää kerran jos toisenkin ostaneensa jotain, mikä on istunut toiselle, mutta ei enää itselle...

P1250159P1250157

Halusin kerätä vielä omat top 3 vinkkiäni kapselivaatekaapin toteuttamiseksi, jos joku teistä innostuu kokeilemaan.

Toteuta omalla tavallasi || Kuten jo aiemmin mainitsin, kapselivaatekaapin toteuttamiseen on monia eri tapoja ja siksi kannattaa miettiä ja kokeilla, mikä itselle toimii parhaiten. Voit esimerkiksi miettiä, millaisiin ajanjaksoihin haluat kapselit jakaa, montako vaatetta kaapissa on kulloinkin (vai onko sillä ylipäänsä väliä) ja haluatko samalla haastaa itseäsi vaatteiden ostamisen suhteen.

Kapselivaatekaappin sääntöjä saa vaihtaa || Jos jossain kohtaa susta tuntuu, että kapselivaatekaappi ei palvele sun tarpeita, voit aina vaihtaa itselle laatimiasi ohjeita. Tärkeintä on, että vaatekaapista on sulle iloa ja hyötyä.

Älä stressaa || Kapselivaatekaapissa ei ole kyse mistään ehdottomasta ostolakosta tai vaatekaapin täydestä karsimisesta. Ajatuksena on herättää itseä miettimään omia kulutustapoja ja -tottumuksia, ja helpottamaan arkea. Älä siis stressaa, jos et kaikkia laatimiasi ohjeita aina noudata!

Tässä alla vielä linkkilista, josta löydät lisää hyviä kirjoituksia aiheeseen liittyen:

Apua vaatekaapin suunnitteluun

Podcast aiheesta

Blogikirjoituksia

Millaisia ajatuksia tää teissä herättää?

  • Asuja
  • 1 285 katselua

Tykkää-merkinnät

Kommentit