Åland

Pitkästä aikaa reissukuulumisia luvassa. Tänä kesänä tehtiin pienempi kesäreissu Ahvenanmaalle kun suunnattiin Turusta laivalla kohti Maarianhaminaa parin yön reissulle. Oon joskus aiemmin pyöräillyt Turun rengastien, mutta Maarianhamina ja Ahvenanmaan saari oli mulle täysin uutta seutua ja tää muutaman päivän pikkureissu oli ihana piristys muuten työntäyteiselle kesälle.

Maanantai oli ainoa kokonainen päivämme Ahvenanmaalla ja oltiin jo aiemmin päätetty lähteä katsomaan Kastleholm-nimistä linnoitusta joka oli parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Maarianhaminasta. Ehdittiin hetki katsella bussireittejä mutta aika pian todettiin, että joku muu kulkupeli oli otettava. Päädyttiin sitten vähän extempore vuokraamaan auto ja suosittelen kyllä Ahvenanmaalle joko fillaria pidemmille reissuille tai autoa tällaisille päivä visiiteille, helpottaa huomattavasti kulkemista!

Kastelholmin linna oli kaunis ja muistutti paljon Turun linnaa. Lisäksi linnan lähellä oli Karlsgårdenin ulkopuisto, jossa oli maatilan rakennuksia jotka oli sisustettu vanhanaikaiseen tyylin ja idyllisiä maalaismaisemia. Lisäksi on ihan pakko mainita Smakby - niminen ravintola jossa söin ihan superhyvää kasvislasagnea ja joka oli paikkana tosi kaunis ja kodikas. Iso suositus.

Koska meillä oli auto, päätettiin ottaa siitä kaikki ilo irti ja tutkittiin kartasta vielä muita kohteita päivälle. Ajettiin sitten Bommarsundin raunioille, josta oli kauniit näkymät merelle ja pienen pieni museo raunoiden historiasta. Oon aina rakastanut veden ja kallioiden yhdistelmää, enkä joutunut tälläkään kertaa pettymään. Lopuksi ajettiin vielä pienpanimon kautta takaisin Maarianhaminaan.

Viimeinen päivä vietettiin Maarianhaminassa ja käyttiin katsomassa pieniä design-puoteja sekä syötiin leivät ja pannarit Bagarstugan nimisessä kahvilassa. Mut ehkä vähän yllätti miten pieni kaupunki Maarianhamina oikeastaan olikaan, eikä Maarianhaminasta itsessään löytynyt niin paljoa nähtävää, mutta Ahvenanmaalta sen sijaan bongailin jo monia kiinnostavia kohteita, joista riittäisi varmasti nähtävää vaikka muutamalle uudelle reissulle. Suosittelen kyllä Ahvenanmaata reissukohteena, helppo ja nopea pääsy sekä paljon nähtävää - kotimaamatkailua parhaimmillaan.

Ihanaa heinäkuuta, palaillaan taas!

  • Matkoilla
  • 114 katselua

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Ihana Ahvenanmaani / Tiina,
Ihania kuvia! Ja tervetuloa uudestaan!
www.ahvenanmaani.fi
Lauralta
Lauralta,
kiitos! varmasti tulee vielä joskus toinen reissu tehtyä 😊
nouw.com/lauralta