2. Uge i praktik

Hej med jer!

Så er 2. praktikuge gået og den har været meget blandet. Jeg har faktisk kunnet mærke min nervøsitet, lidt, hele ugen. Selvom jeg har været lærervikar i to år, så er det her bare noget helt andet. Her er det mig(og min studieveninde), som har lavet undervisningen, det er mig, som skal sørge for, at eleverne lærer noget og samtidig føler man sig lidt overvåget, da min praktikvejleder skal guide mig igennem praktikken. Jeg ved jo godt, at min praktikvejleder er her for at hjælpe mig, men man føler sig stadig lidt overvåget. Hun er heldigvis rigtig sød og man kan stille hende alle de spørgsmål, som man har på hjertet, uden at føle sig dum, på nogen måde.
Men det var desværre ikke kun min nervøsitet, som der dukkede op - angsten kom også...

Min studieveninde og jeg har, i vores forløb, bl.a. valgt at læse en børnebog højt for klassen. Vi startede med at læse bogen i mandags, hvor jeg skulle læse højt om tirsdagen. Jeg havde øvet mig hele mandag aften på de kapitler, som jeg skulle læse højt om tirsdagen. Jeg følte mig ok sikker, men jeg var lidt nervøs.

Om tirsdagen, da vi mødtes i klassen, kunne jeg mærke at tankemylderet begyndte. Alle negative tanker blev værre og værre. Jeg skulle starte timen op, men jeg kunne mærke at tårerne begyndte at presse på. Ligemeget hvad jeg prøvede at tænke af positive ting, så tog de negative tanker over med det samme. Jeg blev nødt til at få min studieveninde til at starte timen, så jeg kunne få ro på, inden jeg skulle læse højt.
Jeg VILLE læse højt!!
Heldigvis er jeg i praktik med en, som er virkelig forstående over for min angst og det betyder bare utroligt meget. Helt sindssygt meget faktisk! Så hun gik i gang med undervisningen, mens jeg tog den med ro og blev klar til højtlæsningen. OG JEG GJORDE DET!! YES!
De andre dage, hvor jeg skulle læse højt var jeg nervøs, men kun nervøs. Angsten kom på ingen måde igen.

Det er virkelig udfordrende på mange måder at være ude i praktik. Det er hårdere end jeg regnede med. Man skal virkelig være på, på en måde, som jeg slet ikke havde tænkt mig til. Jeg kan allerede mærke, at jeg har fået en masse erfaring og det er bare mega fedt!

//LauraGS


#brydtabuet #angst

Synes godt om

Kommentarer

VenterPaaVinBlog,
Praktik er både spændende og hårdt - der er så meget at forholde sig til (:

- A
www.venterpaavin.dk