Epävarmuus tai hölmö äiti

Oi kumpa osaisi jo kaiken ja tietäisi valmiiksi asioista. Tai uskaltaisi luottaa omiin vaistoihin ja käyttää maalaisjärkeä. Jep, yleensähän monissa asioissa osaan, mutta mitä tulee omaan lapseen olen todella epävarma, en luota itseeni ja ajattelen kaiken niin kauhean monimutkaisesti. Olen todella taitava tarkistamaan netistä ja yleensä todellakin luotettavilta sivuilta, jos jokin askarruttaa, mutta sitten kun on jokin mitä ei löydy näiltä hyviltä sivuilta, saatan eksyä jollekin keskustelu palstalle, vain lukeakseni asioita, jotka tiedän ettei välttämättä pidä paikkaansa, mutta nostaa päähäni hätä tilan!
Yksi tällainen hyvä esimerkki on kun tyttärellemme tuli mansikkaluomia. Niitä tuli todella monta ja eri paikkoihin kehossa. Olin ollut aina siinä uskossa, että niitä tulisi lähinnä vain pään alueelle ja yleensä 1-2 ja vähän isompia. Siirryin siis Googlen ihmeelliseen maailmaan, josta ei löytynyt vastausta haulle "voiko mansikka luomia olla useita" vaan siirryin lukemaan erilaisista luomista ja näppylöistä. Petekiat tulivat esiin ja ne ovat siis jotakin verenmyrkytyksen oireita, noh minäpä tomerana äitinä pakkasin vauvani ja lähdimme Lohjalle päivystykseen... Muistutan, että teoriassa todellakin tiesin, että kyse oletettavasti on vain mansikka luomista, mutta iski järkyttävä epävarmuus... Kyllä hävetti Lohjalla, vaikka lääkäri oli ihana ja muistutti, että aina kun huoli vauvan kanssa herää niin saa aina tulla tarkistamaan, mutta silti olisi hyvä luottaa siihen omaan vaistoon myös...

Mihin katosi se normaalisti "kaikki hyvin" ajattelu tapa lapsen syntymän jälkeen? Tietenkin oma lapsi on maailman tärkein asia ja haluaa varmistaa, että hänellä on kaikki hyvin, mutta silti? Neuvolassakin neuvotaan luottamaan maalaisjärkeen, mutta herranjestas kun sekin on kadonnut! Toki mitä pidemmälle tässä vauvan kasvatuksessa ollaan päästy, myös se varmuus on lisääntynyt ja uskallan luottaa enemmän itseeni ja omiin vaistoihin. Tiedostan myös, että huolestunut äiti otetaan aina vakavasti ja tilanteet tarkistetaan, jos ei muuten, mutta sillä taataan mielen rauha! Siitä olen todella kiitollinen Suomen terveyden huololle! Myös joka kerta (kyllä, näitä on enemmänkin) kun ollaan käyty Lohjalla päivystyksessä, konsultoivat päivystys lääkärit aina lasten lääkäriä ja vitsit, että se antaa niin paljon varmemman ja luottavaisen olon ennen kun lähtee kotiin häpeämään omaa hölmöyttään...
Noh, mitä haluan tällä postauksella tuoda esiin, on, että täällä on tosiaan yksi äiti joka oli alussa todella epävarma ja jos sinä joka tätä luet koet samantyylistä epävarmuutta ja/tai olet joskus kokenut, älä häpeä, et ole yksin! Haluan myös muistuttaa siitä, että netistä kannattaa olla tarkka siitä, mistä tietoa etsii sillä sieltä voi saada vaikka minkälaista diagnoosia! Itse olen alkanut käyttämään lastentalo.fi sairaanhoitaja-chattia (HUS-alueen perheille), jossa voi kysyä suoraan sairaanhoitajalta, jos on huolia. Sinne voi myös laittaa kuvia ja he auttavat ohjaamaan eteenpäin (arkisin 8-17:45 ja viikonloppuisin 12-19:45)! Tätä HUS-alueen palvelua suosittelen kohtalon tovereilleni todella lämpimästi!
Muistakaa äiti toverit, ollaan toistemme tukena ja kannustetaan sekä autetaan toisiamme, ei lytätä ja naureta tai nauretaan, mutta tehdään se yhdessä!
Ja pliis kertokaa etten ole ainoa?🙈😂

Tykkää-merkinnät

Kommentit