Jag har införskaffat mig en Kendama. En Kendama kan liknas med ett mobilspel. Den är inte på något sätt nödvändig för dig och du ser ut som en mycket lustig filur när du står och Kendamar (heter det så?) men det är otroligt beroendeframkallande och ganska utvecklande på sitt eget lilla vis. Praktiken är i alla fall sådan att du ska kasta med den här bollen som sitter fäst i ett snöre och få den att lägga sig i kopparna.

Jag droppar in en liten video när jag hunnit lära mig lite mera. Now: back to the Kendama pratice.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag tillät jag min själv att sova ut. Jag ställde inte klockan utan jag sov tills jag vakade. Jag är en människa med ett kontrollbehov av en annan värld. Det var första gången på över 2 år som jag tillät mig själv sova tills jag vaknade för att jag var utvilad. Om jag är knäpp? En definitionsfråga.

Jag är i alla fall insnöad på något carpe diem tänk som inte läängre är hälsosamt för mig. Lever man med inställningen att man ska skapa något vettigt av varje dag får man en j*vla massa saker gjort, helt klart, men efter 1, 2 och 3 år blir pressen på att leverera så stor att man tappar bort vad man själv faktiskt vill göra och brinner för. Jag brinner ju för allt, jag brinner för faktumet att brinna för något. Förstod du? Nej, inte jag heller.

På grund av detta startar jag igång det här klotterplanket. Det handlar inte om att få flest läsare, göra mest inlägg, eller leverera fetaste dagens outfits, det handlar om mig och min resa mot ett bättre välmående. Usch vad jobbigt att formulera men ack så viktiga meningar.

Likes

Comments


​Idag fyller jag 20

Likes

Comments

Vintern 14/15 fick jag jobb som skidlärare i Säfsen. Det var bland det bästa jag har gjort, jag hade så otroligt kul! Det var här, på dessa 5 veckor, som jag bland annat lärde känna de människor som jag sedan åkte till Kebnekaise med. Jag hade bara ett givet svar att ge när skidskolechefen ringde mig och undrade om jag var intresserad av jobb i vinter. JAAAAA!


I decemeber 2014 gjorde jag SLAO´s skidlärarutbildning 1. I vinter är förhoppningen att jag ska göra steg 2. Yeeey! Jag längtar som en tok när jag ser tillbaka på bilderna från utbildningen.


Likes

Comments

Innan jag kom på detta med träning och fysiskt aktivitet levde jag ett vanligt tråkigt liv. Jag tyckte inte om att svettas och inte heller när det blev fysiskt jobbigt men tillslut insåg jag att det jag käkar sätter sig runt magen. Jag kände mig tvungen att komma igång med lite träning. Idag är jag mig själv evigt tacksam att jag gjorde det. Inte visste jag då hur mycket bättre jag faktiskt kunde må.

Det tog säkert 1 år innan jag verkligen kom in i det och började tycka om att utsätta mig för blod, svett och tårar men idag är hård fysisk aktivitet bland det absolut bästa jag vet. Jag får snällt ställa mig i ledet för endorfinberoende. Jag har tvingats att göra hårda prioriteringar de senaste två veckorna eftersom jag jobbar 100% och pluggar 75% vid sidan av. All träning utom löprundor har rykt från mitt schema och det är helt sjukt hur mycket detta påverkar mig.Jag mår allmänt dåligt, blir trött, hängig, lättirriterad och får till och med ont i magen. Jag inkluderar träning i mitt liv för jag vill vara den bästa versionen av mig själv.

Don't wish for it, work for it.

Likes

Comments

Jag och Louise har hittat inspiration. Vi vill dra på surfcamp, 2-3 veckor i oktober. Spendera en av Sveriges mörkaste månader i sol, bad, surf och äventyr. Åh jag vill bara boka nu. Känns feting fett!

http://blog.se.happypancake.com/wp-content/uploads/2015/01/porugal-happypancake.jpg
http://static4.devote.se/gallery/big/20140919/ea84fa230b0891301688f5c3b779be08.jpg
http://kenzas.se/wp-content/uploads/2014/11/55.jpg

Likes

Comments

Stirra dig inte blind på en stängd dörr,det kan finnas en öppen dörr bredvid. - Nalle Puuh

Jag läser citatet och Louise kontrar med: det där är Sandra när hon försöker gå in på Högskolan, hahaha.

Jag måste bara berätta om den här incidenten. Jag har ju som sagt nyligen börjat läsa två kurser på Högskolan i Skövde. När jag kom första gången hade jag bara fått informationen att jag skulle till sal 211 i G-huset. Jag kommer dit, ser G-huset och går fram till dörren, den är låst. Jag letar efter någon knapp att låsa upp med och provar ett par gånger till, tänker att någon kanske kommer och öppnar när tiden är inne. Står där som ett fån i några minuter. Sedan tänker att jag iallafall ska gå och kolla på kartan om det är rätt ställe. Då inser jag att huvudingången till huset är på andra sidan... Ser en person som precis är på väg ut genom dörren och springer då instinktivt fram för att fånga dörren innan den går igen ifall den skulle gå i lås. Står ett gäng personer där inne som tittar konstigt på mig. Jag går fram till innerdörren för att gå in. Det finns inget handtag där så antar att jag ska trycka in den, den går inte upp. Där står jag och killgänget står på insidan och flinar lite lätt. Det tar några sekunder innan det går upp för mig att jag står i exit-dörren och måste gå i den andra. Går i den andra ingången lite lagom skamset och tittar på killarna. De småskrattar och jag säger att jag inte varit här förut. De ger mig direktion dit jag ska och jag stegar iväg. Skönt när allt startar som det ska.

Likes

Comments

Just nu: lugn morgon, lite yoghurt och musli för en nyduscad Sandra iförd morgonrock. Helt okej.

Snart: Beger mig mot jobbet fram till 17. Håller tummarna för uppehåll så vi får vara ute mycket!

Sen: Ej planerat. Åh vad underbart skönt att kunna skriva så. Jag hamnar dit vinden bär mig. Antagligen börjar jag spåna lite på resan som jag och Louise pratat om. Jag kan tänka mig att åka nästan precis varsomhelst!

Likes

Comments

När jag har sovmorgon/börjar sent på jobbet är jag inte som alla andra. Jag kan inte ligga och dra mig i sängen utan jag vill upp före fågelkvittret och utnyttja min morgon, känna att jag är hinner med en massa saker. Idag är en sådan morgon, en per definition, sovmorgon. Jag har varit vaken sedan 6.30 och avklarat första, andra och tredje punkten på dagens to-do-list, löpning, dusch och frukost. Nu väntar en stunds pluggande innan bilen styr mot jobbet.

Hoppas ni får en fin dag!

Kram S

Likes

Comments

Klockan är förvisso bara 6.50 men idag känner jag ett galet träningssug! Jag tränade mer än aldrig förr fram till för två veckor sedan, då dog motivationen. De senaste två veckorna har jag enbart kommit ut på promenader och löprundor. MEN idag smäller. Det kliar i kroppen av längtan efter att få ta i!

Bilden kommer från en av mina löprundor längs med Örlen i somras.

Likes

Comments