Ja det är full rulle just nu med jobb å lite allt möjligt 😊 Sixten har haft en liten vilo period pga när kylan å snön kom då jag ej hade broddar på honom och paddocken va på tok för hård att rida i och vi har ju ett litet problem tillsammans då Sixten vägrar att rida ut själv.. Han ställer sig på bakbenen och skenar hem igen. En gång gick det så illa att jag fick hoppa av i farten och då gick han omkull 😕 men det är något vi får jobba vidare på, han går i olika perioder på vad han känner för 😅 men men nu är vi på g igen och de ska bli så himla skönt att få komma igång å rida ordentligt igen få tillbax tillbaka sin vardag igen 😍

Texas och jag va i stan med Felicia å Buddha i måndags och promenerade de va nyttigt för hjärnan på skit ungen 😉 tyvärr så är det ju inte så himla lätt att trötta ut den hunden på eftermiddagen så va han pigg igen 😅 jaja livet med unghund, man blir bortskämd när man bara haft Molly innan 🙈

ne nu får jag väll återgå till att jobba lite 🙈

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ja trött å sliten i morse efter kvällsjobb igår och morgon pass idag eller jag jobbar dubbel pass idag så ett kort på morgonen och sen ett långt på kvällen. Å jag skulle få lov att vara på hemtjänsten på morgonen 7-11 men när jag kommer till jobbet finns det inget schema till mig så jag går upp till koktiden och koller om det var där jag skulle vara men icke det heller. Så ner till hemtjänsten å tjatade men jobbarkompisarna lite eftersom att jag ändå va där och sen fick man åka hem igen då det ej fanns något för med där att göra.. Snacka om att man blir irriterad.. Aja jag har fått mockat åt Sixten å kört ut massa ha till hästarna och fotat lite ute nu när det var så himla fint i träden när det var frost ute.

Snart blir det jobb igen 15-21,15..

Likes

Comments

Hann med att fota Texas lite efter jobbet idag 😊 köpte en "ny" kamera ny för mig men den är min kompis gamla kamera 😊 så nöjd med den finns massa mer finesser och den tar så bra bilder på hundarna 😍 ska bli roligt att utforska den mer 😊

Likes

Comments

Ja alltså vilken morgon.. Vaknar av att det springer en mus i rummet.. Min största fobi typ fyy.. Så det blev musjakt i morse och sätta upp massa fällor nu ska dom dö... Efter att ha gallrat upp fällor var det dags att äta frukost sätter mig ner i soffan och pang huvudvärken slår till och så går man in på Facebook för att kolla vad som hänt i världen och jo visst vann Trump valet i USA... Alltså dit världen är på väg idag gör mig mörkrädd jag vågar inte skaffa barn nu som ska behöva växa upp till dit vi är på väg. Ska det verkligen behöva vara så här. Ne tror jag gräver ner mig i ett hål och kommer upp när allt funkar som när jag va liten igen..

Nu blev det ett spy av mig inlägg ny på förmiddagen. Men behövde skriva av mig lite ;)

Tänk att mitt i allt detta så får man ett samtal om nytt jobb hur fantastiskt är inte det då.. Något possessivt i det negativa ;) nu ska jag ut och mocka åt min häst innan jag ska till jobbet 12,45-18,30 kommer hålla er uppdaterade under dagen sen på jobbet ;)

Likes

Comments

Jag kommer börja tillverka hundkoppel och halsband till hundar gjorda av paracord så gjorde mitt första koppel igår som jag ska använda mig utav nu så mycket som möjligt för att kunna utvärdera det. Sen väntar jag på leverans nu i veckan på mer rep och spännen för att kunna göra halsband och mer koppel.

Fördelen med att ha koppel och halsband i paracord är att om något skulle hända med hunden eller en själv när man är ute och går så klarar repet över 550kg och i kopplerna/halsbanden har man ca 2-4 rep så man absolut så man klarar sig om något händer.

Kommer även börja sy lite godis påsar som är lätta att fästa runt midjan eller i skärpet. Då jag själv tycker att alla midjeväskor och godispåsar som säljs idag är lite för klumpiga så ska testa mig på att sy egna som även dom kommer utvärderas för senare kunna sy upp och säljas efter önskemål till kunder.


Hoppas detta kommer vara något folk tycker kan vara intressant :)

Likes

Comments

Ja det där med att ha en hund som är känslig mot kyckling är inte lätt alls då det är kyckling i nästan allt till hundarna i dagens läge.. Jag har testat alla möjliga foder till honom då han är kräsen oxå den lilla skiten. Det sista har han ätit Nature's Protection dog mini men det har funnits lite hönsfett där i men det har fått vara så då det har varit det ända Texas har ätit frivilligt men nu efter att jag kastrerat honom så har han börjat få upp matglädjen mer och kan tänka sig att äta mat frivilligt. Vilket är väldigt skönt då hans allergi blivit värre det sista han kliar sig i öronen väldigt mycket så jag har nu dom sista dagarna suttit och läst på mycket om alla olika foder till hundarna men alltså det är ett rent h*lvete om man få vara ärlig.. Är ju kyckling i precis allt idagens läge, så har idag köpt ny mat till Texas och Molly.

Molly kommer få äta Doggy Professional Extra Skonsam lamm&ris det är något hon ätit i många år och det har funkat toppen bra till henne hennes mage funkar bäst på den maten så jag går tillbax till den på henne. Texas där imot måste ha lite mindre kulor och jag är så försiktig med hans mage och huden eftersom att han är allergisk så jag ska nu börja med Orijen Regional RED till honom, den är helt spannmålsfri och ingen kyckling i överhuvudtaget så nu hoppas vi på det bästa! Han tycker i alla fall att den är god så det är ju ett plus i kanten!

Förutom allt detta med foder har vi idag bara haft en mysig dag i snöovädret vart ute i stallet och myst lite, tränat i skogen och lite så. Ikväll blir det lite tickträning och nosework tror jag. Det brukar vara mycket uppskattat utav alla hundarna här hemma.

Molly som vart magsjuk har äntligen blivit bra i magen igen så nu äntligen är det ingen mer karantän här hemma vilket är skönt vill kunna ha med mig mina hundar utan att behöva oroa mig!

Likes

Comments

Jag har ju som sagt även två st små benta vänner oxå. Två st Shetland Sheepdog en tik på 9år som heter Galmory Vally Caramell Rainbow "Molly" min stora kärlek och klippa i livet! Vart vid min sida i vått och trått. Gud ett liv utan henne är inget jag vill tänka på.. Men jag har ju för 7-8 månader sedan skaffat mig en ny liten kamrat i livet en liten hane på 1 år som heter Frenja's i'm blue "Texas" phuuu glömt av hur det är att ha ung hund om jag ska vara ärlig! Har ju bara haft Molly vid min sida dom sista åren och hon är ju en ängel i allt, men Texas han är inne i värsta trots åldern just nu >.< åå den skulle komma lägligt när halva agility kursen har gått självklart... Som tur va så har man sin gamling som alltid ställer upp så fick ta henne sist ;)

Mina mål med hundarna ja Molly är pensionär så hon är våran gårdshund som ibland får rycka in på agilityn när Tex inte vill lyssna ;P

Texas där imot har hela framtiden framför sina fötter så planerna med honom är att få honom lite mer självsäker så han vågar lite mer och så vill jag satsa på Agility självklart men funderar även på att testa lite rallylydnad för att få jobba mer med hjärnan och få mer kontakt med honom. Tror även att det kan hjälpa honom med sitt självförtroende.
Så ni kommer även få följa med på hans resa..

Idag har Tex fått jobba lite med hjärnan för att trötta ut honom lite. Så blev lite nosework träning och leta godis i en aktiveringsleksak till hund märktes att han blev lite seg i huvudet för tillslut satt han bara å tittade på mig. Perfekt då kunde jag gå ut till stallet sen och ta hand om Sixten medans jag visste att Tex hade fått jobba lite med huvudet..

Välkomna med även på denna resan..

Likes

Comments

Dags att börja om från början vända blad och blicka framåt. Jag kommer för det mesta använda bloggen för att skriva av mig om allt som händer och sker men den kommer nog faktiskt mest innehålla min träning med mina djur.

Jag har alltid velat bli en cowhorse ryttare dundra ner för staketet med Sixten vända kossan och höra publiken jubla... Men ibland blir det inte alltid som man har tänkt sig.. Jag och Sixten har tränat lite grann på kor och när man känner sin häst så väl som jag känner Sixten vet man om det är rätt eller inte.. Under dom gångerna vi har testat oss på det är med kossor tycker han bara att det är roligt att gå ner i hagen och hämta hem dom men så fort han kommer in med dom i paddocken då blir det PANIK jag känner hur hela Sixten bara vill fly där ifrån.. Så jag har fått lägga kossorna på hyllan för nu.. Men förhoppningsvis inte för alltid.

Jaha kan man tänka nu vad ska man nu hitta på då? Mitt mål min dröm den går inte att för fylla.. Eller? Som man säger när en dörr stängs öppnas en annan.
Jag började fundera på vad det är Sixten tycker är roligt och kom fram till att hans grej är att få ha en uppgift då kanske ni tänker jo men det är de ju med kossorna men vet ju aldrig vad dom ska hitte på.. Men när man rider Sixten så vet man vad som får honom glad och att känna sig nöjd och det är just nu att få hoppa, rida hunter och trail. och vet ni vad jag trodde att det skulle bli tungt att lämna en dröm som vart så stor i så många år men det är det faktiskt inte jag ser verkligen fram imot att ta oss an vårat nya mål. Det är så mycket finess så mycket som ska stämma för att det ska bli perfekt.. Äntligen stämmer det våran känsla ihop träningen och glädjen.

Detta kommer bli spännande..

Välkommen att följa med på våran resa!

Likes

Comments