När folk står vid Biljettautomaten och köper biljett så lappar vi ju såklart inte på 1 minut. Man har tid på sig att köpa biljett så länge man parkerat rätt i övrigt. Men folk blir alltid så jäkla nojiga och ska alltid upplysa oss om att "minsann inte lappa deras bil nu när de står här och försöker betala!!!"

Till alla er: Lugna er så ni inte trillar av pinnen pga stress.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

När man som lapplisa är ensam i mörkret på en parkering med 30 felparkerade bilar (pga festival slutar folk tydligen läsa skyltar), så kan man känna sig lite utsatt. Eftersom den gula lappen som fladdrar på bilrutorna har en förmåga att snabbt göra människor arga (på lapplisan, då de själva gjort fel).

Hur som helst, en kvinna kom till sin bil som fått en kontrollavgift. Min första tanke är; ok nu ska hon skrika på mig... På grund av att 85% av människorna gör det. Men hon frågade lugnt och fint: varför har jag fått denna?
Jag förklarade lugnt och fint att efter 21.00 gäller avgift istället för p-skiva. Det hade hon ju missat; som många andra. Men hon förstod, gjorde en ledsen min, sedan sa hon vänligt: Ta hand om dig.

Det värmer! Att det finns så fina människor. Tyvärr alldeles för få dock.

Ta hand om er!

Likes

Comments

Haha! Denna fick mig att le idag:

En bil parkerad hastigt och lustigt utanför en matbutik. Han fick en gul lapp på vindrutan.

Han kom ut;
Ahh näe! Jag var bara inne i 3 minuter!
Jag: du står med båda bakdäcken helt utanför markeringen, så får man inte stå och det är bara 1 min i bevakningstid på det.
Han: alltså, jag skulle bara köpa gräddfil!
Jag: hehe, gräddfil. Ja, nä, tyvärr.... (Osv)

Likes

Comments

Detta var en eftermiddag för många månader sedan, men jag kommer ihåg det för det var lite speciellt.

En bil stod parkerad så den blockerade brandvägen in till ett hyreshus. Jag skriver in den och väntar (man får ju lasta av och på med krav på att det är ständig aktivitet vid bilen)...


Någon kommer springandes ned i trapphuset i fastigheten på andra sidan vägen och öppnar dörren och säger: det är min bil!
Jag: här får du ju inte parkera.
Hen: nej jag vet, men jag skulle bara äta middag där uppe!
Jag: okej? Men du får flytta bilen.
Hen: okej jag ska! Men får jag bara äta upp maten först?
Jag: va? Nej. Du måste flytta den nu, du blockerar brandvägen.
Hen: okej okej! Jag flyttar den nu, kan jag bara springa upp och ta på mig skor?
Jag: hmm ja, gör det snabbt.

Sedan flyttade Hen bilen till ett bättre ställe och slapp då en kontrollavgift och fick dessutom äta sin mat i lugn och ro sen :D

Likes

Comments

OBS; det blir inte bättre för att man slår en parkeringsvakt när man fått sin gula lapp.

Likes

Comments

Jag älskar bortförklaringar! De är så roliga ibland! 😂

Denna:
Lappar Bil: Parkerad i vändplats
Bortförklaring: Min flickvän skulle bara platta håret! 😱

Hahaha 🙈

Likes

CommentsAlla vet vi att vi lapplisor är hatade av de flesta. Jag säger de flesta för det finns faktiskt, tro det eller ej, folk som uppskattar arbetet vi gör. De förstår att utan någon som håller ordning och reda på parkörer så hade det varit kaos på gator och parkeringar. Folk parkerar och blockerar räddningsvägar och förhindrar framkomst av räddningsfordon. Detta förebygger vi och lägger stort fokus på just detta. Jag blir alltid glad och alltid lika förvånad över att höra de få positiva kommentarer man får. Stor eloge till er som tänker steget längre!

Men jag tycker också det är roligt med allt hat jag får på grund av att personen i fråga är arg på sig själv och inte vill acceptera att hen faktiskt missat något eller helt enkelt gjort fel. Så är det alltid jag som är en fitta, hora och idiot etc. Till er som lägger er energi på att säga sånt trams till en parkeringsvakt bör tänka på att det inte alls "biter" på oss. Men visst, hjälper det er att må bättre och lindra ert samvete så gör det. Jag tar i alla fall ändå inte åt mig :)

Likes

Comments

Hej!
Jag måste börja med att säga att mitt jobb är sjukt roligt! Man blir ofta förvånad över vad folk är kapabla till att säga eller hur de kan agera i vissa situationer. Det kan ibland få en att gapskratta inombords. Alla bortförklaringarna och hoten man får är mer roande än till någon annan nytta, i alla fall enligt mig!

Här kommer jag bara uppdatera alla roliga saker jag får höra under min arbetstid, och hoppas ni får ett lika gott skratt som jag 😉

Likes

Comments