Hej!

Nu är jag tillbaka, det var ett tag sedan som man skrev här. Sist jag skrev något det var i November. Och sedan dess har mycket hänt. Faktiskt en heldel...

I november arbetade jag fortfarande i Malmö, men fick ett erbjudande att få komma till hemvården i Lund. Jag tackade ja , för hade inte råd med ett nej. Och som timvikarie/timanställning, så har man inte råd med ett Nej. Så jag gick på intervjun. Den gick väldigt bra. Först skulle dem tänka på saken, sen så hade jag inte hört något, så då hörde jag av mig. Och då visade sig att den chef jag gick till , skulle prata med sin andra chef, men hade haft mycket att göra. Men det hade blivit ändringar. Så då ville hon gärna träffa mig igen. Det gick jag med på.

Jag fick komma på intervjun. Den gick väldigt bra, måste jag säga. Jag började den 2/12-14 med att gå bredvid. Vilket var väldigt kul, men att hitta var lite svårare, tur man cyklade med en handledare dock. Sedan när jag väl började och skulle cykla ensam så började jag på ett 4-veckors schema, sedan gick jag över till att vara Pool-usk ... det dröjde inte länge förrens jag fick förfrågan om erbjudande på ett fast område och tillsvidareanställd. Fast anställning. Jag tackade självklart Ja, till detta.

Nu har jag varit inom Hemvården i 3 månader. Tro mig, det är bättre än boende. Jag har verkligen väldigt fina kolleger, dem är super trevliga och hjälpsamma. Jag trivs. Som fisken i vattnet.
Varje dag är inte den andra lik, och man har otroligt mycket ansvar. Det är helt fantastiskt.


Och nu över till något helt annat.
Då har man varit opererad i 13 månader och viktstabil i lite mer än 6 månader, VILKET känns kanon.
Har även sökt bukplastik... vilket många kanske tycker är dumt - och jag ger dem fingret.
Har träffat sköterskan - som skickade mig till Doktorn. Där slutbedömningen är... så då får vi se vad han säger.. vet mera i veckan.
Det är nervöst... men det kommer att gå bra! =)


Ja, idag kommer min storebror och hans tjej hit på besök.. vilket ska bli trevligt. Men nu ska vi handla , jag och sambon! 

Så vi hörs!
Puss och kram , hejsvejs.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Heej!
Jag är överlycklig och stolt över vad jag åstadkommit och över alla som stöttat mig. Jag har verkligen fått utstå mycket tjat och dyl. Många trodde att jag skulle ge upp för att jag tröttnade men jag drog mig upp på något sätt och nu står jag på båda benen och söker massvis med jobb.
Jag tror bilden kommer tala för sig själv och jag behöver nog inte säga mycket mer än , trots alla studielån så har min utbildning kostat mig en förmögenhet men jag blev färdig och gav aldrig upp.

Grattis till min examen!

  • 670 Readers

Likes

Comments

Igår var jag på en anställningsintervju och det gick väl helt okey! Hon skulle ringa mig tillbaka imorgon dock och så får vi se hur det är. Handlar om en tjänst på 75% dag/kväll så det är väl ok!:)
Hon skulle ringa min referens och sen går vi där igenom, det är helt magiskt!
och så var detta inom hemtjänsten (man får ta det man får, men jag trivs på boenden ). Aja det kommer!

Sen den 13 är det ännu en intervju som jah ska på och det är i Eslöv, spännande faktiskt. ser framemot det. Så får vi se vad dem säger :D.
  • 683 Readers

Likes

Comments

Idag mår min mage inget vidare, det gör lite ont i den men inget som är farligt antar jag, är väl bara en fis på tvären. Hahaha :).

Men iallafall så är man på G till praktiken, kvällstid så det ska bli kul och spännande :).
  • 684 Readers

Likes

Comments

Heejsan,
Kanske någon som undrat vart jag blivit av , men jag har bara inte orkat uppdatera här inne, för man visste inte vad man skulle skriva och vad som skulle vara intressant för er läsare att få reda på. Men nu har jag något att berätta :).

Ni ska få veta lite om min praktik på avdelning 11 - akuten - och andra saker jag fått se!:)

Första praktik veckan - V. 41 - datum 6 - 10/10

Denna första praktik veckan var ganska lugn. Jag fick gå bredvid min handledare och hon visade mig även väldigt mycket.
Tex. Mews.
Ni som undrar vad Mews är . det är när en patient kommer och blir inlagda, mewsar man. Det innebär att man tar kontroller som
* Satration - hur man syresätter sig.
* Puls - hur den är per. minut
* Bltr  (Blodtryck)
*Temp
* Andningsfrekvens

Och detta har man en mews kontroll och man får poäng på hur man visar sig ligga. Patienter som visar sig vara helt GRÖNA och ligga där man ska vara så blir man utifrån mews 0 , men man kan ochså få 1 - 2 - 3 poäng utifrån vad kontrollerna visar sig vara.

Detta har jag blivit duktig på :). Hihi.

Rapport , vi som kommer in t.ex. på kvällen. Får rapport av en SSK (sjuksköterska). Då får vi t.ex veta om där kommit in en ny patient eller så. På ett sk. schema/papper står det Rum - pat. namn och födelse. Där kan t.ex stå SEKRETESS OCH T.EX KOD: Magic
Vilket innebär att om någon frågar om denna pat. så säger man bara att tyvärr vi har ingen pat med detta men så kanske den som undrar säger jo visst pat hade kod magic, då får man berätta. Allt är för att skydda pat.
Sen kanske där står begränsad vård.

När jag såg det trodde jag att det handlade om att man typ begränsade vården, att man gjorde vad man ska och sen går ut. Men så är det inte. Utan begränsad vård innebär att om en patient har detta och t.ex får ett hjärtstopp så ingriper man inte.
Mycket intressant.

Sen ser man även på detta schema, tidigare Anames - nutration - vad pat behöver hjälp med - kontroller t.ex P-glucos - sen typ övrigt.

Det är mycket och som  usk.student som jag är , förstod inte hälften av allting.

Det var första veckan.

Andra veckan - V. 42 - datum 13- 17/10

Denna veckan är min andra vecka, och det har varit kul. Jag trivs.
Jag har denna veckan fått lära mig att ta blodprov - dock så har jag tagit blodprov på min handledare och en annan kollega. Dem lärde mig hur jag skulle se efter kärlen, och man kunde tvätta med sprit för då syns blodkärlen bättre med.
Det jag tagit är P-glucos - hur högt/lågt man ligger i blodsocker nivån, det är spännande. Man har ochså lärt sig vad man ska göra om en pat. är t.ex kall om fingrarna. Då kunde man fylla en handske med varmt vatten och värma handen på den , så blir det enklare :).
Har ochså fått lära mig att ta blodtrycket (bltr).
Denna veckan har jag även fått se diabetes-sår. Det var ingen vacker syn men en erfarenhet mer om vad som kan ske ifall någon i ens närhet får diabetessår.

Tredje veckan - V. 43 - 21 -26/10

21/10 - Akuten- nära sidan
Denna dagen fick jag vara på akuten. Och då gick jag bredvid en undersköterska.
Där man var på nära sidan - som kommer t.ex från VC (vårdcentralen) , med infektion - kräksjukan - fraktur.
Nära sidan stängs 16:00 - Sen hjälper man till på triagen - där ambulansen kommer och där man tar kontroller på pat. som är 0:ade.

Denna dagen tittade jag endast på. det var spännande.

Men jag gick tidigare för vi skulle ha Möte med läraren idag uppe på avdelningen med min handledare där. Vilket var spännande.
Det fanns bara positiva saker och berätta om mig.
Dock så hade läraren sagt att jag var inte alls den bästa eleven att ha att göra med , då jag var ganska omogen på ett negativt sätt och ganska stökig. Men jag vet ju vad det handlade om.
Det handlade ganska mycket om att jag har egen vilja och gör det som faller mig in. Men att hon såg att jag blivit äldre och mognat mycket. Vilket är positivt.
Men det verkade som att jag endast får gott betyg i dessa kurserna för det är underlag vad man får i betyg.

Efter mötet så gick jag ner till Akuten igen och det gick bra.
Dock så hände det inte så mycket så jag frågade min handledare på Akuten om vi kunde öva på blodtrycket , och det kunde vi, ungefär 2 min efter så gick det ett larm , där hon bad mig springa efter läkarna men att hålla mig i bakgrunden.
Jag tror det rörde sig om ett hjärtstopp , men jag tyckte det gick bra, det var en erfarenhet mer att se.

22/10 - Akuten - triagen
Här fick jag gå bredvid en annan undersköterska. Då detta var triagen så tog man hand om patienter som kom in.
Här fick jag lära mig att sätta EKG och hur jag skulle tänka - ta pulsen - tempen - blodprov.
Det var intressant.

Sen resterande av praktik-veckan så var det helg veckan.
Det var trevligt. Man fick ta hand om patienter själv, vilket var spännande och kul samtidigt. Visst jag hade ju tillsyn och kunde kalla på hjälp ifall det behövdes. Det var vädligt roligt.

Så helgen var helt okej , det var kul! :)

Nu är jag inne på min fjärde vecka. Den kan vi ta mer om sedan. Så nu kan jag stabla i punkter vad jag fått vara med om.

* Blodprover
* Mews
* Diabetessår
* Rapporter
* Sett en avliden pat. - hur man gör vid - sett kylrummet
* Omvårdnads arbete.
* Ronden.

Ja, detta var nog detta.

30/10 ska jag vara med på Gastroskopi
7/11 - Dialysen

Likes

Comments

Tjenixen!
Ja, då hade jag tänkt skriva lite här då. Kan ju börja med att det inte hänt så mycket alls som är av något intressant värde att veta, just nu! Men jag skriver ändå , så får vi se vad detta inlägget leder hän någonstans.

Provet jag hade i Omvårdnads kursen (den gamla). Där fick jag G+ - VG- Så det är sjukt bra och jag är super nöjd. Helt otroligt vad man kan, trots lite träning!
Sedan så har man jobbat i Malmö på ett VB (Vårdboende). Helt underbart är där. Kan ju inte berätta så mycket om vad som händer där, eftersom allting är sekretess. Men en dag var det kaos och det var bland personalen, herrejävlar så mycket bråk har jag aldrig varit med om på en arbetsplats eller kanske inte bråk utan tjaffs.

Då kan vi börja med den veckan som varit.
javascript:;
Hur har din vecka varit som gått, v.40 ? :)
Jag tycker den veckan har varit helt okej. Man har jobbat Mån - onsdag och dubbelt på fredagen. Fredagen måste varit den mest spännande dagen. För i fredags så jobbade jag 7-21, hela dagen med 1h ledighet. Vilket för mig var helt okej. Dock så blev jag sjuk på jobb, började känna mig krasslig, natten mellan torsdag - fredag så hade jag fått ungefär 4hs sömn, så kunde bero på det med. Men jag kände mig oehört varm, detta skulle vara min jobbehelg. Men jag kommer hem, det visar sig att man kommer hem med feber 38,5 kurerar sig med dem sista alvedonen. Vaknar ungefär halv2 -  2 på natten, tar febern igen och då ligger man på 39,8, herrejävlar. Tänkte jag. Vad händer? Jag ringer nattpersonalen och säger som det är att jag vaknade och tog febern som la på 39,8, och kan inte komma till jobbet. Såhär har min helg sett ut , först igår kväll , skönk temperaturen till under 38 grader, så då går det åtminstone på rätt håll. Men iallafall. Nu när febern är borta så har man fått ett annat bekymmer.... JAG HAR EN FÖRBANNAD HOSTA!
Hostar natten igenom, den började så smått i lördagskväll. Och den har hållt sig kvar nu hela dagen igår och inatt, den har verkligen bevisat att jag lever. Pojkvännen har inte kunnat sova, han sover egentligen hårt men min hosta har väckt honom, för den har varit rälig och irriterande, även för mig och min sömn. Men jag har fått ta Theracophen som jag har i kylen. Den hjälpte något sådär men ska få Mollipecten av mamma idag ( Jag vet att man inte ska ta andras mediciner eller dyl. Men dem rekommenderar mollipecten i första hand och jag som är GBP-op kan ta den , så då är det kanon). Hellre den än coccilana etyfyn. Och nu undrar säkert många varför? Mollipecten gör mig förmodligen enbart snäll så jag kan få sova... många minns nog när jag tog coccilana , eller iallafall min pappa och mamma minns. Så det har varit förbjudet för mig att ta den. Jag får humörsvängningar som likar en serialkiller eller vad fan det heter på engelska...kanske smått med hallicinationer , vilket inte är helt toppen för en tjej som mig. Därför väljer jag hellre mollipecten.
Om man inte vill sätta mig i en hundbur med coccilana etyfyn :). Hahaha!

Idag är det måndagen den 6/10 , en speciell dag inte sant?
Jo, idag är det första dagen på min praktikvecka som kommer vara fram till v. 45.
Skulle egentligen börja 8:00 men börjar 14:00, det var härligt. Blir runt visad och sådär... så det är toppen! :)
Det är lite nervöst, pirrigt och intressant samtidigt och vad jag kan avgöra i telefonen så var min handledare mycket trevlig. Men ja.
Så det ska bli spännande.
Detta är sista praktiken , sedan är jag utbildad undersköterska :D jisses som man väntat på dagen skulle komma , så nu ska man sköta sig utomordentigt och verkligen visa vad man går för :) 2 första veckorna , kommer jag nog gå bredvid ställa dem frågor som behövs och verkligen ta tid på mig att lära mig allting, skriva upp vad som behövs läras och vad som är viktigt.

Även se hur man sätter PVK , för blodprov kan jag nog ta i stick i fingret men kanske inte i armen , så det behöver jag lära mig. 

Ja, iallafall! Ni får ha en super underbar dag! Kram

Likes

Comments

http://ask.fm/CarolinAkesson

GÅ IN DIT OCH STÄLL MASSVIS MED FRÅGOR!!! :)Tänkte svara lite på frågor - Ärliga svar :).

1. Hur gammal är du om fem år?
Då är jag 30 , ni läste rätt. Då kommer minnet tillbaka :)

2. Vem var den sista du träffade?
Kassörskan på Ica, ELLER kanske inte det du menade? För den jag träffar sist varje dag innan jag somnar är ju sambon :)

3. Hur lång är du?
Tror frågan är definationen av hur kort är du.. så 159.9 så vi avrundar till 1.60.

4. Vilken var den senaste film du sett?
A Cinderella story - Once up on a song!

5. Vem ringde du senast?
A - ringde mig ungefär 15:34 , sen dess har jag inte haft ett samtal! :)

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem?
Till Cindy - Älskar dig med ( ÄKTA vänskap! ;)

7. Var är dagens planer? 
Dagens planer var att jag skulle vakna , cykla till Åhlens och köpa ett par nya hörlurar för dem andra gick i sönder i bilen igår och hur det hände vet jag inte. Så jag köpte 3 st :). 1 till sambon och 2 till mig (behöver reserv).

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Beror på. Är jag förbannad så föredrar jag oftast sms. Ringa kan jag med göra! :)

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda?
Mina föräldrar är skilda...!

10. När såg du senast din mamma?
I torsdags på Malmö festivalen när Lasse Stefanz spelade.

11. Vilken ögonfärg har du? 
Melerade ( tråkig färg) skulle lätt vilja ha Röda ögon!

12. När vaknade du idag?
10:00

13. Har du någon gång hittat en katt? 
Ja, men ingen som jag tagit hand om.

14. Vilken är din favoritplats?
Det berättar jag inte, en hemlighet. Men skulle du hitta mig , så har du nog hittat mitt favoritställe med :). Berättar kanske ut en annan dag.

15. Vilken plats föredrar du minst?
Har nog ingen plats som jag tycker mindre om.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Vart jag befinner mig vet jag inte. Jag vet bara att jag kommer ha minst 2 barn, bo i ett hus eller villa med sambon. Ha ett någorlunda välbetalt jobb och är ekonomiskt oberoende och kunna ge mina barn en lycklig barndom!

17. Vad skrämde dig som barn?
När jag tänker på det . TELIA!!!!

18. Vem fick dig att skratta senast?
Jag vet inte om jag har skrattat idag , men om du är personen så lär du får reda på det! :) Eller vänta. Sambon får mig att skratta varje dag, åtminstone ler jag nu mest för hans otroliga skratt ger mig värme!

19. Är du för ung för att äga vinylskivor?
För ung tror jag inte , men det är så ute! :)

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Bärbar dator :).

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Jag är så gammeldags , så jag sover med kläderna på! Ni förstår spökena under sängen tycker inte om kvinnor som är nakna, så måste lyda dessa monsters, annars får jag sova på soffan, men jag behåller gärna min plats i sängen!:) (Scchyy , säg inget)

22. Hur många kuddar har du i sängen?
Där är 3 , varav 2 är mina :D

23. Hur många landskap har du bott i?
Räcker med skåne! :)

24. Har du någon gång spytt på fyllan?
Har jag det? Om jag säger nej , så ljuger jag. Så ja!:) Men det var nog 4-5 år sedan sist. För jag dricker inte Alkohol.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Jag föredrar skor regniga/snöiga dagar.
Strumpor så fort graderna är under 18-20 grader
Barfota när det är tillåtet.

26. Är du social?
Jag försöker vara det. IRL är jag det (pratglad), via telefonen, jodå skriver romaner via sms/kik, Men kan ochså vara jäkligt osocial , kan det bero på sällskapet?

27. Vilken är din favoritglass?
Denna sommarn har det varit piggelin , ni vet tanka 20L - bjuder alla barn i bilen på piggelin. Nej men det är den med minst kcal och isig :D

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon?
Allvarligt? Jag skulle troligen .... spendera dem! :)

29. Tycker du om Kinamat?
Ja, de gör jag :D

30. Tycker du om kaffe?
Sånt beskt skit kan man inte dricka , så nej :)

31. Vad dricker du till frukost?
Jag dricker vatten, juice eller något :)

32. Sover du på någon särskild sida?
Nej , de gör jag inte:)

33. Kan du spela poker? 
Nej!

34. Tycker du om att mysa?
Både ja och nej.

35. Är du en beroendemänniska?
Ja, det är jag nog. Kanske inte av människor men av datorn och mobiltelefonen!

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Nej! :)

37. Vill du ha barn?
Ja, 2 st !:)

38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska :)

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Mm, det var knappt 3 veckor sedan sist!

40. Föredrar du havet eller en pool?
Båda :D. Havet för att troligen sola och poolen älskar jag!:)
Btw, det ska vi ha när vi bor i hus , en pool. Vem vill inte svalka av sig 07:30 på morgonen innan frukosten! :D

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Mig själv! :) Men på vad är olika :).

42. Äger du dyra smycken?
Ah du menar ett guldhalsband värt 3000:- och någon ring för 25000 eller så? Nej, det äger jag inte. Smycken har jag men inget nämnvärt pris som du kan sälja på blocket! :)

43. Har du någon gång testat narkotika?
Inget jag är stolt över!

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen?
Krumelur :)

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Du menar den dära speciella komikern? Haha, ingen aning! :).

46. Välj ett ärr på din kropp?
Då tar vi det älsta , ärret under hakan... ramla ner ifrån en lekplats när jag var runt 5-6 år kanske :)

47. Vad har du för ringsignal?
Ingen aning , får jag återkomma med :)

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten?
Ja, det har jag. Söta sådana :)

49. Flirtar du mycket?
Nej, det tror jag inte. Men har fått höra ofta att jag har det i min personlighet och i ögonen. Men nej.

50. Vart togs din profilbild för din blogg?
Hemma hos oss :)

51. Kan du byta olja på bilen?
Det kan jag säkert, behövs nog ingen särskild licens för det! :)

52. Har du fått fortkörningsböter?
Nej , och ska helst undvika det med framöver!

53. Vilken var den senaste bok du läste?
Har inte läst bok på länge , så jag vet inte?!

54. Läser du dagstidningen? 
Räknas aftonbladet?

55. Vad brukar du oftast göra när du sitter på facebook?
Haha jag besöker allas profiler och tittar på deras videoklipp (dem som har några), läser olika historier , får tips på bloggar. Ja, men jag snokar inte! Tycker bara det är sjukt intressant :D-

56. Dansar du i bilen?
Om rätt låt dyker upp , så sittdansar jag :D Ja.

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast?
Lyssnar inte på radio , spotify som gäller här!:)

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Vad som ska betalas denna månaden...

59. När var du i kyrkan senast?
Går inte i kyrkan förutom vid dop och sådär..

60. Nämn en person/personer som du skulle vilja träffa igen, varför?
Min mormor Sylvia Skulle jag mer än gärna träffa igen. Och varför? För att jag inte hann säga hejdå och berätta hur mycket jag saknar henne. Det är något jag hade sett framemot! :D

Men iallafall , whatever!

Likes

Comments

Hej!
Idag har jag varit i Simrishamn på 6 månaders kontroll. Det visade sig att jag blev godkänd.

-30.1 kg och jag hade ett BMI på 28. Riktigt bra. Var det. Super glad.

Hello!
Today I've been in Simrishamn, 6 months control, and I make it.
- 30,1 kg and I've a BMI 28. Really good. Super happy :D

Likes

Comments

Jag börjar tycka om denna låt!:) Nunnar =)


Likes

Comments