Inte ens en vecka kvar till jul

Nu är det bara sex dagar kvar till jul. Nedräkningen har börjat. Vi har bakat pepparkakor och igår klädde vi julgranen. Äntligen. Jag hade velat ta in den för en vecka sen men det har inte funnits tid.

Förra helgen var vi ut i skogen och valde ut en gran. Den har fått stå på logen och vänta på att få komma in i värmen. Årets gran är mycket mindre än den vi hade förra året. Den granen tog upp halva vardagsrummet. Den här är lite nättare. Hittills har den fått vara ifred från katterna och jag hoppas det fortsätter så. Jag tycker om att ha en fin gran och är nöjd med den vi har i år. Vårt vardagsrum är inte jättestort och det ser lätt överbelamrat ut och det är det värsta jag vet.

Hur känner ni inför julen i år? För mig börjar julkänslan så sakta infinna sig. Det har inte varit lika enkelt eftersom jag vetat om att vi inte kommer fira tillsammans med alla familjemedlemmar i år. Barnen som flyttat hemifrån kommer hit på julafton. De har satt sig själva i karantän sen den 10.de december för att vara säkra på att vara friska och krya till jul. Men det är flera personer som kommer vara saknade här, min svägerska och svåger och kusiner annat. Men vi försöker vara rädda om varann med hopp om att nästa jul ska se annorlunda ut.

Idag är det fredag och jag har tänkt plugga halva dagen bara. Det är så mycket som släpar efter som jag inte hunnit med som jag behöver ta tag i. I kväll ska jag försöka fixa lite hemma-spa med tända ljus, använda fina duscholjor, jag ska göra en peeling och lägga en sheetmask. Jag behöver lite pampering. Det är så otroligt mörkt och jag blir så trött av det. Normalt sett har jag nyttjat de få soltimmar som varit med promenader på lunchen men jag har knappt sett solen på över en månad. Det har varit så grått och dimmigt och regnigt och det ser ut att fortsätta så. Jag försöker mota vintermörkret med tända ljus men ärligt så behöver jag lite solsken snart. På måndag infaller årets mörkaste dag, sen vänder det och börjar gå mot ljuset igen.

Ha en fantastisk fredag 🎄

Gillar

Kommentarer