Ibland vill jag bara ge upp och bli hemmafru

Det har varit en intensiv höst. Skolan har tagit så mycket kraft och ork. Den har gett jättemycket också, kunskap, insikter, nya kontakter och jag har inte ångrat mitt val att börja studera
Jag är inne på sista veckan av psykologikursen. Den roligast kursen hittills, men en av de tyngsta.

Det har snöat jättemycket här. Där jag bor kan det skilja i snömängd på bara nån kilometer. Jag blir mer trött på vintern, behöver vila mer och ibland känns det som att vardagslivet är fullt nog. Jag kliver upp, väcker barn, slänger i en tvätt och plockar ur diskmaskinen. Barnen har distansstudier och när de kopplat upp sig mot sin skola så äter jag frukost. Jag plockar undan lite och börjar tänka på vad vi ska äta till middag,. Jag bäddar sängen och efter det så är det dags för studierna. När jag är klar för dagen med skolarbetet är det mörkt. Middag ska lagas, det blir lite mer disk, kanske hjälpa något barn med skolarbete,
När kvällen kommer sjunker jag ner i soffan en stund innan det är dags att gå i säng. Det är då jag känner att hemmafrulivet skulle vara nog. På helgerna bakar jag bröd, beställer den mat vi behöver online, viker tvätt och försöker förbereda inför kommande vecka. Och så börjar det om. Jag känner att jag inte hinner med det jag behöver göra och det jag vill göra.

Det här året med pandemin har gett mig tid att tänka. På livet och på vad som är viktigt. På stressen i samhället och önskan om ett stillsammare liv. Jag sitter fast i ekorrhjulet som de flesta andra. Men drömmen finns där. Om att sitta framför en kamin och lyssna på den sprakande elden och inte känna att det finns viktigare saker att göra. För det är alltid något som behöver göras. Det skulle vara så skönt att leva enklare.

Vi har visserligen tagit en hel del steg mot ett bättre liv. Sakta sakta byggs vår egen matproduktion. Målet är att alltid baka allt bröd själv, göra all müsli själv och att större delen av det vi äter kommer från vår egen gård. Jag önskar att vi kunde mala vårt eget mjöl till bröd och pasta. Förhoppningen är att kunna skaffa höns nu i vår. Att kunna tillverka all tvål och alla ljus själv hade varit en dröm. Vi tar små steg i taget. Vårt nästa förändring är att plastbanta. Det som redan är borta är plastkassar och engångsplast som sugrör. Nästa steg är att inte ha några köksredskap i plast följt av att inte ha plastburkar som matförvaring sen fortsätter vi steg för steg mot ett ännu hållbarare liv.
Innan jag avslutar för idag tänkte jag ge er ett till youtubetip, kanalen heter Apronful of Stones. Det är en rätt nystartad kanal men den är helt underbar. Simplified living, english countryside, enjoying the small things in life är hennes egen beskrivning.

Ha nu en riktigt fin kväll ❄️

Gillar

Kommentarer