Första advent och julklappsönskningar

God eftermiddag på er! Hur har ni det? Jag hoppas att ni njuter av första advent. Det har jag gjort. Vi åt mysfrukost i morse och tände första ljuset. Som jag har längtat.

Det är många minusgrader och rimfrosten täcker, gräset, buskarna och träden. Det är vackert. Mitt på dagen började det snöa. Lätt och dunaktig snö. Det gav verkligen den rätta julkänslan. Särskilt när man själv är inne i värmen.

Jag har börjat tända doftljusen med julig doft. Det här är en av mina favoriter. Min absoluta favorit är ljus som doftar kanel. Konstigt nog har jag inte köpt något sådant i år. Jag brukar önska mig doft i julklapp av olika sorter. Julen är mycket doft. Idag bakar vi en saffranskaka. Väldoften sprider sig i köket. Barnet kommer in och drar efter andan och undrar när den är klar. Det är ett av många julbak framöver. Nästa helg blir det antagligen ett lussebullsbak, det andra för året. Vi ska eventuellt prova att göra saffranssemlor. Vad tror ni om det?

Har ni önskat er något i julklapp? Jag har faktiskt gjort det i år. Bland annat Sofia Woods nya kokbok ”En kokbok från höstens inträde till vårljuset återkomst”. Jag älskade hennes första kokbok ” En kokbok för vardag, vila och fest” och jag har en känsla av att den nya är lika bra. Faktum är att jag alltid önskar mig böcker. Malin Persson från trädgårdstider har släppt en bok som heter ” Systrarna Perssons skafferi, konsten att hushålla med naturens resurser”. Den passar mig perfekt och jag har den på önskelistan tillsammans med Joanna Gaines andra kokbok ”Magnolia Table vol2”. Jag har dessutom kikat på ”Blomster och bakverk” av Annelie Andersson. Så om ni är sugna på nån ny läxläsning att kunna plocka fram i vintermörkret så är detta mina tips till er.


Ha en riktigt fin första advent ❄️

Gillar

Kommentarer