Doftrunda 

Jag har gått morgonrundan. Det blev ingen vanlig morgonrunda utan det blev en doftrunda. Doft är mitt starkaste sinne. Att få covid och tappa luktsinnet hade varit döden för mig.

Narcisserna blommar än och sprider sin ljuvliga doft. De har inte långt kvar och jag passar på att njuta av dem så mycket jag bara kan. Snart är det över för i år.

Äppelblom. Älskar. Många tänker kanske inte på hur gott de doftar. Kanske inte så starkt men sött och lite åt honungshållet.

Syren. Alltså, som jag älskar syrener. Jag borrar in näsan och drar djupa andetag varje gång jag går förbi dem. Så kort och intensiv blomning måste jag ta vara på. De går inte så bra att ta in och ha som bukett för de slokar på en gång. Bättre att låta dem sitta kvar på buskarna. På kvällen så sprids syrendoften över hela trädgården.

Första blomman på kaprifolen för i år. Detta är mannens favorit. Jag älskar också kaprifol. I julas önskade jag mig en parfym från Jo Malone, den som heter honeysucle ( kaprifol på engelska). Den här ligger precis i starten och jag hoppas att den inte blommar över för snabbt.


Annars går det mesta sin gilla gång här. Nu är i princip alla grönsaker, rotsaker och sommarblommor ute i land och pallkragar. Det enda som inte är utplanterat är blomkålen. Nu väntar ett stort arbete med att rensa, vattna och täcka. Och så hoppas jag att det blir en bra sommar på alla sätt och vis, både odlingsmässigt och personligt. Med hanterbar mängd arbete och mycket tid för sol, bad i havet och goda middagar.

Hoppas ni har det fint och njuter av sol och värme 🌱

Gillar

Kommentarer