testpilot

God morgon

Tidig uppstigning idag....05.20 närmare bestämt. Inget annat att göra när man håll på hosta ihjäl sig. Usch, det här var ingen trevlig sjukdom.

Nu till överskriften. Jag är en av tespiloterna nu när Region Västernorrland äntligen ska införa journaler via nätet. Nästan alla regioner i Sverige har det redan. Dvs att man som patient kan logga in sig och sedan läsa journalanteckningar osv via datorn. Vad som ska visas bestämmer regionerna själva, och syftet är att göra patienten mer delaktig. Jag tror själv att det är väldigt bra för patienten. Då kan man efter ett läkarbesök gå in och läsa. Ofta uppfattar man inte allt som sägs under läkarbesöket och då kan man gå in i efterhand för att få en klarare bild. Smart tycker jag. I vissa Regioner kan patienten även se vilka som varit inne i sin journal, röntgenbilder och liknande.


Man loggar in sig via 1177 med sitt mobila bankid

Väljer journalen

Och vips ser jag allt som hänt under mina läkarbesök. Jag kan se vilka mediciner som skrivits ut, journalanteckningar, diagnos. Alla händelser är uppdaterade efter datum. Jag tycker sidan verkar enkel och man får en bra översikt.

Klickar jag in mig på ett visst besök kan jag där läsa exakt vad som skrivits i anteckningarna. Smidigt och bra för patienten tycker jag. Så inom en framtid kommer alla i Region Västernorrland kunna logga in sig och läsa sina journaler.

Synd bara att jag inte hade så mycket "SMARRIGT" att läsa i min journal. Bara en massa blodtryckskontroller och vaccination mot hepatit 😝

Näpp, nu måste jag sätta fart - har lite att dona med

/Tjingeling

Gillar

Kommentarer