Skorpeds Servicecenter

Hello,

I Söndags var det informationsmöte angående Skorpeds Servicecenter. Huset där byborna har kunnat flytta in på äldre dar när de inte orkar med att bo kvar sitt eget hus. Förr fanns det också ett kök på Service där det serverades lunch varje dag. Hemtjänsten har haft sina lokaler och utgångspunkt där. Och det har funnits en väl fungerande träffpunkt två gånger i veckan med aktiviteter osv för äldre. Denna fastighet är och har alltid varit i Kommunens regi. Och huset byggdes tidigt åttiotal, och byggdes ut ytterligare i början på nittiotalet.

Sen dess har Kommunen sakta men säkert förgjort sin egen fastighet. T ex har man i ÅRATAL gladeligen betalat hutlösa summor pengar för värmehållningen av huset. Undrar hur många miljoner som bara pytsats ut istället för att "nån" ansvarig tagit itu med problemet och bytt värmesystem och därmed sänkt kostnaden på driften av huset.......Med dessa numera bortslösade pengar under minst 15 års tid hade man lätt kunnat driva Servicehuset i många år till. Nu vill Kommun istället avveckla hela verksamheten och helst vill dom väl sälja till nån privat aktör.

En simpel "vanlig" medborgare fattar ingenting!!

Och så här gjorde Kommunen med sina trogna medarbetare i hemtjänsten, Skorped. Man flyttade gruppen till Sidensjö utan tanke på vad konsekvenserna skulle bli.....Å sen sitt dom och säg att det inte går att häva.

Bilkörningen blir 2 000 timmar extra när man utgår ifrån Sidensjö istället för Skorped! Vart finns miljötänket, arbetsmiljötänket, tanken på vårdtagarna, tanken på att en liten by behöver allt stöd dom kan få när det gäller arbetstillfällen???? Spånhuvven! Å ingen vet nåt, och ingen kan svara på nåt. Man bara beslutar å sen är det klart.

Jag säg som en gamling sa för länge sen:

Den där "NÅN", vem är det egentligen? Jag vill veta vem det är? Ja, det vill jag a!

I alla fulla fall så gör gruppen med Skorpedsbor som bildats för att se över detta ett jättejobb! De försöker föra dialog med Kommun, komma på lösningar osv. Kommunen vill nog helst bli kvitt fastigheten.

Nä, jag blir så förbenad när jag tänker på hur vi på landsbygden får noll och ingenting av skattepengarna, så nu måste jag avsluta! 

/Tack å hej från en som INTE kommer att rösta på Socialdemokraterna igen 😝

Gillar

Kommentarer