Julledigt

Jippie!! Nu har jag gått på julledigt men ändå inte......Har föräldraledigt men ska jobba julafton och juldagen. Anmälde mig frivilligt att jobba, så att nån annan stackare får vara ledig. Tänk om man finge ha ett "vardagsjobb".....Så här i juletid känner man ännu mer hur "surt" det är med varannan helg och dessutom röda dagar!

Idag har jag roat mig med att intervjua några gamlingar om hur julen var förr.....Helt olik nu kan man säja! Åtminstånde när det gäller julklapparna. Då var det inte lika hysteriskt som det ofta är nu för tiden. En gamling berättade hur han mindes en speciell julklapp. Sin första egna klocka! Fjorton år fyllda och helnöjd!
En annan mindes att pappan i familjen jobbade i skogen och låg borta över vintrarna i nån skogskoja...Men, till jul fick han komma hem och med sig hade han en julklapp bestående av en egentillverkad docka av trä. Den hade han suttit och täljt på kvällarna......Flickan blev lycklig värre över trädockan!
Flera av gamlingarna kom ihåg att det fanns en sed att smyga iväg till vänner och bekanta och sedan kasta in en julklapp genom ytterdörren å sedan "älga" iväg det fortaste man kunde för att inte bli upptäckt! Fast som en gamling sa......Man fick ju inte springa för fort heller.....man ville ju bli inbjuden på fika!
Det va tider de!!

Gillar

Kommentarer